9tilføjet af

Lad rygerne i fred.

Jeg syntes ikke det er pænt at være efter rygerne.Lad dem dog ryge,hvis de vil.De har det hårdt nok i forvejen,med alle disse rygeforbud.Er selv exryger,men jeg gider da ikke være efter rygeren,hvorfor skulle jeg dog det.Men jeg går da helt klart ind for rygeforbud offentlige steder.Røg lugter ad h........til,hænger i tøjet,ja,alle steder,men rygeren skal altså stadig være her.
I mit hjem er alr rygning forbudt.Det er mig som skal lugte til det,og ikke rygeren.Lidt hysterisk er jeg jo nok,og lidt dobbelt moralsk,men sådan er det,hej,
tilføjet af

nope

nej hvorfor skal man lade dem være hvis deres røg genere en, jeg mener det er da mit heldbred der står på spil fordi en egoist vælger at ryge i mit nærværd.
hvis jeg var overvægtig eller alkoholiker så ville det kun være mit eget heldbred det gik ud over og ikke andres.
Så derfor er en en rygers dårlig vane også andres problem og derfor må man også være efter dem hvis de genere en med deres røg...
sorry men det er min mening :O)
tilføjet af

ud med rygere

Bor for tiden i Norge , og heroppe er rygere henvist til gaden. Ingen rygning indendørs, andet i dit private hjem. INGEN rygning på værtshuse,diskoteker, butikker, storcenter + + + + det er ud på gaden.
Det er vejen frem -og sådan bliver det forhåpentlig også i Danmark.
Og rygerne i Danmark siger : jamen - vi betaler mange milioner i afgifter til staten for vores cigaretter .. ingen skal klage over, at vi ryger.
Hvad de glemmer er : sygehusenes udgifter til lungekræft, astma, for tidligt fødte børn p.g.a. morens rygning + mange andre ryge-fremkaldte sygdomme. Disse overstiger langt betalte afgifter.
DØDEN skal jo have en årsag, siger en ryger - ja .. det er jo også vældig morsomt at ligge med vand i lungerne de sidste 10 år du lever.
ryg og rejs ..
tilføjet af

lad dem være

hvad er det vi ryger har gjørt, er det ikke nok at vi (lider) efter at få en smøg en gang immellem.
hvor for er det enelig at det altid er ryger det skal gå udover hvad med dem der spiser meget slik og bliver fede,
de lygter meget af sved og der er ulækkert men jeg er da ikke i mød dem der er fede og lugter, hvis det sikanere mig så går jeg at andet sted hen hvis det er mugligt.
hvorfor gør i ikke ryger også det og lader os der ruger være i fred.
og det med at døden skal have en grund ja det skal den også for jeg gider ikke at sede i en kørestol og line en "grønsag"
så lad os nu være i fred
mvh rygerne
tilføjet af

Re.Rygere

Kære "rygeren".
Hver gang du tænder for et smøg i et offentligt sted, udsætter du andre for fare. Det er bevist, at passiv rygning er sundhedsfarligt og øger risikoen for luftvejs- og lungelidelser (såsom kræft, KOL, astma). Derfor synes jeg at det bør være forbudt at ryge foran andre. Desuden er det ulækkert at side og spise, mens andre ryger. Vi er ikke efter Jer, vi er kun efter at beskytte os sig og andre. Jeg kunne også være fristet til at sige, at børn som har forældre der ryger, vil have det lettere ved at tænde for en smøg, og derved viderebringe denne meget ucharmerende vane. Samfundsmæssige overvejelser bør også indgå: Kæmpe omkostninger indenfor ryge-relaterede sygdomme som kronisk bronkitis, astma, emfysem og lungecancer.
Selvom fede folk også kan koste samfundet dyrt (p.gr.a. fedmerelaterede sygdomme), er der nogle vigtige forskelle mellem rygning og fedme. Jeg synes personligt ikke at fede mennesker lugter mere end rygere, men det er smag og behag. Du referer til lugten hos fede mennesker; det er en subjektiv gene, og påvirker ikke direkte dit helbred. Passiv rygning derimod er livsfarligt. Rygning er en dårlig vane, ligesom pyromani. Det er jo hellere ikke i orden at sætte brand til bygninger vel? Jeg ved godt det er en ekstrem sammenligning.
Vi ikke-rygere vil gerne lade rygere være i fred, så længe i gør det samme. Dvs. i ikke rygere foran os, og gå udenfor for at ryge. Så kan i ødelægge jeres egne lunger.
Hvis du tror at død som efterfølger rygerelaterede sygdomme er en nem død, så tro om igen. At blive kvalt til døden af emfysem og kronisk bronkitis (rygerlungere) er ikke særlig rart!
tilføjet af

men rygning og hva så

jeg rygning og ikke dig
tilføjet af

re: hiphop

Hej hiphop.
Bare det var så enkelt. Passiv rygning, er ligesom aktiv rygning bevist at være skadeligt.
Så: Du rygning OG jeg passiv rygning.
tilføjet af

klogt indlæg

Hold op hvor skriver du godt! Kunne du ikke bringe dit indlæg under "rygere jaget vildt" også?? Det er vist nærmere ikke-rygerne der er jaget vildt derinde....
Og hvor jeg morede mig over dit andet indlæg.......
tilføjet af

kære hugo

kære hugo jeg kan godt forstå at i ikke ryger gærne vil være i fred for røgen, men der er så meget man gerne vil være fri for, jeg kan forstå at man ikke må ryge hvor man spiser offenligt, men at de også vil forbyde det i togene hvor der er rum til os ryger det kan jeg ikke forstå.
jeg er glad for dit svar og vil respektere det fuldt ud,
for efterdags vil jeg nok tænke lidt mere over hvor og hvornår jeg tænder en smøg,
tilføjet af

re:rygeren

Kære "rygeren".
Du skriver at du "...forstår jeg gerne vil være i fred for røgen, men der er så meget man gerne vil være fri for...". Ja, det er jo derfor man har lavet regler og love. Det er dog ikke ensbetydende med at alle følger reglerne. Selv efter en evt. rygeforbud vil der være folk der ikke følger reglerne og rygere foran ikke-rygere. Selvom love og regler ikke forhindrer, begrænser de. Men forbud om at ryge i tog, med specielle rum til rygere forstår jeg ikke helt.
Jeg er meget glad for dit indlæg, og respekterer ligeledes dig som ryger. Hvis alle rygere var hensynsfulde, så var der jo ikke noget problem. Mht. de samfundsmæssige omkostninger, så er rygere ikke de eneste.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.