2tilføjet af

hvor er socialdemokraterne?

Der var engang
Historie
Jagtvej 69 er bygget til at være på tværs. Da Folkets Hus, som det oprindeligt hed, blev bygget i 1890’erne var det for at give den københavnske arbejderbevægelse en base i kampen for social retfærdighed.
Huset blev dengang mødestedet for en lang række af bevægelsens demonstrationer og husede også de bal og møder, som arbejderne ikke måtte afholde i borgerskabets forsamlingshuse. Efter fagbevægelsen forlod huset i 1950’erne stod huset tomt indtil 80erne, kun afbrudt af et par år som Folkedanshus for foreningen Tinglutti.
I 80’erne vokser BZ-bevægelsen sig stærk. Allerede i 1981 samledes en stor gruppe unge BZere i det tomme hus på Jagtvej 69. Her dannede de "Initivgruppen" og formulerede fire krav til kommunen under parolen Ungdomshus NU. Inden to år bukkede kommunen under. Efter stribevis af BZelser og rydninger rundt omkring i København valgte kommunen at kaste håndklædet i ringen.
I oktober 1982 fik byens unge helt passende netop det hus, hvor kravet først blev formuleret. Huset blev omdøbt til Ungdomshuset og indviet ved en stor åbningsfest, hvor daværende borgmester Egon Weidekamp kom og holdt tale, hvorefter han fik buksevand. Det er måske derfor huset aldrig blev så populært på Rådhuset.
tilføjet af

Spørg den

lalleglade ornanist.
tilføjet af

sørgeligt

Ja det er trist at se hvordan Ritt m.fl. "tørrer deres hænder" disse dage, i stedet for at tage deres del af ansvaret for en konstruktiv løsning.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.