5tilføjet af

Julen nærner sig

Jeg sidder så her med min forestilling om, hvor hyggelig julen plejer at være. Jeg begynder at glæde mig, idet jeg tænker på familien der er samlet. Galde og forventningsfulde børn og voksne samles for af hygge sig i hinandens selskab. Træet er pyntet så det ligner et træ fra eventyrende, stuen er pyntet og duften af lækker mad spreder sig rundt i huset. Gaverne er med omhu valgt til hvert familiemedlem, pænt pakket ind og ligger klar under træet. Maden bliver serveret og alle hygger sig mens steg og and bliver indtaget. Desserten kan ingen vente på, selv om vi ved at mandlen ligger i lille Peters skål. Der bliver danset om det smukke træ og gaverne bliver delt ud af morfar der er julemanden igen i år. Rigtig familiehygge….
Er det sådan, tænker jeg…
Ikke i min familie… Nej der skal gaverne efterhånden være så dyre og perfekte, at det bliver en økonomisk belastning, for alle, langt ind i marts måned. Gaverne er blevet pakket ind i kampens hede hjemme ved køkkenbordet i en hast så ingen skulle bemærke det. Juletræet er ofte skævt og lige så ofte vælter det flere gange juleaften. Ingen gider danse om træet fordi så vælter det bare, igen.
Duften af mad siver ganske rigtig rundt i huset, men ude i køkkenet sveder jeg som en hest fordi jeg er godt stresset over at få maden klar til rette tid, nogen har jo andet at lave denne aften. Når jeg har fået serveret maden og alle sidder klar, mangler onklen og hans kone som altid kommer 1 time for sent. Maden og desserten bliver hurtigt slugt så vi kan få gave ræset overstået.
Julemanden når aldrig hjem til vores familie så gaverne bliver hurtigt pakket ud og det konstateres at mange gaver skal byttes når butikkerne åbner igen.
Inden jeg får set mig om er familien begyndt at gå hver til sit, ofte skal nogen i på arbejde eller så er de trætte efter at de har været på arbejde. Jeg takker for en dejlig aften og vi glæder os alle igen til næste år.
Jeg syntes måske ikke at det er den bedste jul jeg kan tilbyde mine børn, men det er hvad jeg tilbyder dem år efter år, med den familie jeg nu er havnet i… men jeg drømmer vider om den perfekte jul.
tilføjet af

ligner vores

det er som om du skrev om min families jul... men er den ikke god nok
tilføjet af

vores er...

...ja,julen haster med langsomme skridt nu.hos os er det bare ren og skær hygge.ikke kun i december måned,men osse før måneden.hos os,forbereder vi os til julen,i november måned."om formiddagen skal diverse ting ,og sager gøres klar til om aften hvor vi skal hygge os med en dejlig middag..som er (MIG) der laver den, hjemme hos os.hos os gider sgu´da heler ikke danse rundt om juletræet-ærligt talt vil det da se lidt åndsvagt ud, når der kun er mig og stodderen.jeg tror rent faktisk der findes ret mange som er alene til alle højtiderne.
"men nu er vi somsagt ret unge-uden børn er lidt behageligt for os,da man så har en del tid mere til hinanden!!
nu lyder det nok som om man er totalt ked af det-nej det er vi ikke.for "de fleste år" har folk ikke kunnet te sig ordentlig hos os..så derfor har vi stoppet den leg med folk.der hentyder jeg, til det man troede var en særdeles go´ familie men endte i os og røg.så,sådan var det,i de mange år man mente man burde fejrer noget med stolthed/traditioner-gennem de alle de år."men lad dog bitterhed være bitterhed,man må detsvære se det (i øjnene)!.julen vil blive smuk og flot for os...udent familier.som jeg fortalte før er det mig som står for alt det (praktiske ,og gemalen for alt det upraktiske arbejde i vores hjem).vi er dem som har tyvstartet med pyntning af juletræet.det bliver nemlig gjort hvergang, det er den første december hvert år.men ellers køre det hos os som de fleste i landets familier.-gaveracet,indkøb til julemiddagen osv.
men vi hygger os selvfølgelig gør vi det.nyder stilhedden omkring os,de mange små lys der skinner i træet foran os.for ikke at sige gaverne-jammen dog dem har vi skam ikke glemt.jule hyggen for mange er ret speciel.der foreksempel mange som FLYGTER fra juleaften, da de absolut ikke ønsker de ireterende glitterformede lys ,at se på.
jeg ved godt at der sikkert er nogen her som læser lige præcis vores inlæg om (JULEAFTENSDAG),i håb om de måtte skade den for os,-vi kender et par stykker der ville.dem er vi total ligeglade med!!!
-for nu var det jo om jul,og ikke "krigeriske gener fra omverden"-vel!."NÅ"men juleaftensdag,om eftermiddagen plejer vi ,at spille spil-såsom ludo-som er et ret gammelt spil som måske alle kender.det er sjovt,et spil man må eje ,som de mange kære små, måske (vil eje fra alle legetøjsbutikker).det egner sig rigtigt godt som vente positiations fenemen!!
...men ellers er det jo bare dejligt med juleaften.det er nok en af de mange dage man hygger sig mest sammen med sin udkårne.vi gør det ret meget-foruden det er juleaften der heldigvis så mange ting man kan give sig til,som pensionister.der meget mere tid til ALT som de andrer har færre tid til.
"netop,hvor det nu er ved at være jul.er det rigtig rart at se hvordan storbrugerne bruger klejner så det vil noget-vi er detsvære nogen af de mange heldige iblandt."og vi nyder det-selvfølgelig gør vi da det,ellers er det jo ikke jul vel!.
"maden er ligsom alle de andres juleaftner,der spises flæskesteg hos os med hele svinerriet.-men vi ønsker det osse af skroget ret hurtigt!!!
så,rigtig glædelig jul alle sammen-pas nu på de små maver ikke osse.:-)vi gør da.
tilføjet af

julen

Jeg ELSKER julen, da bliver jeg som barn igen.
Det er ikke gaverne jeg tænker på, men samling af familie og hygge roen ingen stress.
! december pynter vi til jul, vi er to ældre som hygger os med det.Så indimellem får vi gløgg.
Men det starter de. første søndag i advent, hvor vi går i kirke, hjem og få frokost med øl og snaps, derefter ind på rådhuspladsen og se juletræet bliver tændt, igennem strøget til Nyhave, får os et glasfadøl, viderer til Tivoli, hvor vi får os et glas gløgg med æbleskiver, og så ellers hjem i vores hyggelige hjem, for det er hyggeligt alle dage i året.
I løbet af december bager jeg sønderjydsk fedtkager uhm til hele familien.
Men jeg laver kun det jeg syntes er dejligt, så ingen stress hos mig.
Julegaverne er ikke af de store, nogle år større end andre år, det er som jeg selv vil.
Men I kan tro, det er dejligt at holde jul GOD JUL
tilføjet af

Drop familien

Og hold julen med din mand og børn. Så får du den ro du ønsker, og børnene oplever en mor uden stress.
Og mon ikke træet kan holde til en helt almindelig lille familie? Ihvertfald bliver det lettere at komme omkring træet, og udvise forsigtighed, når man ikke er så mange.
Prøv det - det kan varmet anbefales.
tilføjet af

Elskeeer jul!

Hjemme hos er er julen virkelig hyggelig.. Synes det er synd, at den skal være så´n hjemme ved dig..
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.