13tilføjet af

Udekatte: hvordan kan man tillade sig det????

Hej!
Jeg har længe undret mig over hvorfor hunde og katte bliver opfattet så forskellige i Danmark?! Hvorfor er det lige at min hund skal gå i snor og med hundetegn, haven være indhegnet osv. når naboens kat glad sætter sig til at skide på min græsplæne, eller sidder i timevis foran min voliere og ser sultent på mine fugle, og det er bare "okay"????? Hvis min hund (der er på størrelse med en almindselig huskat) konsekvent gik rundt i andre folks haver når den blev lukket ud, så skulle der ikke gå lang tid før jeg havde en masse mennesker hængende i røret at min hund var i deres have. Jeg forstår bare ikke hvorfor min hund ikke må gå ind i naboens have og skide, når naboens (eller kvarterets andre katte), må luske rundt i min have, og det er alment accepteret? -Og så er det jeg ikke forstår hvordan man i himlens navn kan finde på at anskaffe sig en udekat, når man ved at den med sikkerhed kommer til at genere andre ved at rende rundt i deres haver???? Er der nogen der kan fortælle mig retfærdigheden i dette???
tilføjet af

ja, og fuck de forpulede misser

når de klasker sig ned i mine havemøbler med deres loppebefængte pels og efterlader haldelen af den i mine nye havehynder. Og endnu mere fuck missen når de smækker sig godt tilret oven på min kølerhjelm på bilen. Og ikke kun efterlader de møgbeskidte poteaftryk, nej, de fedeste af dem, der knap nok kan vralte afsted tillader sig at trække sig op på hjelmen ved hjælp af deres forbandede kløer som efterlader så tydelige ridser at der ikke er behov for at tilkalde Sherlok Holmes for at se, hvem der er gernings"katten". Fuck misser (Det er forresten ret så dejligt....)
tilføjet af

hunde i snor

hunde bider,hvor mange løsgående katte er blevet anmeldt for at bide mennesker.men set fra naturens side er en hund et flokdyr mens en kat er enspænder som en klog kat har sagt katten er sin egen hunden er i vejen
tilføjet af

gå da lige i små sko

katte er sq et dejligt dyr.og man må leve med de er over alt de gør hvad det passer dem sån er det bare. alt det pjat med de skal bare skydes osv løser ikke noget der vil altid komme en ny..
tilføjet af

Det er ikke katten der er noget i vejen med

men dens ejer der totalt mangler ansvar. Desværre er det alt for nemt at anskaffe sig en kat og når den bliver kønsmoden er det nemmere bare at kyle den ud af døren.
Det burde være forbudt at uneutraliserede katte går frit.
Selvom jeg er modstander af udekatte, kan jeg godt se at de også tjener et formål ved at holde musebestanden nede.
Katten er en smuk, klog, inspirende, renlig og trofast partner.
Trist der er mennesker der ikke ved hvad de har med at gøre!
tilføjet af

Renlig?

Med sig selv måske, men ikke overfor hus og hjem.
tilføjet af

Misforstået

Man kan finde på at anskaffe sig en kat, netop fordi den er som den er: Den er frihedselskende og går sine egne veje. Det er jo heldigvis sådan, at man ikke behøver at tage hensyn til andre når man vælger at anskaffe en kat, og det er kattens natur at være ude, hvorfor det er naturligt at lade den strejfe.
Jeg forstår godt du synes det er uretfærdigt. Til gengæld håber jeg, at du er et af den slags mennesker, som har anskaffet sig en hund efter nøje overvejelse, dvs afpasset hundens behov efter hvad du kan tilbyde. Derudover forventer jeg, at du passer din hund med omhu, herunder at du går tur med din hund 3-4 gange om dagen, og ikke bare lukker vovse ud i haven.
For det pisser nemlig mig af: At folk anskaffer en hund, for at den kan henslæbe sit liv i en have og genere hele nabolaget med sin gøen fra tidlig morgen til sen aften.
Forklar mig lige retfærdigheden i dét?!!
tilføjet af

Slap dog af

For det første vil jeg godt lige fortælle dig, at også katte skal være mærket - enten tatoveret eller chipset, nøjagtig ligesom hunde.
For det andet er det ikke længere en lov, at hunde skal være i snor - dog skal du have 100 % styr på den, snor eller ej.
For det tredie er en hund et flokdyr og meget afhængig af ejeren. En kat er et selvstændigt dyr, som skal have lov at gå hen, hvor det passer den. Det handler jo i bund og grund om naturlig adfærd. Derfor skal katten heller ikke forsikres som en hund, fordi den reelt ikke ejes af nogen, uanset om dens ejer så mener det eller ej.
For det fjerde er en kats efterladenskaber ikke så store som en hunds, og katte er generelt meget renlige - de gør det som regel ikke ude i det åbne, og så dækker de det om muligt til bagefter.
Til sidst vil jeg sige, at hvis du har problemer med en kat på din ejendom, og vil have den væk, skal du først efterlyse ejeren ved at sætte sedler op i området med en beskrivelse af katten - får du kontakt med ejeren, kan du bede ham/hende holde sin kat væk fra din ejendom - hvis ikke, skal du kontakte nærmeste dyreinternat, så skal de forsøge at fjerne katten. Men kontakt måske lige dyreinternatet først, så du er sikker på proceduren.
Jeg har selv både hund og kat, jeg er uddannet dyrepasser, og jeg har selv prøvet at have en uønsket kat rendende i min have efter mine halvstore killinger, så jeg ved, hvad jeg snakker om!!!
tilføjet af

Små sko eller hva...

Det logiske i det er at en hund kan sgu gøre mere skade på menneser og andre dyr end en kat kan. Det drejer sig ikke kun om den skider i din eller min have, men sæt sig lige at en lille huskat størrelse af en hund der får sat tænderne i et lille 2-3 årige barn! Det ville ikke være det mest smarte. Det tror jeg også at selv folk med små sko som dig kan se...
tilføjet af

jamen dog

på landet kan jeg sagtens følge at folk kan ønske at have en ude kat og har det til at holde mus rotter og andre skade dyr væk fra sit hus
men i byer kan jeg ikke følge det jo det er menesker der gerne vil have dyr men ikke noget af ansvaret eller meget lidt af det
og jo en løs kat kan godt være et problem de skider i ungernes sandkasse mega belastene
flere gange her hvor jeg bor haft katte stående ved min have dør om natten og skrige eller haft katte der går ind a havedøren og pludselig er i sengen eller andre steder og ja det har jeg abselut ikke noget ønske om så ja generelt mener jeg ikke ude katte høre hjemme i byerne
men ja katen er da et dejligt dyr men jeg køber selv en vis jeg vile have en har ikke noget ønske om at dele med jer der har udekat :)
tilføjet af

En kat er:

En kat skal have lov at gå hen, hvor det passer den?
Er du lige venlig at læse lovgivningen omkring mark- og vejfred igennem bare EN gang?
Det er ikke så svært; den gældende paragraf er nummer et! https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=8560
Så kan det vist ikke siges mere tydeligt! Vel!
-klip-
Fordi (katten) reelt ikke ejes af nogen...
Med chip eller øremærkning ejes katten reelt af nogen. Hvis ikke er den hittegods (eller noget lignende).
Derfor får "ejere" ikke nødvendigvis misser tilbage, hvis den bliver indfanget efter lovens bogstav.
EJERE får til gengæld misser tilbage, men muligvis også vedhæftet erstatningskrav (ifølge lov om mark- og vejfred).
-klip-
Efterlyse ejeren? Hvor står det?
Du skal oplyse at det pågældende dyr ikke ønskes på din grund (f. eks. i et på egnen udbredt dagblad), derefter er du berettiget til at optage dyret, f.eks. fange det i fælde (humant, uden skade på dyret).
Herefter optræder der en mængde sjove ting i loven. F.eks. (§9) Er der ikke inden tre dage gjort krav på dyret, og anses dets slagteværdi at være for lille, tilfalder dyret optageren (ejerskab!).
Hvor meget har du lyst til at lade missemanse/momse løbe fri nu?
Og en gang til: Hvis du ikke henter missen indenfor tre dage, hvor den nu befinder sig, så bliver den en andens ejendom! Efter lovens bogstav ved auktion.
Loven beskytter indtil videre den som ikke vil have FREMMEDE katte på sin grund.
Og det har jeg tænkt mig at udbrede så vidt som muligt, uanset at loven er indrettet imod nogle enkelte katteejeres ønsker/fantasier.
Bananhjerne, med venlig hilsen.
tilføjet af

Der er en lov...

Mark- og vejfredsloven siger:
Kapitel I
Almindelige bestemmelser
§ 1. Enhver er pligtig til på alle årets tider at holde sine husdyr på sit eget.
https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=8560
Den følgende lovtekst giver ingen undtagelser, selv for søde små familiemisser, som "med garanti" ikke gør nogen noget.
Spred det glædelige budskab!
Hommos!
tilføjet af

Sådan er det bare.

Jeg er overfølsom overfor katte.
Derfor vil en kats tilstedeværelse i mit hjem være til skade for mig.
Nu er jeg også jæger og derfor vildt specialuddannet i aflivning(bla bla, bare man holder sig indenfor dyreværnsloven).
Jeg har altså ifølge lovgivningen både grund og ret til at aflive kræet.
Og Nej, jeg kan fandeme ikke bare jage den ud! Skaden er sket! Mis har efterladt hudskæl og indtørret spyt hvor den end er kommet!
Er dyret blevet så overmodigt at det betræder mit hus, så er det kaputt!
Glædelig jul!
tilføjet af

Wauawwwwwwww...

Fedt at få et svar på sit indlæg efter 4 år... Kom ikke og sig at debatten er død her på sol.. Der holdes liv i gammle emner..... FEDTTTTTTT...🙂🙂🙂
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.