10tilføjet af

Jaloux ... er det for meget ?

Hej derude
Jeg er en fyr i 20erne som står med et lille problem! Jeg har verdens sødeste og mest dejlige kæreste som jeg elsker over alt! Vi bor desværre ikke sammen og vi bor også et stykke fra hinanden og kan derfor ikke ses så tit!
Mit problem er at jeg er lidt meget jaloux nogle gange! Det der gør det til et problem er at jeg elsker min kæreste så højt og vil gerne vise hende det ved at arbejde på det med jalousien men det er bare så svært.
Det er sådan at når hun er i byen eller skal noget med venner eller bekendte sidder jeg hjemme og går ind i mig selv og prøver at tænke gode tanker, det er bare svært da jeg ved hvor meget der kan ske. Jeg stoler på min kæreste at hun ikke gør noget for at såre mig, men er det alligevel normalt at man bliver jaloux, og hele tiden tænker på hvad der kan ske ???
Jeg prøver selvfølgelig at skjule min jalousi lidt for hende så hun ikke skal ha det dårligt over at være sammen med andre, men det er lige meget hvad jeg gør, så kan hun gennemskue mig! er det så bedre hvis jeg går lige hen og siger det til hende eller skal jeg bare prøve mere på at gemme det helt væk for hende til jeg selv kan kontrolere det, og til jeg ikke er jaloux mere ?
Hvad skal jeg gøre ???
Er det normalt ???
tilføjet af

Ret normalt

Først hvis du ikke er jaloux, kan du være sikker på at du ikke elsker hende. Så dertil så godt. Men hun bør ikke udnytte det i længden. Sæt nogle grænser for antal udskejelser pr. måned, og forlang i et vist omfang at deltage med hendes vennekreds.
tilføjet af

Jaloux

Jeg tror det er meget naturligt, men også meget uheldigt.
Du risikere netop at ødelægge forholdet, ved at være sådan, hverken din kærste eller du kan forhindre ting i at ske, og vil/skal de ske, så sker det, hvadenten du er jaloux eller ej.
Prøv at vænne dig til tanken, hvis din kæreste evt. falder for en anden, så kan du ikke forhindre det, ved at være jaloux.
Jeg ved det gør ondt, men det er sandt, ingen har vundet nogetsomhelst ved at være jaloux.
Anonym.
tilføjet af

Hvad snakker du om?

Kunne ikke være mere uenig med dig. Ens kæreste skal sgu da ikke sætte grænser for hvor meget man må gå ud.
Og at være jaloux eller ej har intet at gøre med hvorvidt man elsker en eller ej!
tilføjet af

Lige præcis..

Kunne ikke være mere enig..
tilføjet af

Don't trust

Havde også en episode med kæresten hvor jeg blev lovet hun aldrig ville være sammen med andre, troede fuldt ud på det, så jeg var aldrig bekymret...... men hun var det en dag alligevel
altid ha' muligheden i baghovedet
nu kan jeg aldrig stole på hende igen
tilføjet af

Jaloux uha da

Jeg er helt enige med jer, jalouxi har intet med kærlighed eller forelskelse at gøre, dem der er mest jalouxe er den der slæber rundt på et stort mindreværdskompleks, manglende selvtillid med mere, med den indstilling du har til din kæreste, er jeg sikker på hun er dig utro så snart du vender ryggen til hende, du lyder som et rigtigt skvat, tag dig dog lidt sammen.
tilføjet af

Enten eller!

Jeg har prøvet at have en kæreste der var utro, selvom jeg gjorde alt for hende, og havde stor tillid til hende. Set i bakspejlet kan jeg bare tørt konstatere at det ikke ville have hjulpet OVERHOVEDET hvis jeg var jaloux.
Jalousi er en EKSTREMT ødelæggende følelse, som ikke bør eksistere i et parforhold uden grundlag.
Den dag du opdager at din kæreste har løjet overfor dig, så kan jeg forstå din holdning.
Indtil da ødelægger du bare dine muligheder for at at få et godt forhold.
Pointen er at hvis hun vil være dig utro, så kan du ikke stoppe hende! Hvis det er hendes måde at være på, så tag dit blødende hjerte og spark hende ud af forholdet med ordene om ikke at komme tilbage uden tillid!
Men du ændrer INTET til noget positivt ved at være jaloux.
Jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg som ansat på et diskotek skulle stoppe spassere der var sygeligt jaloux og fandt kæresten i byen. Hun havde ikke gjort noget, men det troede han jo, så det endte ALTID med at vi måtte smide idioten ud med vold.
Hvad angår den åbenlyse misforståelse, så har jalousi INTET med kærlighed at gøre!!!!!!!! Jalousi stammer fra manglende selvværd, omsorgssvigt, tillidsbrud eller lignende negative oplevelser. Det kommer IKKE fordi man elsker et andet menneske. Kærlighed er givende og selvopofrende, ikke begrænsende og kommanderende!!!
Jeg tror ikke at du "fejler" noget, men hvis du altid er jaloux, så ville jeg nok vælge at opsøge en psykolog. Jalousi kan ødelægge dit liv.
- Harbo
tilføjet af

jalousi

Jeg synes det er nogle ret dårlige og bissede svar I er kommet med her. Jeg har for et halvt år siden afsluttet et forhold på 10 år, og kendte ikke til ordet jaloux, for det har jeg aldrig været. Men derimod med min nye, helt vidunderlige kæreste, har jeg fundet ud af hvad det vil sige at være jaloux. Jeg tror bestemt at kærlighed og jalousi hænger sammen. Jeg er utrolig bange for at miste min kæreste og han har det på samme måde. Det er svært at tackle men man må snakke om tingene og give hinanden lidt plads.
tilføjet af

Skidt skidt skidt

Du bliver nødt til at stramme dig lidt op!!
Jeg havde en kæreste, som ikke kunne tåle, jeg lavede noget med andre en ham - han er fortid nu...
Hvis du siger til din kæreste, at hun ikke skal gå i byen med sine venner, eller noget i den stil, vil hun kun se dig som en idiot! Giv hende lidt snor og hun vil elske dig... hvis noget skulle gå galt, er det hende som er idioten, og ikke dig...du bliver simpelthen nødt til at stole fuldt ud på hvad hun gør - og eventuelt selv lave aftaler med dine venner, når hun er med sine. På den måde får i forhåbentlig begge en god aften, uden at nogen af jer skal sidde tilbage med en ensom følelse...men i hvert fald må du lade være at lade jalousien kvæle jeres forhold, for der er simpelthen ikke noget værre. Vær dog glad for, at hun har nogle gode venner! Hvis du virkelig elsker hende så meget, må du også lade hende have et liv udover dig, hvordan det så end lyder...lidt jalousi er meget normalt, men det kan hurtigt blive for meget...
Jeg har prøvet det =S
Håber I finder ud af det...
tilføjet af

Sludder !

Jeg kan garantere dig for at jalousi følelsen har noget at gøre med at elske eller ej.
Jeg ville sgu først blive bange, hvis min kæreste ikke fik jalousi følelsen i nogle situationer.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.