4tilføjet af

Impotens

Da en stor del af mænds identitet ligger i deres potens. Så må det selvsagt give noget af et nederlag den dag impotensen svigter.
Jeg kan forestille mig, at kommunikation mellem manden og kvinden må være alfa og omega i denne situation. Emnet vil være uhyre ømtåleligt for manden, da manden vel vil føle sig totalt umulig, miste selvværd, blive usikker, lide af præstationsangst – og ofte vil lukke sig inde med sit problem. Kvinden vil føle sig tilsidesat, blive mindre værdsat og begynder i sagens natur vel at spekulere over hvorfor MANDEN har dette problem.
Når manden og kvinden så skal påbegynde snakken om deres problem, så ender det med gensidige beskyldninger om årsagen til problemet.
Mænd er jo generelt dårlige til at formulere sig, når de føler sig trængt op i en krog og reduceret til ingenting. De har tit ondt af sig selv; men lider bedst i tavshed. De måler deres selvværd i præstationer og sejre. Det er pinefuldt, når impotensen rammer totalt. Hele livsglæden er væk. Mænd taler bedst om følelsesmæssige problemer til kvinder. Hvorimod emnet impotens er et mandetema. Lidt ligesom kvinder ikke snakker menstruation med mænd.
Mine spørgsmål til dig, Carl-Mar er:
Hvorfor bliver mænd impotente? Er det samme mekanismer, som gør sig gældende ved f.eks. frigiditet hos kvinder? Kan man forebygge at det sker? Udover Viagra. Hvilke behandlingsmuligheder er der så?
vichri
tilføjet af

"der findes ikke impotens

kun grimme kællinger".
God film, som jeg ikke lige kan huske navnet på.
tilføjet af

Diabetikere

Hejsa vichri.
Først må jeg lige sige at jeg måtte smile lidt da jeg læste "...og når impotensen så svigter". Men du mente naturligvis "...og når potensen så svigter".
Men det jeg egentlig ville sige er at også for impotente mænd findes der mulighed for seksuel udfoldelse. Jeg hørte om en mand som grundet stærk diabetes ikke var istand til at få rejsning. Han og konen opøvede samvær hvor hun, via masser af glidecreme m.m., stimulerede hans prostata. De blev faktisk så øvede i det at den eneste gene var en masse "arbejde" fra konens side, og at han måtte bide den smule homofobi han selv måtte indse han havde, i sig.
Mvh Speedy
tilføjet af

Fint at høre fra dig...

...Men kan du ikke fortælle lidt om det f.eks. er de samme mekanismer, der gør sig gældende som ved frigiditet hos kvinder - her på siden?
På forhånd tak, vichri
tilføjet af

Svar (sobert)

Det er i yderst sjældne tilfælde hos kvinder, og knap så sjældne tilfælde hos mænd at henholdsvis potens problemer og frigiditet skyldes fysiske årsager. I de tilfælde er der ikke rigtigt noget at gøre.
Hos kvinder hænger frigiditet ofte sammen med at andre aspekter af forholdet ikke fungerer. Mænd er ofte mere fokuserede på det de gør her og nu, hvor kvinder hele tiden husker på hvad der skete tidligere, og hvem der gjorde hvad hvornår. Hvis forholdet ikke fungerer, og kvinden ikke føler sig 100% tryg og værdsat, så ryger seksualiteten som det første, fordi det er det mest intime og dermed mest skrøbelige. Det handler om at give hinanden plads til at være mand og kvinde, og værdsætte det. Dog tvivler jeg alvorligt på det er en god ide at synke ned på huleboer-niveau, som Carl Mar opfordrer til. Man kan godt give plads til hinanden på almindelig civiliseret vis.
Nåja, det var så min hjemmebryggede teori, men den kan vel være ligeså sand som Carl Mar's hjemmebryggede teorier....
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.