10tilføjet af

Er jeg vegetar ?

Hey :D
JeG ved ikk helt om jeg kan kalde mig for vegetar❓Jeg Kan overhoved ikk li noet kød.. næsten.. kan faktisk godt li bacon.. men ikk noet jeg spiser så tit!.. Jeg kan heller ikk li salat osv.. Så jeg spiser ikk så meget❓Sygt liv :(
Kh Christina
tilføjet af

Øhhhhh, måske er du bare lidt kræsen !

Hej Christina. Jeg vil ikke kategorisere dig som vegetar, men nok snarere lidt kræsen. Jeg vil lige give dig et godt råd, når du ikke kan lide kød, må du huske at spise andre proteinholdige ting f.eks: soyaprodukter som tofu, og diverse forskellige bønner, som kan bruges til så meget forskelligt. Lån en vegetar kogebog på biblioteket. God appetit fremover. Venlig hilsen Line.
tilføjet af

hmmm....

er mængder små eller er det bare pokkers uvarieret??
Lider du af spiseforstyrrelser eller...
er selv vegetar og ved at det er meget vigtigere end man lige regner med a spise varrieret... så må du jo rvinge det i dig...
go' fornøjelse :)
tilføjet af

Du er ikke vegetar, du har det sygt

Det lyder ikke som om at det er vegetar / ikke vegetar, der er problemet, det lyder som om det er det syge liv der er problemet, gør noget ved det, tag og snak med en proffesionel behandler eller din læge.
tilføjet af

definiton

Hej
En vegetar spiser ikke andet animalsk end mejeriprodukter og æg.
Lakto betyder mælk og ovo betyder æg. De fleste vegetarer er således laktoovo-vegetarer. Nogle undlader at spise oste med animalsk osteløbe som findes i 98% af alle oste og er et enzym fra kalve- el. komaver (det får osten til at stivne). En del spiser ej heller gelatine dvs. husblas da det er lavet af knogler, huder og brusk fra døde dyr - primært svin.
En veganer spiser INTET animalsk. Dog er der enkelte der spiser honning da det af mange anses for at være humant.
Mennesket behøver ikke kød. Der er mange alternativer. Der er også tofu med røget smag så det er da et godt alternativ til bacon.
Kig ind på www.vegetarforening.dk og www.anima.dk
Gå også på opdagelse i helsekostforretningerne - der er utallige grønne alternativer til kød.
tilføjet af

Vegetar eller ikke - det er spørgsmålet ?

Lad mig forsøge at gøre begreberne klare for dig.
- Spiser du animalske proteiner - så er du IKKE vegetar.
- Spiser du kun udvalgte animalske proteiner, som fx kun fisk - så er du fiskespiser. Eller for dit vedkommende som kun spiser bacon-så må du jo være svinekødsspiser ;-?
- Spiser du kun vegetabiler (heraf navnet vegetar) og produkterne fra dyrene så er du vegetar (eller måske mere korrekt så er du Lakto-ovo-vegetar)
- Spiser du kun vegetabiler og ikke produkterne fra dyrene, så er du veganer. Når jeg siger produkter fra dyr så gælder det helt ned til ikke at benytte bihonning o.l.
Jeg skal ikke undlade at sige, at står jeg ved siden af en som siger at han/hun er vegetar, men spiser fugl og fisk, så ved jeg med det samme, at jeg har med en person at gøre som ikke ved hvad han/hun snakker om.
Der er mange grunde til at blive vegetar og for mig er alle grunde lige gode. Det er også helt ok at man har korte eller lange overgangsperioder hvor man vælger at spise fra den animalske fødevaregruppe også – det er som jeg ser det slet ikke noget problem og helt fair – men man skal være ”ærlig” omkring det og ikke begynde at opfinde sig selv som vegetar, hvis man reelt ikke er det. Jeg var selv i mine overgansperioder (ja, der var flere ;-)perioder for det er nogle vaner som ligger dybt), både fugl og fiskespiser. For nogle af os er grunden til at vi vælger vegetarismens vej den, at vi ikke mener at det skal være nødvendigt eller ønsker at slå ihjel, for at vi kan overleve (vi ønsker hverken selv at gøre det eller at andre skal gøre det for os), og for os er det derfor naturligvis vigtigt at begreberne holdes klare.
mh
Susan
tilføjet af

hvad med fisketarene

Hey, du glemte fisketar ;)
tilføjet af

Som veganer.....

Husk lige, at hvis du er veganer, så holder du heller ikke husdyr i fange, går i lædertøj og lignende.
Kamilla
tilføjet af

meget simpelt!

hvis man overhovedet ikke spiser kød, så er man vegetar! man kan ikke spise kød bare en gang imellem og så kalde sig vegetar.. det er enten eller..
tilføjet af

helt enig

jeg har en ven der kalder sig vegetar, men som spiser kylling. Det er ikke en rigtig vegetar.
Katarin@
tilføjet af

det er du ikk!

du er ik vegetar! vegetare spiser ikke uskyldige dyr!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.