12tilføjet af

Motivation

hej:-)
Jeg er løbet ind i et problem, for jeg startede for 3 mdr. siden med at lægge min livsstil helt om, for det første fordi jeg vejer for meget og for det andet for at undgå, at mine børn vokser op med mine dårlige kostvaner og derved risikerer at komme til at slås med overvægt som jeg selv.
Jeg dyrker aerobic og styrketræner 3 gange ugentligt for at få noget ekstra motion, men når det kommer til madvanerne, er det straks værre!
Jeg elsker chips og slik og har svært ved at lade være med at spise den slags, så for det meste undgår jeg at have det i huset, men af og til glipper det, for jeg vil jo gerne sidde og hygge med ungerne, når der er Disney Sjov o.s.v.
Aftensmaden bliver tit til pasta m. kødsovs, pølser eller kartofler og frikadeller m. brun sovs, som godt nok ikke er opbagt men alligevel!
Hvordan undgår jeg at blive ved med at falde tilbage i mine gamle rutiner, for jeg havde allerede tabt mig 8-9 kg, indtil ferien startede for 14 dage siden, og nu er jeg jo desværre begyndt at tage på igen!
Det skal lige siges, at jeg tidligere har lidt af bulimi, og denne blusser op hver eneste gang, jeg får menstruation. Jeg har flere gange nævnt det for min læge, men han siger bare, at jeg må jo bare lade være med at spise så meget og så begefter stikke en finger i halsen, men hvis det var så let, havde jeg jo nok gjort det!
Jeg er glad for at have tabt mig,for min krop er allerede blevet meget flottere, og jeg har da også fået en del mere selvtillid, end jeg havde før, men jeg vil tabe mindst 15-20 kg mere, før jeg er 100% tilfreds.
Hvad skal jeg gøre for at motivere mig selv til at tabe de resterende kilo, for jeg VIL af med dem!
Hilsen Happymom
tilføjet af

Flot..

Aller først synes jeg du har en kanon indstilling til livstil og kostvaner - Godt gået!🙂Men derefter bør du bytte din læge ud! Find en skøn person bag kitlen, som da gider at se dig som andet end "NÆSTE"!!! Du bør efter min mening også finde grunden til din bullimi - Og søge råd og vejledning så din psyke er med i "kuren"/ livsstilsændringen.. Det er nok den der skal være 100% god før motivationen kommer bragende som det piblende forår :)
PøjPøj
tilføjet af

forbrænding

Hej happymom
Hvis du ser på hvor meget pasta sportsfolk æder, burde de være over fede, men ved konstant træning, har de øget deres forbrændingsevne.
Du skriver du elsker chips og slik, det vil du også stadig kunne spise, hvis du bare sørger for at komme ind i en fast rytme, med en eller anden form for motion. Ved denne motion vil din krop langsomt forøge evnen til at forbrænde affaldstofferne som usundt mad giver.
Synes du have den motivation at hver søndag spiser du det slik og chips du vil, men!! kun hvis du har dyrket en masse motion, springer du så over nogle dage, må du vente til søndagen efter.
Prøv det, held og lykke med det, glæder mig til at høre hvordan det går
tilføjet af

Muskler vejer

Lige en lille reminder...
Du skriver du styrke træner, vil bare lige huske dig på at muskler jo vejer mere end fedt, hvilket også er vigtig at tage med når du stiller dig på vægtet..
tilføjet af

Krom piller

Til lykke med de første kilo.. jeg har selv tabt 10-11 kg og vil også gerne smide 10-15 mere - OG DET ER IKKE NEMT!!!
men jeg har fundnet ud af at jeg er bedre til at holde mig fra slik (især chokolade) når jeg spiser krom-piller- jeg har simpelthen ikke lyst. De kan købes i supermarkeder og Matas. Jeg kan ikke huske hvorfor de virker, men det står på pakken.
Dette var et af de mere praktiske indlæg.. men fat mod.
tilføjet af

en dyb trang

Hej happymom
Måske kunne du have glæde af, at læse bogen "Hvorfor sukker er farlig". Der kan du læse om hvad sukker gør ved din krop og din psyke. For der er en forklaring på, at du godt VED du handler forkert, men ikke orker at handle anderledes. Og der er en forklaring på at du lider af bullimi. Tænk også på, at hvis vi inviterer gæster byder vi dem ordentlig mad, så hvis vi vil forkæle ungerne, skal de også have ordentlig mad. Fed mad og fastfood skal børnene ikke koble sammen med nærvær og kærlighed og hygge.En lækker frugtskål kan afløse slikket. Hav evt. altid en skål skrællede gulerødder stående i køleskabet. Har du ikke nogen at snakke med, der hvor du træner?
Held og lykke, og så skift dog læge, han er da et fjols.
tilføjet af

Overvægt

Jeg hører også til katagorien af overvægtige i vores lille land. Jeg hører også til dem der udemærket ved hvad der skal til for at tabe sig, men desværre hører jeg også til dem der ikke rigtig kan tage sig sammen til at få gjort noget ved dig - dumme mig -men: Min læge sagde nogle meget fornuftige ord en af alle de gange jeg har snakket med ham om at tabe mig. Han sagde" Du skal lade som om dig krop er en bankbog. Sætter du mere ind på den end du hæver får du overskud. Det samme med kroppen: tilfører du den flere kalorier end du forbruger giver det overskud (vægtforøgelse) Så nemt er det desværre!! Gad vide hvorfor vi overvægtige ikke kan overbevise hjernen om det.??
Pøj,Pøj til alle jer der kæmper i øjeblikket - jeg kommer snart med på vognen.
tilføjet af

Intet usundt i huset

Du skriver at du spiser slik og chips sammen med børnene samtidig med at du ik vil have at de vokser op med dine spisevaner...
Du ved det måske ik, men det gør du jo faktisk stadigvæk ved at de får slik i weekenden, måske også på andre tidspunkter i ugen...
De har måske ik vægtproblemer nu, men hvad så i fremtiden?
Prøv at stille sunde ting som gulerods- og agurkestave (og lign.) frem istedet... Og hvis du så alligevel ik vil tage slikket fra dine børn, kan du prøve at se om du kan lægge en god bund af grøntsager inden du sætter slikket på bordet.. Så er der nemlig ikke så meget plads i maven til slik og chips og derved kan du ik spise så meget af det.
Håber du kan bruge noget af det jeg skrev..
Mvh
Louise
tilføjet af

Ved det godt!

Jeg er udmærket klar over, at de kan få problemer med overvægt senere i livet, og det er netop derfor, jeg gerne vil ændre vores kostvaner nu, inden det er for sent. Børnene er kun 3 og 6 år nu, så jo hurtigere jeg kan ændre vores hverdag, jo nemmere vil det også være fremover. Jeg er allerede stoppet med at købe slik og chips, for når vi ikke har noget i skabet, er der jo heller ikke noget til at friste!
Jeg har allerede indført, at der kun skal spises slik, når der er Disney Sjov fredag aften og så om lørdagen, når vi ser en film, men det er jo ikke let, når man så har været på besøg eller haft gæster, og ungerne så får en pose slik f.eks. om onsdagen!
Happy-Mom
tilføjet af

Jeps

Når jeg ser på min krop nu i forhold til før, kan jeg da godt se, at der er sket en hel del, og ved hjælp af min styrketræning har jeg øget min muskelmasse en del, så hvis man kigger på fedtmassen, har jeg nok tabt mig tæt på de 10 kg, så tak for påmindelsen (man har jo tit en tendens til at fokusere for meget på badevægtens tal a stedet for at kigge en ekstra gang i spejlet ;-)
Happy-mom
tilføjet af

Tjaaaa

Jeg har næsten altid skrællede gulerødder til at stå, så jeg ikke lader mig friste til at tage en kiks eller andet usundt, hvis jeg pludselig føler sult.
I starten havde jeg problemer med, at mine børn ikke ku´ li´ grøntsager, men nu er de langsomt blevet vænnet til, at der kommer grøntsager på bordet næsten hver dag, så det har gjort det en del lettere for mig end før, hvor jeg altid spiste grøntsager alene. jeg har prøvet at lave agurke- og gulerodsstave med dip til, hvis jeg ikke lige har kunnet finde nogle grøntsager, som jeg ellers syntes passede til aftensmaden, og det viste sig faktisk, at ungerne var vilde med det.
Jeg har da snakket en del med min instruktør om det, og hun har også hjulpet mig meget bl.a. øgede hun vægtmodstanden i mit styrketræningsprogram mere, end jeg overhovedet havde forestillet mig, jeg havde kunnet klare, så hun har været en stor støtte for mig igennem den sidste tid.
tilføjet af

Målebånd

Ja vægtens tal er ikke den fulde sandhed.
DDV anbefaler også man ikke "over" træner for så går vægten op, men du kan jo evt måle arme, mave og lår for så der tal på ;-)
Held og Lykke fremover
tilføjet af

Livsstils-buddy?

Du er velkommen til at skrive til min mail, via profilen, hvis du er interesseret i en livsstils-buddy.
Jeg har mange tips og tricks og har smidt mange kilo.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.