6tilføjet af

kulhydrater

Ens daglige kostindtag skal som bekendt bestå af cirka 60% kulhydrater, men er det overhovedet nødvendigt at spise brød for at dække sig ind her? Er det ikke tilstrækkeligt med en god bunke grøntsager og frugt?.. Og kostfibre er der jo nok af heri, særligt i de grove grøntsager.
tilføjet af

kulhydrater

er du klar over hvor meget grønsager man skal spise for at komme op på 60% " ja jeg spøre bare"??det er rigtig meget
tilføjet af

kulhydrat i frugt

Man kan jo også skele til frugt for at dække behovet for kulhydrater, men husk at hvis du indtager for mange kulhydrater i forhold til forbruget omsættes de til fedt - og det sætter sig.
tilføjet af

Jo..

det er helt fint at spise frugt og grønt for at få dine kulhydrater. Det bedste du kan gøre er at lytte til din krop. Hvis den føler sig mæt jamen så har du nok fået det du skulle, og man kan altså sagtens få de kulhydrater man skal uden at spise brød.
tilføjet af

kulhydrater

Kulhydrater er vigtigt at få for at få hjernen og kroppen til at fungere.....Men det er vigtigt at man spiser de rigtige..Og nej det er ikke optimalt kun at spise frugt og grønt.
De rigtige kulhydrater findes i det man kan kalde de grove fødevare, så sørg for at spise groft brød, fulkorns pasta og brune ris, magert kød, fisk og grøntsager samt frugt....Disse fødevare bliver man mæt af i længere tid og blodsukkeret bliver normalt hele dagen..( mindre træthed og man bliver bedre til at koncentere sig).
De forkerte kulhydrater er dem man bliver tyk af, de mætter kun i kort tid og for blodsukkeret op lige her og nu, men det falder også hurtigt..( prøv at spise en burger du bliver mæt men der går ikke lang tid før du er sulten igen, netop fordi der ikke er de gode kulhydrater i en burger).
tilføjet af

Ang Brød

Hej
Det er ikke nødvendigt at spise brød, da der er mange kylhudrater i andre fødevare som kartofler, ris, pasta, grønssager mm.
tilføjet af

sv.

Du får kulhydrater igennem faktisk alt det du spiser, men det er også vigtigt at spise de rigtige, samt at tænke udover kulhydrater.....eks. hvad vil du helst spise for at få dækket din sult og få dækket dit energi behov ?? 100g saltstænger eller 3 stk rugbrød med pålæg...der er lige mange kulhydrater i, så det gør altså en forskel at man tænker på hvad man spiser udover kun at gå efter at få dækket sit behov for kulhydrater..
Udover det så er der flere gode fibre i brød end der er i kartofler, ris og pasta.....så brød er ikke noget man bør vælge fra, man skal bare vælge det rigtige. ;-)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.