23tilføjet af

Forpulede underbo

godaften, og undskyld min voldsomme overskrift. Men er efterhånden blevet en gnaven ung dame.
Min kæreste og jeg bor til leje i en dejlig lejlighed, vi bor på første sal, og har altså både en boende ovenover og nedenunder os.
Vi holder max fest en gang i kvartalet, hvis det endda bliver så meget, og har meget sjældent højrystede gæster eller spiller højt musik. Tager sååå meget hensyn mht. at larme, og vi har endda sat filtpuder under samtlige stole, for at det ikke skal genere vores underbo.
ALLIGEVEL, modtager jeg jævnligt en sms fra denne underbo, som desværre er en af mine tidligere bekendte, om vi ikke godt lige kan skrue ned/lade være med at trække vores spisebordsstole så voldsomt ud, trampe så hårdt i gulvet, eller hvad hun nu ellers har brokket sig over.
Vi brokker os ikke når vores overbo har larmende gæster, eller buldrer rundt, for det er jo en opgang,selvfølgelig kan det ikke undgåes at man hører hinanden lidt mere end i en villa. Vi brokker os heller ikke når underboen aka Fru Olsen, har højtråbende/skrigende/storrygende (så vildt så det trækker op i vores lejlighed)venner/gæster på besøg, for JA, selvfølgelig kan det ikke undgåes at man hører hinanden når vi bor så tæt.
Men jeg er så trært af at hun evig og altid skal brokke sig over alt. Jeg kan ikke forstå at det skulle være så højlydt i lejligheden nedenunder, at det er nødvendigt at skrive til mig hver gang hun hører noget.
Kan man tage det op med udlejeren, eller hvordan dælen takler jeg denne situation, har virkelig ikke tålmodighed til hende mere.
PFT!!!! [f]
tilføjet af

Har du prøvet...

... at tale med din underbo?
Hvis du aldrig klager, kan hun jo ikke vide at hun selv er til gene, og at du er utilfreds med det.
Hvad med at bede din underbo om at dæmpe sig, når denne larmer næste gang. På en ordentlig måde. Eller hvad med at spørge ind til det, næste gang din underbo klager. Forklar at I gør hvad I kan for ikke at larme. Måske hun så forstår?
MVH
tilføjet af

sådan er det

det er ulempen ved at bo i lejlighed, kan man ikke finde ud af at vise stor hensyn for andre beboere, så må man flytte eller smides ud
i lyder til at være lige gode om det
tilføjet af

Pling!

Inviter underboen med til festen. Så får du mulighed for at genfinde et tabt venskab og samtidigt slipper du for klager.
tilføjet af

du skal

Du skal springe op og falde ned på hendes klager,skift mobil nr og hun er nød til at komme personligt og klage,når du så har hende foran dig klager du ligeså meget over hende som hun klager over jer,men det kan jo også være at det er utrolig lydt der hvor i bor så må du tilbyde at købe ørepropper til hende engang imellem.
At i ikke brokker jer når jeres overbo larmer kan hun altså jeres underbo jo ikke rigtig bruge til noget,så alt i alt er det nok ikke andet at gøre end at flytte.
tilføjet af

bare sig hun skal holde sin kæft

lyden stiger opad ... jeg kan tydeligt høre dem nedenunder men sjældent dem ovenpå.
tilføjet af

den går ikke her

den går ikke her hvor jeg bor - 3 klager, så er man ude, og det er endda en ejerlejlighed
det hele drejer sig bare om at vise hensyn
måske ku i leje et lille lokale et sted og feste der?
tilføjet af

"lyden stiger opad"

"lyden stiger opad"...*lol*
tilføjet af

forslag

Hej
Jeg har selv boet på flere etager og min erfaring er, at det er lettest at høre hvad overboen foretager sig.
Jeg har flere gange oplevet, på vej op ad trappen, at min underbo har spillet musik. Men det har aldrig generet mig i lejligheden, da lyden ikke er trængt igennem. Men det høres derimod meget tydeligt så snart overboen sætter lidt musik på.
For at være imødekommende over for din underbo kunne du næste gang lade musikken spille på samme niveau og aflægge hende et lille besøg. Så kunne du vise hende at du har forståelse for hende (udadtil) og samtidig kunne du se om hun virkelig har noget at brokke. Enten vil du opdage at hun er en pige med overnaturligt gode ører, eller også vil du finde ud af, at lyden måske går overraskende meget igennem, så du vil have det i mende næste gang du tænder for musikken.
Du kunne jo evt. gøre det samme med din overbo, hvis musikken fra dem generer dig?
Held og lykke med at få løst problemet.
Venlige onsdagshilsener herfra.
tilføjet af

gu gør den så

jeg kan høre de snakker nedenunder men ovenpå kun hvis de ligefrem tramper i gulvet. Lyden stiger opad sådan er det
tilføjet af

siger ordet jer noget?

siger ordet "høretelefoner" jer noget?
det er en genial opfindelse har har placeret nogen fede højtalere foran dine øre med en slags lydtætte puder, så der kan spilles højt når man vil
køb den "lukket type" de lyder bedst
tilføjet af

lyd der steg til vejrs

ifølge dig der tror at lyd stiger til vejrs (kan du så kun snakke med folk der er højere end dig?)
og du tror ikke det har noget med hvilket materialer der er blevet brugt i konstruktionen af huset/ene..?
prøv at tænk lidt længere frem end til din egen navle næste gang du spiller højt musik
tilføjet af

ja ja kloge åge

men nu er det sådan at jeg faktisk lige er flyttet ik .... (samme ejendom) .. i den anden lejlighed var der ingen underbo men det er der her. Jeg kan høre når de taler i telefon !!! hoster ja og snorker .... min overbo kan jeg kun høre når hun tramper i gulvet ...eller høre meget højt musik.... SÅHHHHH tor det er dig der ikke er sådan heeeeeelt kvik !!
Så prøv at google det .....
tilføjet af

tidligere bekendt

mon underboens lave tolerancetærskel kan have noget at gøre med en tidligere konflikt....? altså hvis I virkelig ikke larmer så meget.
Ellers inviter til en kop kaffe en dag og snak om tingene. Og måske lade underboen skramle lidt med stole, mens du er nede i hendes lejlighed, så du kan vurdere om hendes klage er reel. I nogle ejendomme er der virkelig meget lydt.
I øvrigt synes jeg, at 4 larmende fester pr. lejer om året er i overkanten. Det ER bare ikke særlig morsomt at være tvangsindlagt til at høre på nabofester og andres musik til langt ud på natten i sin egen lejlighed.
tilføjet af

Hvis du ikke har overskud til alle de pædagogiske forslag

- Så ringer du på hendes dør imorgen, når du kommer hjem, stikker hende et par ørepropper og siger med et stort og imødekommende smil: "nu er vi hjemme - her er lidt til dig, så du kan holde det ud"😉
- (Det har nok noget at gøre med tidligere tiders "fælles oplevelser".)
tilføjet af

AAAAAAAAAAHAHHHAHAHAH

for satan da.
tilføjet af

Super godt forslag

lige mine ord... 😉
tilføjet af

Tal sammen

Prøv at være i hendes lejlighed, medens din kæreste "larmer" som I plejer.
Måske er der noget om snakken. Det bedste var da at undersøge sagen og tage hensyn til hinanden. Jeg ved fra min veninde, at mange lyde går igennem, især hvis der ikke er gulvtæppe.
Det kan også være hun er overfølsom over for lyde. Vi har en her, som ikke tåler nogen lyde. Det er en sygdom, så hun kan ikke gøre for det.
Min tidligere genbo fortalte mig hun kunne høre, når vi trak stolene ud om morgenen. Jeg sagde til hende, det kan ikke være rigtigt, for vi sidder der ikke om morgenen. Det blev hun noget overrasket over.
Det kan altså være helt andre steder lyden kommer fra. Det skal man lige være opmærksom på.
Jeg syntes I skulle tale sammen om det og finde ud af om lydene virkelig kommer fra jeres lejlighed.
Det er bedre at løse problemerne sammen, i stedet for at komme mere og mere på kant.
tilføjet af

Menr du virkelig det

Det "smil" skal nok gøre underværker, så er de da helt sikre på at blive dødsfjender. 😕
tilføjet af

Nemt er det ikke.

Hæ hæ. det er ikke altid lige nemt. Vi kunne høre , når de gik på toilettet. Når sengen knirkede og så naturligvis, når der blev spillet for fuldt drøn.
Vi er flyttet.
Det burde være ulovligt at bygge sådanne lejligheder. 😕
tilføjet af

Ja som.....

....professionel indenfor audio må jeg også sige, at dette er ganske nyt for mig ;-)
Lyd og varme opfører sig altså ikke på samme måde, mao. der er ikke tale om konvektionsstrømme.
tilføjet af

Dødsfjender??

- Er da lige godt aldrig blevet dødsfjender med nogen, grundet et imødekommende smil. Men for det meste får den behandling folk til at tænke sig lidt om, og i alle bedste fald også ud af busken.
- Den "klage-sang" hun synger minder mest af alt om en beskidt vane. 🙂
- Så ja du skal bide spids på jeg mener det. 😃
tilføjet af

ok men så se her

.... Ideen med line source, line array og LDST (kært barn mange navne) er at kunne kontrollere og koncentrere lyden over en lang distance. Almindelige højttalere har et kugleformet udstrålingsmønster, hvor en stor del af lydenergien spreder sig opad ...
Bob bob hva !

kilden
http://www.hifiklubben.dk/produkter/hoejttaler/systemer/cerwin-vega_hd63_hoejttalersystem_51_system.htm
tilføjet af

nå nej

min nye lejlighed er nok andet materiale end den gamle (isamme ejendom) ... nej mon !!!
.... Ideen med line source, line array og LDST (kært barn mange navne) er at kunne kontrollere og koncentrere lyden over en lang distance. Almindelige højttalere har et kugleformet udstrålingsmønster, hvor en stor del af lydenergien spreder sig opad i stedet for fremad .....
Bob bob hva ???
Kilden
http://www.hifiklubben.dk/produkter/hoejttaler/systemer/cerwin-vega_hd63_hoejttalersystem_51_system.htm
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.