5tilføjet af

Udlejers adgang til lejlighed

Hej
¨
Jeg syntes at have læst et sted at en udlejer skal varsle mindst 6 uger i forvejen, hvis han vil have adgang til et lejemål?
Mit spørgsmål kommer sig af, at min udlejer altid varsler èn dag i forvejen, når han vil ind i min lejlighed. Denne gang for at tjekke vand og varme. Det kan da ikke være helt rigtig eller hvordan?
tilføjet af

Udlejers adgang til lejlighed

Det er sandt.
Kun i akutte tilfælde må han tiltvinge sigg adgang, som fx spængte vandrør eller brand og den slags. Det er aflæsning af målere vidst ikke.
Det jeg ville gøre var at få omkodet eller udskiftet låsen, så kan han ikke komme induden at tilkalde en låsesmed.
Du kan også ligge "små fælder" for at afsløre om han måske bevæger sig rundt i dit hjem når han ved du ikke er hjemme, det kan være noget så simpelt som et webcam som optager ved bevægelse, eller endnu mere simpelt, en tændstik tapet fast på en dør, som vil falde af såfremt nogen åbner døren.
tilføjet af

Udlejers adgang til lejlighed

Det jeg læser, er ikke at udlejeren går ind i lejligheden, mens lejeren ikke er hjemme. Derimod tror jeg, det der menes er, at udlejeren altid mener, at han har ret til at komme ind i lejligheden. Det har han ikke.
Ved småreperationer skal lejeren varsles seks uger i forvejen.
Ved større reperationer skal lejeren varsles tre måneder i forvejen.
Derudover skal lejeren give adgang til aflæsning af varme, vand, strøm og hvad der ellers kan aflæses.
(ved ikke helt, hvad fristen er her, men der må man vist være lidt fleksibel - men en dag i forvejen, det er sgu ikke i orden...)
Og så er der selvfølgelig det akutte.
Derudover har udlejeren ingen adgang til lejligheden. Jeg har selv undersøgt sagen, da jeg har en udlejer, der meget gerne vil sætte sin lejlighed til salg. Hvordan det skal lade sig gøre, når han ikke har ret til at komme ind i lejligheden, ved jeg ikke... 😉
tilføjet af

Udlejers adgang til lejlighed

Skrevet af tibiaCLAUSa.
Medierne har flere gange berettet om, at menighedsrådene, der ejer de tjenesteboliger (præstegårde) og lejer dem ud til ræsterne, som SKAL flytte ind i dem, ofte låser sig ind i præsteboligen, hvor præstens tjeneste-kontor (hed i gamledage syuderekammer, det lyder mindre bureaukratisk) er beliggende, bl.a. for at bruge (menighedsrådets) kopimaskine eller hvad det kan være. Man husker sikkert, hvortdan menighedsrådet ved Christianskirken på Christianshavn (kbh.) ligefrem "legede skjult kamera!" hvor præsteboligen lå i sognegården. (her for at afsløre tyveri af drikkevarer)
tilføjet af

Udlejers adgang til lejlighed

Der hvor jeg bor/har boet blev fristerne ikke helt overholdt, men vi kom aldrig under 14 dage.
At melde dagen før er rendyrket slendrian idet udlejer har vidst længe at varmen skulle aflæses.
tilføjet af

Udlejers adgang til lejlighed

Tak
Tror da lige jeg vil nævne det for udlejeren:-)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.