18tilføjet af

Hvorfor får man ikke su når man starter sin uddannelse, i stedet for at få den når man bliver 18?

Jeg synes det er lidt underligt at man ikke får su fra uddannelses start. Der er mange ting man skal ud og investere i. Bærbar computer, lommeregner osv. Det er ikke alle der får penge af deres forældre til at købe de ting. Jeg blev selv nødt til at bruge min børneopsparing til hjælp!! Og det var jo ligesom ikke meningen. Det hedder vel statens uddannelses støtte fordi det skal støtte HELE uddannelsen og ikke kun fra man er 18.!
tilføjet af

Enig!

Jeg kan kun være helt enig!
tilføjet af

vil ha!

Det hænger sammen med at dine forældre har forsøgelses pligt over dig og ikke staten.

Hvilken uddannelse er det der KRÆVER en bærbar ?? Det er ikke fordi du selv mener at det vil være dejligt med en bærbar❓Jeg ville gerne have en ny bil...så mødte jeg nok oftere til tiden, men den får jeg altså heller ikke. Jeg går selv på en datalogisk uddannelse, og der har næsten alle en bærbar, undtagen mig. Det ville være rart med en, men det er ikke nødvendigt, og lommeregneren til et par 100 tror jeg nok de fleste danskere kan klare at købe.
Jeg tror de fleste danskere er ved at lide af "whaaa, giv mig alt jeg peger på"-syndrom. En sørgelig tendes at ingen er villig til at klare sig selv, og nærmest med stolthed vil suge så mange penge af det offentlige som muligt.
tilføjet af

enig med nørd

hey...
jeg må give nødr fuldstændig ret.. jeg er færdig med HH til sommer og jeg har da aldrig haft brug for en bærbar!! skolens computere har været til rådighed altid, selv i ferierne... så jeg synes måske en bærbar er noget som folk køber for at få et godt image..!!
en lommeregner koster 700... den er da lige til at klare med lønnen fra fritidsjobbet... ellers er jeg sikker på du kan låne af dine forældre... det gjorde jeg og betalte dem tilbage da jeg fik SU, som først var midt i mit studie...
tilføjet af

fritidsjob

Et fritidsjob var måske en mulighed.
Jeg er en mand i 40 erne der altid har haft en studerende pige som min private model. Ikke
noget der offentliggøres, men en times
modelarbejde 3 - 4 gange pr måned
kan give præcis hvad en NY bærbar koster.
Du kan altså købe een hver måned om du skulle
ha lyst eller betragte det som en slags SU.
mail:
svborg5700@yahoo.dk
søren storm
tilføjet af

løsning på problemet

tag et job -- det er ligefrem ret let at finde et fornuftigt job idag
tilføjet af

det er ikke...

det med bare lie og finde et fritids job er ikke sådan bare lie og få.. starter man på sin uddannelse. så kommer den også først i rækken , det vil sige lektier for flere timer om dagen .. så er der sku ikke tid til et fritids job...og det er sku hellere ikke så let at finde et, da de er blevet meget mere krævene nu til dags.. det ka jeg være et stort vidne om... jeg har nu taget næsten 2 år fri da jeg ville tjenne nogen penge og det er først nu jeg fandt ud af at man ikke kan have et fritids job ved siden af som give "bærbar computer" i lønnen.. det er vist kun halvdelen af det. hvis man er heldig...
tilføjet af

Uenig med Nørd

Jeg er slet ikke enig med Nørd!!!
Og den uddannelse jeg skal starte på nu her, der SKAL jeg ha en bærbar, hvis jeg ikke selv har en, skal jeg købe en af skolen..... til 12.000 kr. så der er nogle uddannelser der kræver det!!!
tilføjet af

lommeregner

Hvis man går på gymnasiet som jeg gør, så koster altså en lommeregner omkring 1.200 kr. (matematisk linje)..
Jeg går stadigvæk i skolen, og takket være min far har han dog betalt alle mine udgifter, men det er ikke altid forældrene har råd til det..
tilføjet af

Børnepenge

Jeg skal til at i 3g på gymnasiet, og jeg bliver 18 i september - altså når jeg at få 9 mdr's SU på gym, før jeg bliver student. Alle i min klasse er ældre end mig og render rundt og køber nyt tøj i døgndrift, fordi de får tonsvis af penge i SU... men ind til vi bliver 18, får vores forældre børnepenge af staten og skilsmissebørns forældre får af den, barnet ikke bor ved. Rundt regnet er det altså flere penge.
Men ja, er også træt af ikke at få SU før oktober, men så må mine forældre jo bidrage til tøj og sådan.

Helene P
tilføjet af

Lommeregner

Hej,
Det problem med lommeregnere kender de fleste af os studerende vist. Men prøv at se på www.Lommedreng.Tk det er nogle unge fyre som sælger lommeregnere til spotpris. Jeg købte en ti-89'er (nørd-model :-D) hos dem og sparede 400kr!
Mvh
Pede B
tilføjet af

nemt at finde job

er der da nemt at finde job det er ik sikkert i får det i bræder for.. men så kan i lede til i finder det, så længe i har det andet.. klik ind på
WWW.Bijob.dk og søg der..
der er sku mange og nemt at finde ud af..
tilføjet af

Logisk nok!

Du er under 18, og så længe du er det, er det dine forældres pligt at forsørge dig.
SU er ikke en løn for at studere, det er et tillæg for at man som studerende kan klare sin husleje, sit mad og sine faste udgifter.
tilføjet af

yes

Enig, flere penge tak
tilføjet af

I får en overraskelse

Jeg kan også godt huske da jeg gik på handelsskolen og syntes det var utroligt uretfærdigt at jeg ikke fik flere penge, for jeg havde jo ikke råd til noget som helst. Men bare rolig det bliver værre når I begynder at læse videre, selvom man får flere penge i SU, og selvom man tager studielån og har arbejde ved siden af (ja det kan lade sig gøre selvom man tager sit studie alvorligt)er der bare stadig ikke penge nok.
jeg syntes personligt at udgifterne til bøger er en af de slemme (hvornår kommer vi til at kunne trække udgifter til vores studier fra i skat?), men et dejligt overtræk på kontoen så klarer man også den.
jeg syntes ikke man skal klage over at "cafe"-pengene bliver sat ned, tænk på hvem der får dem i stedet! det er f.eks. enlige forsørgere der studere som det kommer til gode, hvem kan dog få ondt i røven over det?
tilføjet af

...

Du kan jo ikke købe en bærbar for 1022 kr. Hvis du er hjemmeboende. Og det er ikke alle skoler der kræver en bærbar, tit har skolerne også et tilbud om at man kan købe en bærbar af dem, eller købe den gennem dem så den er billigere, det samme med lommeregnere. Men ellers kan man jo også købe det brugt, der er ingen der siger det skal være splinternyt alt sammen.
tilføjet af

Hvilken?

Hvis det er noget du har tilvalgt så har jeg ikke medlidenhed med dig.
tilføjet af

SU?

jeg er 15 , og lige startet i 1g...
jeg vil bare lige spørge om hvor meget man egentlig får i SU...
jeg får egentlig ikk mine egne børnepenge.. ja jeg har aldrig set skyggen af dem...
hmm.. hmm...
og SU får jeg vel nok selv.. men hvor mange?
tilføjet af

ikk helt..

Han giver bare eksempel på hvad man kunne komme til at bruge i sin udannelse.. Jeg syns det er dybt uretfærdig at dem der starter tidligere på deres udannelse skal "Straffes" ved ikk at få nogen støtte til udannelsen.. Det argument med børnepenge kan ikk bruges til noget eftersom det ikk er noget vi får. Jeg får selv kun 6 måneder's SU når jeg engang kommer til 3.g... Og bærbar er tit en nødvendighed.. Jeg står allerede i gæld til mine forældre.. Og det med job giver ingen mening, bare endnu mere pres på de yngre..
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.