9tilføjet af

Kvinde i forsvaret?

Jeg går i 2. g, og ved ikke helt hvad jeg vil efter. Jeg har overvejet at melde mig som værnepligtig, men jeg er pige, og ved ikke helt hvordan det vil være. Jeg er ikke bange for at jeg kan klare det fysiske. Det er mere det psykiske, jeg er i tvivl om...
Er der nogen der har oplevelser som eller med piger i militæret?
tilføjet af

Kvinder i forsvaret

Jeg har været 10 måneder ved kamptropperne i holstebro. jeg havde selv en kvindelig sergant og fulgte også et par vernepligtige menige pigers udvikling gennem forløbet. jeg tror det er vigtigt som pige, hvis man overvejer at melder sig til forsvaret, at man har en stor selvkontrol og styr på sin identitet inden man gør det. i forsvaret er der naturligvis meget mandschauvinisme mens der ses ned på feminisme og kvinder generelt. samtidig forgudes kvinder i forsvaret på den seksuelle måde. Når man går i byen om torsdagen så hænger stort set alle soldater op af de få tøser der er! Når der kommer en kvindelig soldat ind i kantinen på en almindelig hverdag bliver de over begloet... Dette er en mærkelig cocktail, og efter min mening ikke noget kvinder skal udsættes for! De fleste af de tøser jeg har set i forsvaret har udviklet sig i en snoppet retning. mange af dem bliver måske nok mere selvsikre, og forsøger at virke mere selvstændige, men på en ucharmerende og unaturlig måde!!
tilføjet af

Kvinde i forsvaret

Hej.
Det er jo fuldstændig lige meget om du er ved forsvaret, nede i byen, i biografen eller hvor du nu bevæger dig henne, så bliver man kigget på af fyre. Hvis du har lyst til at komme ind til forsvaret så er det vel bare at prøve. Jeg har været derinde en dag for at skrive rapport om dem, og har du mund tøjet iorden og kan svare dem igen, så skal du nok få munden lukket på dem. Har en kammerat der arbejder ved kasernen i Fredericia, han siger det er godt med kvinder ved forsvaret, det eneste de skal lære er at de ikke skal smutte i seng med dem allesammen, for så ødelægger de det for dem selv. Så kommer der ihvertfald først en masse rygter om en. Håber du kan bruge det til noget.
tilføjet af

Gør det!

Hej
Jeg har selv aftjent min værneret i søværnet i 9 mdr og det var FEDT, HÅRDT OG TRÆLS! Det er en blanding af alle disse følelser at være ene høne i kurven. Specielt ombord på et skib! Jeg oplevede at få en masse respekt fra mine veluddannede og intelligente kolleger mens der fra de mere "bøvede" kom en del dumsmarte bemærkninger. Du skal specielt være på vagt overfor sergentgruppen, især hvis du går officersvejen som jeg gjorde (stoppede dog efter sergentskolen, ville hellere være sygeplejerske). Mænd med graderne sergent, over- og seniorsergent har specielt svært ved at tackle kommende kvindelige officerer. Officersgruppen er veluddannet og veloplyst og føler sig ikke truet på dets territorium.
Du skal altid holde din sti ren, ikke forstået at du skal blive en snob og holde dig for dig selv, men du må aldrig gå "længere" med dine kolleger. Du må gerne flirte og være sød men på en kammeratlig måde. Lad dem vide at du ved hvad du selv er værd. Husk at du er en del af et team der skal fungere i enhver situation og derfor skal rollerne være på plads. Og din rolle er lige så vigtig som de andres! Hvis du har evnerne og lysten synes jeg du skal melde dig som officersaspirant. Det er hårdere men LANGT sjovere! Og du kan til enhver tid forlade "stillingen" hvis du - som jeg - finder ud af at du ikke vil gøre karriere i forsvaret. Du vil under alle omstændigheder have fået en super oplevelse som modner dig og får dig til at se lidt anderledes på nogle ting.
Jeg kan kun anbefale dig at springe ud i det. Det kan blive dit livs oplevelse hvis du forstår at spille dine kort rigtigt. Hvis du kommer derind med en drøm om mange mænd, uniformer og torsdagsfester, så glem det. Det er en lille del af det - ikke en dårlig del! - men der vil overvejede være oplevelser med grimt hår, knækkede negle og mudder i hovedet. Du vil blive sat i situationer hvor du er den eneste der har menstruation og din sergent på 20 år ved ikke liige hvad man stiller op med den slags. Så skal DU træffe valg og finde kreative løsninger. Det modner! Jeg lå 40 timer i en redningsflåde med 9 fyre og skulle TISSE! Hvad gør man så? Tjah, med gode kolleger som respekterer ens integritet så smækker man enden over kanten mens de vender hovedet væk sålænge. Og så videre.
Håber du kan bruge mit lange svar til noget.
Maria.
tilføjet af

GØR DET!!!

Jeg har selv overvejet det samme, men der kom både mand og hus i vejen...
Men mit råd til dig er at du skal gøre det! Ligemeget hvad så gør det!!!
Du skal ikke lave samme fejl som mig...
Held og lykke...
-Louise
tilføjet af

piger og droppet værnepligt

Hej!
Jeg skriver for at høre om I kender nogle piger, der har været inde på værnepligtlignende vilkår og som undervejs fandt ud af, at det ikke var noget for dem. Jeg er ved at skrive om, at der er flere piger, der dropper forsvaret og vil gerne høre lidt om - fra nogle der selv har gjort det - hvorfor...
mvh Line
tilføjet af

Forsvar eller højskole

Når du som kvinde vil søge ind i forsvaret, bør du gøre dig klart fra starten, hvilke planer du har for fremtiden. Kan du se dig selv i en fast stilling efter værnepligten eller i udlandet som en del af den Danske Internationale Brigade? Mange kvinder har brugt forsvaret som et alternativ til højskolerne, og derved skabt en dårlig stemning omkring kvinder i forsvaret. Det er måske egentlig ikke så underligt, når man tænker på de resourcer der bruges på hver enkelt værnepligtig. Det har også betydet at de kvinder der gerne ville videre i systemet, ikke altid er blevet taget helt alvorligt.
Med den nye 3-måneders værnepligt, bliver det måske lettere, da man langt tidligt får sorteret i flokken.
Når det er sagt, skal det også siges, at det er en spændende arbejdsplads, med mange muligheder for at udvikle sig.
Du behøver ikke være bange for, om du kan klare det psykisk, for det er en del af uddannelsen at ruste dig på alle mulige måder, også psykisk. Masser af gå-på-mod og et smil, (også når man presses), skal uden tvivl nok hjælpe dig igennem det meste. Når du kommer på den anden side af værnepligten, vil det være en naturlig del for dig at håndtere din status som kvinde OG soldat. På dette tidspunkt, vil du sandsynligvis også have kvindelige kolleger, der kan spørges til råds. Du vil dog altid møde mænd af den holdning, at kvinder ikke bør være i forsvaret, men selv har jeg endnu ikke hørt nogen objektiv understøttelse af dette udsagn. De er et mindretal!
Du kan finde flere oplysninger om den generelle uddannelse på Forsvarets Værnepligt og Rekrutterings hjemmeside: www.fvr.dk
Jeg håber det måske har løftet sløret lidt.
tilføjet af

Been there, done that

Hejsa.
Jeg læste lige dit indlæg, og bliver altså nød til at give dig min mening. Får 2 år siden startede jeg som værnepligtig ved Garderhusarregimentets hesteeskadron, det tager 12 måneder. Det var det klart BEDSTE år i mit liv, så jeg kan kun anbefale dig at prøve militæret. Når det er sagt, vil jeg opfordre dig meget kraftigt til at overveje hvorfor du gerne vil i militæret, er det fordi det kunne være sejt at prale med, fordi det overvejende er mænd man arbejder sammen med eller er det fordi man gerne vil udfordre sig selv?? Det er udemærket hvis det kun er pga. af de to første du vil ind (for det er da også nogle af fordelene ved at være i cirkus mili), men jeg tvivler på at det kan få en til at holde de rigtig mange sure timer ud. Jeg gjorde det for at udfordre mig selv, jeg ville se om jeg kunne det samme som knægtene, og det gav mig viljestyrke til at lige gå 1 kilometer mere, hjælpe en kammerat selvom jeg selv var gennemblødt, træt og sulten, og sidst men ikke mindst at udholde al den rengøring der er efter at man har været på øvelse! Til gengæld vil du få en masse rigtig gode kammerater og oplevelser man kan leve højt på længe, det er nu ret fedt at have overstået rex-turen, og vide at man gjorde det godt.
Når det er rigtig hårdt skal du huske dig selv på, at selv om dine overordnet kan virke sindsyge, ville de ikke udsætte dig for noget du ikke overlever.
Et godt råd til dig skal være, at du skal sørge for at være i god form når du kommer ind, det skader ikke at imponere lidt ved den første gang FUT.
Husk at det der ikke slår dig ihjel gør dig stærkere.
tilføjet af

Gad vide om du kan huske hvad du skrev?

Hej Maria.
Jeg skal i forsvaret til oktober og aftjene min værneret, med senere henblik på at blive officer af linien. Der er et par spørgsmål jeg godt kunne tænke mig at få besvaret, og siden du nu aftjente ved søværnet, ligesom jeg kommer til, ville det jo være oplagt at det var dig jeg skrev til.
Du kan sende mig en mail på annaseidelin@ofir.dk hvis du er interesseret i at svare på spørgsmål :)
På forhånd tak.
tilføjet af

Forsvaret

Hejsa!!
Jeg er en 21 årig pige, som skal ind til forsvarets dag her d.19.april, er mega nervøs. Har fået nogle brochure om hvordan det fungere, men kunne godt tænke mig, at høre lidt om det, fra nogle erfarrende mennesker.. Ved jeg skal op til en IQ test og måske nogle konditest...Men hvordan foregår det og hvorledes?? Jeg er så spændt på det...Håber rigtig meget at komme ind til forsvaret/hæren.
Der var en der tidligere skrev, at man ikke skulle tage derind pga. fester, fyre o.s.v..Det gør jeg absolut hellere ikke.. Troede faktisk slet ikke, der blev holdt fester. Jeg kommer derind for at blive trænet fysisk og psykisk, og så kan de snot hvalpe, bare lukke i. De skal ikke komme og tro de er bedre end mig, bare fordi de er i fleretal.BASTA..HMPF!!!
Hilsen Indi
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.