14tilføjet af

Vino dopet!!

Vinokourov er taget for bloddoping..
Er cykelryttere snot-dumme, eller hvad er det der sker??Synes det er dybt skuffende at læse om ellers talentfulde ryttere der bliver taget for doping..Altså hvornår fanden lærer de af fortiden?Jeg mener, en fodboldspiller eller en tennisspiller går sgu ikke ud og tager doping bare fordi de har tabt en kamp,-eller gør de,tja jeg ved sgu snart ikke mere!
Vino vidste at hvis han kørte indover målstregen som vinder af enkeltstarten, ville det helt automatisk indebære en dopingtest..Er han virkelig så indskrænket i sin tankegang, at han kun fokuserer på "the 10 minutes of fame",efter en sejr, at han fuldstændig GLEMMER følgerne som jo uden tvivl vil komme bagefter..Nu er manden blevet suspenderet fra Touren,-men et stort tillykke herfra med dine to etapesejre Vino,-det var satme flot :/..
tilføjet af

ufattelig dumt

det er ufatteligt dumt. men tro du han har taget det lige inden. jeg tror han tog det allerede et stykke tid inden touren. men, netop med bloddoping kunne jeg forestille mig at virkningen kom øjeblikkeligt.
er også godt skuffet. håber og tror nu stadig på at vores egen kylling er fri for diverse præparater.
mh Jacob
tilføjet af

Blodtransfusion.

Det skulle vist være foregået lige inden enkelstarten, at han modtog en blodtransfusion fra en kompatibel donor. So far nyhederne.
Vi må vel afvente B-prøven, men det tegner sku ikke godt. :o(
Og ham havde jeg som favorit.... :o(
Kajsa
tilføjet af

ikke helt sådan bloddoping foregår

sådan foregår bloddoping nu ikke. det man gør er at man tapper ham for en mængde blod lang tid før, på den måde kan kroppen nå at danne nyt blod så kroppen har den almindelig mængde.
det blod der er tappet, bliver så delt op, så man kun har de røde blodlegemer tilbage (hvis jeg ikke tage meget fejl) - det er dem der transporterer ilten rundt i kroppen - og når du så tilføjer disse igen, vil han være i stand til at optage meget mere ilt i musklerne, og dermed arbejde hårdere..
dette får dog hans hæmatokritværdi til at stige.
mh Jacob
tilføjet af

nu med link

fandt lige et link til dig. synes det beskriver det meget godt (næsten lige så godt som jeg gjorde😉)
http://www.dr.dk/Sporten/Oevrig_sport/Doping/20060702201815.htm
mh Jacob
tilføjet af

Se nu var det jo heller ikke....

....mig der havde fundet på den forklaring. :o) Jeg citerede faktisk kun Tv 2´s tourhjemmeside. :o) Don´t shoot the messenger. ;o)
Kajsa
tilføjet af

Jeg kan også. :o)

tilføjet af

Næsten rigtigt

de træner i højden, hvilket øger hæmoglobinen i blodet, evnen til at transportere de røde blodlegemer ( der har du helt ret). Så tappes man for det "gode" blod, hvilket derefter inden en konkurrence så bliver kørt ind i kroppen igen, hvorved man opnår en større ydeevne.
tilføjet af

Erythropoietin

Her er problemet.
Bløddoping med EGEN blod, kan stadigvæk ikke opdages.
Men det kræves forarbejde, og her har vores ven haft lidt tid til.
Så meget tid, at ingen stoler pa MR, at ingen vil eller tør holde fest, at der ikke foreligger nogen gode kontrakter.
MR bliver ikke taget for doping, heller ikke med flere tester.
Blod doping med EGEN blod (Erythropoietin) kan ikke spores.
Derfor var det vigtigt, at alle skulle testes FØR touren, eller være i kontakt.
Men en ting er sikker, o))
Michael kør som en Gud, og det er fornøjelse at se ham køre fra alle.
vh
Boning
tilføjet af

Hvorfor giver de ikke bare skidtet fri

- så kan de jo konkurrere om, hvem der kan tåle mest af det stads og cykle samtidig.
tilføjet af

ike nødvendigvis

se lige nedenstående link..
mh Jacob
tilføjet af

det kan det nu altså godt

selvfølgelig kan det spores. antallet af røde blodlegemer stiger og det er jo netop det som gør det til en fordel af benytte sig af bloddoping - for så kan man hurtigere transportere ilt rundt til musklerne.
jo flere røde blodlegemer, desto større hæmatokrit-værdi.
mh Jacob
tilføjet af

jep

jep, hørte godt de sagde at han havde fået blod fra en anden. synes nu det lyder mærkeligt, hvorfor ville de gøre det, når de ved at han vil blive tjekket efter løbet. (hvis han vandt, som han gjorde).
mh Jacob
tilføjet af

Bloddoping

med eget blod er vist nok ikke ulovligt, men jeg er ikke sikker. Men helt sikkert er det at bloddoping med fremmed blod er ulovligt. Jeg regnede med at man mente eget blod...no offense
tilføjet af

svar

jeg tror bloddoping er ulovligt lige meget hvad. blodet bliver nemlig tykkere når man tilføre flere røde blodlegemer, hvilket kan medføre en blodprop.
men jeg skylder vist en undskyldning, jeg hørte lige at man ikke kunne spore bloddoping når man bruger sit eget blod. så du havde ret.
dog forstår jeg ikke at man ikke kan måle om der er flere røde blodlegemer (hvilket jeg også mener man kan, på trods af hvad de siger) end hvad normalt er.. men skal ikke gøre mig klog på det.
mh Jacob
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.