3tilføjet af

erfaring med denne plante?

Jeg synes tallerkenblomster er så smukke men jeg vil høre om I har nogle gode erfaringer med at holde dem inde døre som potteplanter ?
tilføjet af

tallerkenblomster

er etårige planter, men de er lette at tage frø af, og så dem, så kan du løbnde forny dem.
De er smukke og meget villige til at blomster.
Indendørs skal det være på et meget lyst sted, jeg kender ikke til om de vil forsætte med at blomster om vinteren.
Jeg formoder de vil gå ud når de mørke tider kommer.
tilføjet af

tallerkensmæk

Hej Tinna
På en måde tror jeg ikke at tallerken smækkere egner sig til indendørs dyrkning , det er en sommerblomst , som kan blive enorm , hvis den får masser af vand og gødning , jeg tror der er for tørt indendørs , har du forøvrigt smagt på blomsterne , de er meget smukke i salater ,du kan dele blomsten i 5-6 blade , og drysse over en alm salat , planten hedder også blomster karse , og smager lidt stærkere end karse . venligsr Bip
tilføjet af

Tallerkenblomst

Tallerkenblomst - Achimenes er en flerårig urteagtig, håret plante som hører til Gesneriaceae sammen med saintpaulia. Den kan måske sås fra frø men det er nemmere med de små kogleformede rhizomer - rodstængler, stiklinger kan også bruges. Den tåler ikke lave temperaturer (<10C). Når dagene bliver korte visner toppen og ronettet kan tørres og gemmes til februar så vandes og små nye skud vil komme op men det tar rimelig lang tid. Så vær tålmodig.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.