3tilføjet af

Hvor er det dog smukt

http://www.youtube.com/watch?v=DTV92wqYjfA
Mig og Rodvad græder af tabet.
tilføjet af

Jeg har hørt både bedre og værre

Det er bestemt ikke verdens værste melodi, omvendt er den ret ensformig og uden de store udsving. Alt i alt en hæderlig hymne - der på ingen måde skiller sig væsentligt ud.
Men du behøver ingenlunde græde over tabet - du vil jo til hver en tid kunne høre "din" melodi igen og igen. Nu har du jo selv gjort dig den ulejlighed, at finde den frem på Youtube.
Når det nu er skrevet, finder jeg det en anelse plat, at ufatteligt mange indlæg blot er spydige bemærkninger rettet mod andre debatører... en kedelig og unuanceret tendens som på ingen måde giver inspiration til en dybere debat.
Indrømmer, enkelte gange giver det en smule kulør - som i dit DDR-tilfælde (ganske morsomt)- men som opfordring til debat er det direkte håbløst; det er snarere et håb om mudderkastning.
tilføjet af

Nej ikke værst

Den russiske nationalmelodi er også skøn.
Her er det sjovt at nævne at det jo er den som det kommunistiske styre brugte, og derfor blev den straks droppet da styret faldt.
Men NJET....det russiske folk var glade for at slippe for diktaturet, men de ville ikke undvære deres smukke nationalmelodi, derfor blev de kommunististe sangtekster blot pillet ud.
tilføjet af

Enig

Den Sovjet/russiske nationalhymne er fantastisk flot.
Det er lidt sjovt, at de beholdt melodien men ændrede teksten.
Enkelte gange ville jeg ønske, at vi i Danmark brugte Kong Christian officielt - da der er mere slagkraft i den, men lidt ligesom russerne (tilsyneladende mener), er en nationalhymne jo en stor del af et folks identitet... så jeg ville nok savne "Der er et yndigt land", om vi nogensinde skulle skifte.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.