7tilføjet af

Hvem bestemmer forside-debatten?

Hejsa
Det skærer lidt i mine øjne, at et hypotetisk emne som "Kina om 30 år" pryder forsiden som teaser-tråden en hel weekend, når jeg nu synes tråden om mobberi er langt mere aktuel med knivstikkeriet (den 15-årige pige, der blev mobbet i 4 år og stak sin mobber med kniv).
Ikke så meget fordi jeg kun bor et par hundrede meter fra Samsøgade Skole, hvor hændelsen skete. Det er mere fordi, jeg selv er blevet mobbet kraftigt i folkeskolen - gennem mange flere år end pigen og af stort set en hel folkeskoleklasse samt på efterfølgende ungdomsuddannelse. Jeg har en hel del erfaringer at dele ud af (selvom det snart er 20 år siden) og ville egentlig oprette en tråd om emnet, bla. om at den psykiske mobning er tifold værre end fysisk mobning, mennesker, der fejlagtigt tror de bliver mobbet og stjæler hele opmærksomheden fra den egentlig mobningsramte (som typisk skjuler pineriet og lader som ingenting) og mange andre ting.
Netop fordi mobningen i mine børne- og ungdomsår stadig præger min tilværelse en del (karriere og kærlighedsliv) - og knivstikkeriet var nu en gylden mulighed for at få åbnet kraftigt op for emnet for mig, ikke kun for at få belyst, hvordan konstant mobning gennem mange år udført af mange personer virker mod een, men også for at få taget debatten om, hvad man reelt kan gøre mod mobning, da jeg synes mange af de tiltag, der gøres er temmelig forfejlede og kun hjælper dér, hvor mobberiet er tydeligt "udefra set". Derudover ønsker jeg at få belyst, hvor fejlagtigt folk opfatter mobberi. Der kører f.eks. en debat på Nationen, som ofte er kørt helt af sporet.
Nuvel er debatten om Kinas industrielle og demografiske udvikling også interessant, også in mente at der hos tunge videns-virksomheder i dk nu også eksporteres selve "hjerne-thrusten", dvs. ingeniører og forskere erstattes nu også af kinamænd (kinesiske universitetsstuderende anstrenger sig øjensynligt også mere end danske ditto, som har et velfærdsnetværk at falde tilbage på og måske hviler lidt for meget på en måske lidt falsk tryghed i længden).
Men at lade en hypotetisk diskussion om verden/iKna om 30 år køre på forsiden i stedet for diskussionen om mobberi lade være "emnet", det er mig komplet uforståeligt. Eller det er måske fordi at fokus på mobning de senere år (forfejlet fokus vil jeg stadig mene) rent faktisk har hjulpet for de fleste og emnet derfor er mindre relevant?
Jeg læste noget om, at man kan anbefale en debat. Så er det jeg tænker - hvordan fungerer dette egentlig? Er Kina-debatten virkelig et resultat af, at flest har anbefalet denne?
tilføjet af

Måske er du heldig,

at dit emne lægges derop, når Solens medarbejdere møder op mandag morgen og læser dit indlæg.
tilføjet af

Du har ret

Og jeg kan tilføje, at min datter også har gået på Samsøgade skole, og der gik lang tid, før vi opdagede, at hun blev mobbet.
Vi fik gjort noget ved det, men med den nye sag og nu din historie, begynder jeg desværre at se et mønster.
tilføjet af

Jeg gik ikke på Samsøgades skole

Men på en skole i en hel anden by. Bare for at undgå misforståelser.
tilføjet af

Mobning til debat...

Istedet for at bruge din energi på at irriteres - så skriv om det du brænder for og mener er aktuelt; du vil helt sikkert skabe den debat med det indhold du ønsker...
Mobning er utroligt nok et kæmpe problem i DK, både for børn og voksne, trods alle mulige tiltag for at oplyse og uddanne.
Så emnet kan vel tages op i det uendelige - det er der åbenbart brug for - så skriv, skriv, skriv og skab interessen.
Tror sol selv vælger tråde til forsiden, tror ikke man kan stemme på en debat. Kina-debatten kom vidst op lige i kølvandet på deres forsøg på overvågning af søgemaskinen google, som jo afsted kom lidt problemer, ikke mindst at google har trukket sig fra det kinesiske marked....dette er et debatforum - alt kan være til debat, hypotetiske såvel som reelle problemstillinger, går jeg udfra.
Så skriv og skab den debat du ønsker.🙂
mvh
A
tilføjet af

I morgen

Når der bliver valgt ny "forside", kommer dit ikke engang blandt spirende indlæg,
på trods af at det har stået på forsiden hele week-enden😮
http://www.youtube.com/watch?v=zV8ALl-kR4A
tilføjet af

Er det ikk

ok? Kan du ikke skrive et spirende indlæg😉...det kan vi så glæde os til🙂
A
tilføjet af

Svar vedr. Dagens Debat

Hej
Tak for dit gode indlæg. Jeg synes, at du gør dig nogle relevante tanker og jeg vil gerne høre andres mening om selvsamme.
I første omgang vil jeg gerne gøre rede for hvorfor jeg valgte netop ”Kina-debatten”. Hvis man læser alle indlæg postet i løbet af en uge, vil man opdage, at mange befinder sig inden for følgende kategorier: Politik, religion, erotik, kærlighed, utroskab, parforhold og lignende. Der postes også mange andre indlæg i løbet af ugen, og selvom enkelte af disse også kan gå hen og blive ”mest læst” eller ”mest diskuteret” i løbet af en uge, så fylder de ikke nødvendigvis så meget i det generelle billede.
Dagens debat må i vores øjne gerne være en populær og aktuel debat. Og vi ønsker også at være alsidige i vores valg af debatter. Nu er Kina debatten alligevel endt med at være i spirende indlæg med lidt over 1.000 læsninger. Og over weekenden er der kommet en del svar. Det stod ellers meget sløjt til fredag formiddag og jeg overvejede også om jeg havde valgt forkert. Det var min opfattelse, at indlægget tog et emne op, som vi måske ikke tænker over hver dag, men alligevel kunne have en holdning til? Nogle debatter klarer sig selv og skal nok blive populære alene på grund af emnet. Men at jeg valgte at lægge Kina debatten på forsiden over hele weekenden har nok været afgørende for at debatten ikke druknede i mængden.
I grunden skal der være plads til det seriøse og det underholdende, det platte og det provokerende, det nære og det fjerne. Jeg ønsker mig en rummelig SOL debat, hvor alt kan diskuteres, hvis det sker i en sober tone.
Det er over et halvt år siden, at vi havde en dagens debat, der fokuserede på mobning. Jeg har fundet den frem fra arkiverne: http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=16;conference=170;posting=1673599. Jeg er enig i, at det kan være et godt emne til debatten. Det er for mig ikke et enten eller.
Af og til har vi et spot på forsiden af debatten, hvor det er muligt at anbefale en debat som dagens debat. Det er dog langt fra hver gang, at vi får respons på dette. http://www.sol.dk/debat/anbefal_debat/
For at svare på dit spørgsmål, så er det SOL redaktionen, der udvælger dagens indlæg.
Med venlig hilsen
Scherz
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.