8tilføjet af

Hvorfor svigter vennerne ???

Jeg står i en situation nu hvor jeg har allermest brug for mine venner.
Jeg var ved at nå en depression pga meget stressede vilkår på mit arbejde, mit studie og mht boligforhold. Jeg betror mig til en veninde som selv har haft det skidt og jeg betror mig til min gamle kæreste, som er blevet en tæt ven (han har igen kæreste, så det er ikke fordi der er en anden der forbyder ham at være min ven) De kan godt forstå mig. Dvs min veninde kan og min ven han prøver. Det er også ganske fint. Min veninde lover at mødes med mig for at tage en øl så jeg kan snakke om det, men hun aflyser gang på gang og vi mødes så endelig hvor hun har en times tid til mig. Det er så en hyggelig time dog. Hun lover at hun vil tage med mig til lægen (jeg tog mig sammen og ringede til lægen og få en tid og jeg var nervøs for at tage derned). Hun aflyser så om morgenen jeg skal derhen fordi hun har været på nattevagt. Jeg tager derhen selv og det går naturligvis også fint nok og jeg får straks en henvisning, hvilket jeg er meget lettet over men stadig nervøs.
Min ven ringer jeg til og fortæller ham det og han virker lidt ligeglad og siger ikke noget i tlf. Ved ikke hvad han skal sige og lige mht det spørger han aldrig hvordan det går mig. Vi laver mange ting sammen ude og vi har det smadderhyggeligt, men det virker til at lige den del af mig er han nervøs for at kende...jeg ved det ikke? Han er 24 og har ikke så meget kendskab til den slags, så måske er det derfor. Jeg ved det ikke. Har ikke stået i den her situation før, ved ikke hvordan folk reagerer typisk.
Min veninde aftaler jeg så at mødes med om aftenen i stedet så jeg kan fortælle hvordan det er gået og bare få lidt luft, men hun skriver og spørger om jeg ikke har lyst til at mødes med hende og nogle andre venner på en bar et sted. Det ville jeg normalt have sagt ja til, men lige nu havde jeg bare brug for at snakke, hvilket hun også vidste.
Nu er jeg bange for at betro mig til nogen andre, for umiddelbart er der ingen af mine andre venner der har været udsat for stærk og længerevarende stress og jeg vil måske få samme behandling som de to giver mig nu.
Jeg forstår det ikke. Hvis nogen af mine venner har problemer så er jeg der da for dem og lytter og gør mit bedste for at forstå dem eller hjælpe dem.
Er jeg bare uheldig at jeg er løbet ind i de typer eller er det meget normalt at folk reagerer sådan når man har det dårligt ?
Det er sgu trist !
tilføjet af

Nej du er ikke uheldig...

Jeg har selv været igennem en lignende situation hvor jeg virkelig havde brug for nogen ved min side, men desværre der var slet ingen, selvom jeg er den type der ALTID og til enhver tid er der for mine venner når de har det af H til.. Og altid prøver på at give dem noget håb og altid prøver at kontakte dem, sådan at de ikke føler sig alene. Men ligeså snart det er mig der har problemer, så er der bare ingen.. Det er som om folk prøver at undgå mig. Selvom man i den situation ikke forlanger en masse, men kun at man har nogen at tale med, så man får det lidt bedre..
Men håber virkelig at du får det bedre.
Ønsker dig alt godt..
tilføjet af

jamen

det er detsværre mange gange sådan, også ved skilsamisser, men det er først i nøden man finder sine venner.
tilføjet af

Rigtige venner....

Det virker som om dine venner ikke tager dig seriøst. Måske fordi de ikke kan sætte sig ind i din situation.
Jeg har været igennem en depression pga. en del problemer. Min bedste veninde var der 110% hele tiden. Hun ringede til mig hver dag, for at høre hvordan det gik. Tilbød altid at komme forbi,uanset hvor sent det var. Sendte søde opmuntrende smsér i løbet af dagen. Så de findes altså, disse rigtige gode veninder.
tilføjet af

Venner?

Kender dine ord, dine føleser. har været i samme situation.
De er enten bange mangler overskud eller simpelthen sidder med en alt for velkendt holdning overfor dression at du skal tage dig sammen. Lige meget hvad, er det for dårligt af dem. og du skal kræve mere af dine venner.
Hvis du ønsker at snakke. så skriv til min mail. Jeg brugte Internettet meget og det hjælper. Går du helt alene bliver du tosset i hovedet.
Knus Topfar
tilføjet af

tak

Jeg ved ikke om de måske er bange for at se én i den situation man er i nu hvor man skal have lidt hjælp. De plejer altid at se mig på den anden side af hegnet, om jeg så må sige. Ihvertfald er det yderst skuffende at de svigter lige nu. DÅRLIGT tidspunkt. Jeg ville have skidedårlig samvittighed hvis det var mig
tilføjet af

og det er i nøden

at man netop ikke har overskud til at finde de rigtige venner :-( Det er sgu surt show.
tilføjet af

det er SÅDAN

nogle venner man har brug for. Det andet er simpelthen ikke ok. Det skal jeg da huske hvis de nogensinde kommer i problemer...vupti, så er jeg over alle bjerge !!
Det ville jeg jo nok ikke gøre, men tanken strejfer mig da :-)
Min situation er ikke engang en decideret depression, jeg blev reddet på målstregen så jeg er ikke engang én af de her "farlige" folk med depression som folk åbenbart synes er så svære at tale med !
tilføjet af

hej

ja jeg kan næsten ikke finde på noget nyt at skrive nu :-D Har udtrykt min mening i de andre svar. Er meget glad for jeres støtte, kan I tro. Det er simpelthen for ringe at vennerne svigter i lige den her situation. Jeg ved ikke om de er bange for syge venner eller hvad der er i vejen. Jeg vil tage en snak med dem og forklare dem det stille og roligt, så kan det være de forstår hvad jeg mener og hvordan jeg har det
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.