14tilføjet af

Gratis Vegetar Starter Kit

Hvis du går og overvejer at blive vegetar, eller kender nogle der kunne være interesseret heri, så kan du ganske gratis bestille eller downloade et Vegetar Starter Kit, på siden:
http://www.vegoland.dk/order.htm
tilføjet af

haha

"kan redde tusinder af dyr i løbet af dit liv og samtidig beskytte jordens økologiske balance og forbedre din sundhed"¨

Er du lidt langsom❓Vi er ØVERST i fødekæden!! Der er en grund til at vi spiser dyr.. Desuden opdrætter vi selv Dem vi spiser.. Så de argumenter holder ikke en meter..!
tilføjet af

desuden..

er det bevidst at folk der er vegetare virker langt mere trætte og Ikke særlig veloplagte.. Pga manglende Næringsstoffer i kød
tilføjet af

Det er ikke vegetar

men veganer start kit man kan bestille der.
tilføjet af

Bevidst eller bevist??

Det er næppe bevidst folk virker trætte?? Og mener du det er bevist vegetarer skulle være mere trætte og uoplagte, så vil jeg gerne se de beviser???
Vi er øverst i fødekæden måske, men hvordan er vi skabt?? Rovdyr har skarpe tænder og kort tarmsystem - det spiste kød skal nemlig helst hurtigt gennem kroppen, da det ikke er sundt at have i tarmene i lang tid. Mennesket har et meget langt tarmsystem, derfor er det langt det sundeste med vetarisk kost.
tilføjet af

Ja men efterhånden

har evolutionen gjort, at vi kan tåle det. Kødet altså. I tidernes morgen kunne voksne mennesker heller ikke tåle mælk, men vupti! Det kan vi sørme nu.
Desuden kan alverdens vegetarer og veganere ikke oprette økobalancen i naturen. Det ville kræve at hvert et kilo lort blev kørt tilbage på markerne, hvor maden kom fra, og ærlig talt... Hvis jeg sælger 10 tons kål, eller bacon eller hvad det måtte være, til englænderne eller kineserne, så tror jeg sgu ikke de gider sende 10 tons bæ tilbage..
tilføjet af

Er du nu sikker på det??

At vi kan tåle mælk, altså???? Det er der også stor diskussion om. Hvorfor er det 1 ud af 10 kvinder i Danmark der får brystkræft, mens så godt som ingen kinesere får det??? Man mener det kan være fordi de undgår mejeriprodukter....
Og menneskets tarme er stadig lange - så grøntsager vil stadig være det sundeste at spise. Jeg taler her ikke om økobalance og den slags, men "kun" om hvad der er sundest for mennesket.
tilføjet af

Det med øko

-balancen har jeg fra linket i Xepers indlæg.
Når jeg taler om at tåle mælk tænker jeg ikke lige på kræft. Jeg tænker på allergiske reaktioner og maveonde.
men hvad angår kræft, så er der lavet en svensk undersøgelse. Den viste, at indtagelse af et glas mælk om dagen ville nedsætte risikoen for tarmkræft betydeligt. Om det har nogen indflydelse på brystkræft har jeg ikke hørt noget om. Desuden kan man jo få kræft af så meget.
tilføjet af

mælk

og mere end to glas mælk om dagen øger risikoen for kræft i æggestokkene betydeligt.
tilføjet af

Pointen

har du vist misforstået. Jeg snakker overhovedet ikke om kræft. Hverken her, der eller nogen steder. Jeg snakker om allergi, og tåleligheden af mælk. Som sagt kan man få kræft af så mange ting. Og nogen gange kan de samme ting forebygge kræft et helt andet sted, men det hører til i en helt anden debat.
tilføjet af

Vegetarer uden styr på det

Den gamle frase med "se på tænderne" holder stadig. Vi er omnivorer... Altsdå skabt til at spise både kød og grøntsager. Det er ikke meningen at vi skal leve udelukkende af nogen af delene!
Vores nyrer, og hele vores tarmsystem er beregnet til at skaffe os af med de ting vi ikke skal bruge fra dyr/planter.
Omvendt lider vegetarer ofte af mangelsygdomme fordi der ikke er nok af det rigtige protein i grøntsager og de derfor mangler essentielle aminosyrer, altså byggesten som kroppen har brug for men ikke selv kan producere.
Det holder ikke at bruge et enkelt, fejlagtigt, argument for vegetarisme. Og jo, køer og andre drøvtyggere klarer sig glimrende på græs. Men de lader bakterier gufle på græsset, og lever selv af bakterierne og deres produkter!
Det er kun nordeuropærere der er i stand til som voksne at nedbryde mælk. Dvs. at 90 % af verdens befolkning ikke kan. At påstå at nedbrydningen af et sukkerstof (for det er sukkeret laktose der er problemet) svarer til at sige at Eiffeltårnet påvirker Jordens rotation om solen.
Det er fint at folk argumenterer for deres overbevisning, bare de ved hvad de snakker om!
(oplysninger fra Medical Physiology, Rhoades & Tanner 2nd Edt)
tilføjet af

er du nu sikker ...

... på det? jeg har læst, at mennesket lige som gorillaen er frugivor, dvs. frugtspiser. tror, at der er ret stor uenighed derom, og at det løbende bliver diskuteret. desuden bør man være opmærksom på, at der er store penge involveret, dvs. kød- samt mejeriindustrien er nok ikke interessereti, at folk skulle få den opfattelse, at indtagelse af kød næringsmæssigt er unødvendigt, hvis ikke usundt. I al fald vil jeg mane folk til at være kritiske.
desuden kan du ikke slå vegetarer og veganere over een kam. generelt kommer vegetarer stort set aldrig i mangeltilstand, det er et problem som oftest - når det sker - gør sig gældende for veganere (og her taler vi navnligt om B12 vitaminet, som er meget vanskeligt at finde vegetabilsk. Men B12 findes vel at mærke i i tilstrækkelig mængder i æg, mælk og ikke mindst ost, dvs. ikke kun i kød.). Derudover skal det også bemærkes, at de essentielle aminosyrer også forekommer i vegetabilsk føde.
Træthed i forbindelse med vegetarisme er tillige et sjældent fænomen; faktisk kan man sagtens forestille sig, at det er mere udbredt hos kødspisere, da fordøjelsen af kød er en meget mere energikrævende proces end vegetabilske fødevarer. har selv været vegetar i over 1,5 år og har slet ikke oplevet problemer med træthed og andet tilsvarende.
mvh
vegetaren
tilføjet af

spegepølsens vej gennem mennesket

hejsa der! vegetar eller ej , egentlig kom jeg ind på denne side fordi der stod noget om menneskets tarmlængde ude på jeres link. Dette kunne jeg nu ikke finde , men så tænkte jeg at måske kunne nogen her hjælpe mig. Efter hvad jeg kan huske og hvad mine børn kommer hjem fra skolen med så skulle det menneskelige tarmsystem kunne nå 2½ gange rundt om jorden , hvilket vil sige 100192,5km altså målt ved ækvator. Når man så putter spegepølse eller en bunke salat i munden med forventning om at det er ude igen i den anden ende i løbet af ca 25 tim. opnår den indtagne føde altså en hastighed på omkring 4007,7km i timen ogmed den hastighed må der påregnes enkelte uheld under vejs. da denne hastighed er ca 3,3 gange lydens hastighed kan det godt være rigtigt når en i selvskabet lufter en lille en og ingen vil vedkende sig dette fænomen da man må påregne at lyden kommer med nogen forsinkelse og derfor ikke passer sammen med det skete . Så skulle vi ikke bare lytte til vores krops signaler og indtage den føde vi føler behov for dog uden at overdrive og uden for megen giftstof iblandet så tænk økologisk ... faktisk har nogle forskere fundet bevis for at mennesket havde en højere levealder inden vi blev agerbrugere såså med venlig hilsen Tænkeren
tilføjet af

tsk tsk

Du aner jo ikke hvad du snakker om!!!
tilføjet af

Hold da op..

Arh.. Tror ikke den med 2,5 gange rundt om jorden holder. Ifølge lægens bord på DR1 er tarmen ca. 6-8 meter lang.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.