9tilføjet af

Citronelle/citronella

Min kæreste som løber en del, har været meget plaget af myg.Jeg fandt frem til at mankunne bruge noget citronelleolie imod kræene, så da vi var i tyskland igår købte vi en flaske med citronelleolie... Nu læser han så (til begges store forbavselse) at det ikke må komme i kontakt med huden, ikke må indånden og ikke må drikkes. Det er købt i en helskostforretning.
Er der nogen der kan forklare mig nærmere hvad slags citronelleoilie det SÅ er man skal købe, noget som kan dryppes på huden så myggene bliver væk
tilføjet af

En fyldig beskrivelse af produktet

tilføjet af

Myggeangreb

Hvis din kæreste mangler b vitaminer, så bliver
hun angrebet af myg. Der har været adskillige myg
i mit hjem, men de har aldrig angrebet mig.
tilføjet af

jow

min kæreste er nu en HAN, men bortset fra det, så har han i flere år prøvet at tage ekstra stærke b-vitaminer, det hjælper overhovedet ikke på ham.
Mht. til linket, så har jeg været derinde og kigge før, blev ikke meget klogere.
Ellers tak
tilføjet af

Myggearmbånd

ved ikke om du har hørt om dem. De er ganske dyre. 150 kr. og de holder i ca. 3 uger
tilføjet af

Kom det på tøjet

Olien er så stærk at der kun skal ganske lidt på.
Placer olien så den ikke skader, hvis olien bleger.😮
tilføjet af

nej

dem havde jeg ikke hørt om. Slog det lige op på google... lyder ikke som en god ide. Kan se flere artikler om at de er blevet taget af hylderne fordi der er allergifremkldende stoffer i.... æv, ellers tak for hjælpen
tilføjet af

Hmmm

jeg mener at have hørt, at citronella er på listen over skadelige stoffer (ligesom parabener). Derfor må man nok ikke komme det på huden. Kunne I ikke prøve at investere i en anordning(der også bruges til andre duftolier), hvor der sættes et fyrfadslys under denne, og olien hældes i en lille fordybning over lyset?
Ellers kan man også få udendørs lys indeholdende citronella som myggeskræmmere. De har dem en gang i mellem i butikkerne.
MalteFnalte
tilføjet af

PS:

Ellers prøv at tage et bestemt B-vitamin kaldet thiamin. DET plejer at virke🙂.
MalteFnalte
tilføjet af

Stærke B vitaminer mod myggestik er en skrøne

Er desværre også en af dem, myggene er særdeles glade for at stikke. Da vi skulle til Gambia og bl.a. sejle i mangrove skovene, havde jeg spist de såkaldte "stærke" b vitaminer 3 uger inden afrejse sammen med malariaprofylakse. Alligevel kom jeg hjem som den eneste og havde malaria, selv om alle i selskabet havde spist malariapiller. Læste efterfølgende at det er en skrøne, at stærke b vitaminer skulle virke forebyggende mod myggestik. Havde fået noget mad, der fremkaldte opkastning i 3 dage, så derfor virkede malaria vaccinen heller ikke. Havde desværre ingen citronella olie med på turen.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.