18tilføjet af

Hvad skal jeg gøre med mit liv???

Misbruger ja...
Jeg har taget stoffer siden jeg var 12år gammel. jeg er nu 17 år Og sider i lort til halsen...
Jeg spekulere på om der en en der har et råd? Jeg sidder og kigger på 10 gram cola jeg har virkelig lyst til at tage hele lortet...
Og alligevel ikke...
Måske har jeg bare brug for en ven. bare en af snakke med...
tilføjet af

Hey

Så dit brev og fik bare lyst til at skrive en hel masse til dig. For det første : At erkende at man har et problem er det første skridt. At tillade sig selv at lade andre hjælpe sig er andet skridt. Den der bedst kan hjælpe dig er dig selv. Det er dig som skal sige : Fuck det lort, jeg kan sagtens uden. Nu ved jeg ikke hvorfor du gør det. Er det fordi du godt kan lide fornemmelsen og det at virkeligheden for en stund forbliver væk og ikke gør så ondt. Eller er det gruppepres. Håber at du er klar over at voksne slet ikke er så tossede til at hjælpe når man har brug for det. Ikke alle svigter og der er flere som selv har stået i din situation men har vundet og nu ikke længere er ofre for det hvide pulver. Når du nu siger at du sidder med 10 gram cola må jeg gå ud fra at du sælger og er i kontakt med de hårde drenge. Bare rolig er ikke helt udenforstående på det punkt. Har været med nogle af de allertungeste i 5 år, men holder mig nu udenfor og ser dem meget sjældent. Jeg er stadig respekteret fordi jeg hele vejen igennem har vist dem at jeg er min egen person og har mine egne holdninger. Jeg har aldrig taget stoffer...hash har jeg dog et andet forhold til. Og så tænker du sikkert...hvad ævler du så for når du ikke har prøvet det. Ja helt sikkert. Jeg har dog været i det kriminelle miljø i den virkelig tunge ende så jo jeg ved faktisk en del. Desuden så har vi jo alle brug for en håndsrækning en gang i mellem hvad enten det drejer sig om stofmisbrug eller noget helt andet.
Du må ikke give op. Det kan godt lade sig gøre. Fokuser på de gode ting i dit liv....ned til mindste detalje. Du er fucking 17 år. Hvad sker der....hele livet ligger for din fødder. 100 % om så du skal være flaskedreng i Netto (ikke fordi der er det mindste galt i det) så se og få skrabet nogle penge sammen. Køb en billet til Interrail eller whatever. Tag et break. Tror slet ikke du er klar over hvad der venter dig derude. Men for guds skyld så få styr på dine ting.....især med de høje herrer. Og brug nu bøtten....lige meget hvor flinke de er så husk at det eneste de ønsker i den sidste ende er MONEY. Life is tough.....Stol kun på dig selv.
Jeg ved at du klarer det. 100 %.
Tænk over det : )
Rigtig glædelig jul og smil til verden. Det skal nok gå. Is i maven og så afsted.....Kærligst Maria.
tilføjet af

Hejza!

Misbruger godt nok ikke...
Jeg har aldrig taget nogen form stoffer eller sådanner noget lort, så jeg ved ikke alt for meget om hvordan det er at være påvirket og alt det der. Ved kun de ting jeg har læst om de forskellige stoffer. Men jeg har en veninde som også tager stoffer, jeg ved så ikke hvornår hun begyndte på det men da hun fortalte mig at hun havde et stof misbrug blev jeg da chokeret fordi jeg holder af hende men jeg blev da så meget mere glad da hun sagde hun ville ud af det igen. Så jeg kan desværre kun sige de samme ting til dig som jeg sagde til hende🙁
Jeg synes du burde søge hjælp hos nogle af de folk som arbejder under faget og ved derfor også hvad der skal til hvis du nu vil ud af dit misbrug. Men én ting er 100% sikkert! og det er at der sker ikke en skid hvis du ikke selv er indstillet på at vil ud af det!!! Det er helt op til dig om der skal ske noget eller ej..!
Nu ved jeg jo ikke om du overhovedet er interreseret i at stoppe dit misbrug men helt klart vil det være det klogeste i din situation! Det er det eneste råd jeg sårn lige kan komme op med!
Men hvis du bare har brug for at snakke så har jeg skam ikke noget imod at lytte til hvad du nu end måtte side inde med.
Held & Lykke med det hele!
tilføjet af

Tak...

Hej Maria...
Jeg er meget glad for dit svar... jeg har det lidt svært med voksende, jeg blev smidt ud hjemmefra som 13 årig og har boet på et opholdsted siden, der et sket så meget i min lille liv alting er bare gået galt... jeg kæmper en kamp hverdag, jeg prøver virkelig jeg vil så gerne leve et ordenligt liv... men det er svært så det er blevet mit fristed at tag stoffer jeg behøver ikke føle noget som helst, også kan jeg holde mig selv ud...
tilføjet af

Hvad vil du gøre med DIT liv!

hvis jeg kun skal svare på dit spørgsmål, så er det rimeligt enkelt.
Du skal ændre dit liv.
Der er tre muligheder med det liv du lever nu
Fængsel, instituion eller død!!
Ved godt det ikke er let at stoppe med at tage stoffer, men du bliver nødt til at tage et valg og så holde dig til det valg.
tilføjet af

Kom ud af det!

Hej 17 årig!
Jeg vil ikke sidde og spille klog, men jeg er en 21 årig pige som godt ved hvad du går igennem lige nu. Men nu vil jeg fortælle dig min historie, også må du bestutte dig for bagefter om du vil ende hvor jeg endte.
Min historie:
Jeg startede med at tage stoffer da jeg var 16 år gammelt. levede livet. Gik i byen fra torsdag til søndag morgen uden at sove. Kunne ikke gennemføre min studier pga det liv jeg nu lige havde valgt at leve på det tidspunkt.
I 2 år levede jeg så det liv og hvor jeg hele tiden sagde til folk som ville have at jeg skulle stoppe at der aldrig sker noget for mig.. jeg har jo ikke et problem, jeg tager jo ikke noget til hverdagen. Så kunne sagtens styre det.
Men så kom chokket. Jeg mistede en rigtig god ven pga stoffer, han tog en overdosis, men jeg tænkte bare han var jo også meget længere ude i det end mig.
Men blev ved med at leve livet.
Jeg bestutter mig så som 20 årig at du vil jeg tage en uddannelse,flytter til kolding på skolehjem fra Aalborg af. Der er så lavet en særlig aftale imellem min sagsbehandler og skolen at hvis jeg ikke møder op på skolen så må de lukke sig ind på mit værelse.
Jeg havde gået på skole i 2 uger, og fandt selvfølgelig sammen med de hårde drenge og piger på skolehjemmet.Havde ellers holdt mig fra stoffer de 2 uger. Men så begyndte det igen.. Tog stoffer mødte ikke til tiden i skolen.
Men en torsdag morgen møder jeg slet ikke op på skolen, en af mine lærer går og til mig og låser sig ind, der ligger jeg. Jeg havde prøvet at tage mit eget liv pga at jeg hørte stemmer, kunne ikke holde ud at se TV længere. Havde simplehen taget så meget skade af de stoffer, at jeg var blevet helt skør. Det ender med at jeg bliver indlagt på psyk. lukket afd i kolding. Var indlagt i 3 mdr.
Diagnosen var en stofpsykose.
Jeg er ikke kommet mig over det jeg lever et liv idag med en masse medicin(34 piller om dagen) Tvangstanker.
Så hvis du vil leve sådan et liv så bare blev ved med at leve det liv som du gør nu.
Men hvis du ikke vil leve det liv, så opsøg hjælp. Det fortryder jeg nu at jeg ikke gjorde.
Jeg troede jo at der aldrig ville ske noget med mig. Men jeg skal måske tage medicin resten af mit liv.
Du er meget velkommen til at skrive hvis du har spørgsmål, for ved godt at jeg har skrevet dette brev lidt rodet og i store træk.
Så bare skriv
Held og lykke
tilføjet af

...

Hejsa Monica...
Mange tak Det du skriver kan jeg forholde mig til... Jeg har ikke taget noget i 12 dage og jeg har det fanme skidt jeg kæmper og kæmper jeg var oz lige ved at tage i byen igar men jeg gjorde det ikke men hold kæft det var lige ved...
Jeg har oz været indlagt 3 gange det er fanme ikke sjovt jeg hader at være der inde... jeg har aldrig prøvet at begå selv mord men jeg har været slem til at skære mig selv på mine arme og ben...
Endnu engang tak for du gad bruge din tid på at skrive til mig det var lige hvad jeg havde brug for:)
Held og lykke og et stort knus til dig...
tilføjet af

Det har jeg prøvet...

Hejsa...
Jeg har været på instituion siden jeg var 13år de vil sku da skide på hvad jeg laver bare de får deres penge og det gør de...
tilføjet af

Husk en dag ad gangen

Hej Butterfly
Husk, hver dag, hvor du ikke tager stoffer er en sejr.
Nu ved jeg ikke lige, hvor du bor i landet.
Det er vel forhåbenlig ikke alle de "voksne" pædagoger, hvor du bor, som er fuldstændige ligeglade. Der må da i det mindste være "bare" een
som du kan tale med, og få hjælp af.
Ellers må du kontakte misbrugslinien.
Håber du klare det, og kommer vidre.
tilføjet af

Hey....

Hejsa Butterfly....
Hvis du har brug for en at snakke m så skriv til min mail jonna21@sol.dk
Qnuz og tanker.....
tilføjet af

Hey

Hej Butterfly!
Det var dejligt og høre at du har læst mit brev. Jeg har været inde og tjekke hver dag, for at se om der måske var nogle spørgsmål som du ville stille. Du skal endelig ikke holde dig tilbage med spørgsmål.
Men glad for at du kan bruge det til noget.
Jeg er rigtig glad for at høre at du ikke har taget noget i 12 dage nu, håber virkelig at du tænker dig en ekstra gang om når du for lysten til at tage stoffer.
Men held og lykke..
Og stort knus herfra.
Knus fra monica
tilføjet af

Kender det fra den anden side af...

hej...
Da jeg var 17 fandt jeg en dejlig kæreste. men hvad jeg ikke viste var at han tog mange stoffer. Jeg har brugt meget tid på at råbe til ham at han var en idiot, fordi dem som holder af den der har et misbrug, bliver skubbet væk. Idag er jeg 22 år gammel, og vi er stadig sammen. Men kun fordi jeg har råbt, vi flyttede fra hans venner og fordi han inderst inde gerne ville ud af det.
Han ryger stadig hash engang imellem, så helt ud af kommer han nok aldrig.
Men det eneste jeg kan sige til dig er, at du fucker dit liv op. For de fleste der har et misbrug, der følger gerne andre ulovligheder med! Men hvis du har brug for at snakke, så må du da meget gerne skrive til mig.
stig-rasmussen@ofir.dk
tilføjet af

...

Hejsa...
Det er svært at stole på dem de blir hele tiden skiftet ud med nye... og hvem gider at be om hjælp når man ved de forlader en alligevel??
Knus...
tilføjet af

Hey you...

Hej monica...
Jeg synes lige jeg vil fortælle dig at det stadigvæk går godt...
Jeg har oz et lille spørgsmål... jeg har en masse tanker og jeg sover rigtig dårligt jeg vågner og er bange men jeg ved ikke hvorfor? Har du et råd til hvad jeg kan gøre når jeg vågner? for jeg blir helt ude af den...
Knus...
tilføjet af

....

Hej butterfly!
Godt at høre at det går godt med dig! Det er jeg rigtig glad for at høre!
Mit råd til dig er at du skal snakke med en psykiater, og få noget medicin. For det har noget med at gøre fordi du har taget stoffer. De kan udskrive noget medicin til dig som de gjorde til mig.. Noget man kan slappe af på. Noget der hedder Alopam ved ikke om du kender dem. Men de hjalp mig igennem de svære nætter.Så mon ikke også de kan hjælpe dig?
Stort knus herfra..
Skriv endelig til mig.. du må sige til hvis vi skal tale i tlf eller noget sammen, så kan du få mit nr. Men så skal du bare skrive din E-mail til mig, så sender jeg det der i stedet for at alle kan se det her :o)
tilføjet af

..??

hmm lyder som om du har det a lort til som andre mennesker kan godt følge dine tanker . men gør det aldrig nogen sinde for du vil virkelig fortryde det .
du ser aldrig din familie som du elsker dine venner dem du har det allerfedest med måske din kæreste du vil altid fortryde det søde kom ud af den onde skal og bevis over for det lorte liv at DU er stærk nok til at bekæmpe alt det svære jeg ved det er mega svært men kæmp for det og kom vidre .
jeg tror på diig og det gør dem der elsker diig også hvis du tager dig sammen til at fortælle dem hvor meget det betyder for dig at komme vidre med dit liv og husk endelig at sig du elsker dem
mange tanker og kram fra mig 😉[f]
tilføjet af

Har du prøvet at snakke med ham som har magten?

Bare en idé som jeg ved mange får glæde af. Råb på ham, tal til ham. Ja, altså ham der har det store overblik. Jesus Kristus. Måske du slet ikke tror han findes, men prøv alligevel - ud i den tomme luft. Og vent så på svar. Et eller andet svar. Find evt en Bibel på hverdagsdansk´og læs.
Kærlig hilsen
mig
tilføjet af

Få hjælp

heei jeg sad lige og læste det du skrev og vil bare fortælle dig at jeg startede i din alder og i dag er 20år. Jeg har taget alle former for stoffer, og har været rigtig langt ude. Da jeg var 16 begyndte det rigtigt, at tage overhånd. Jeg tog speed, ecstasy andre form for piller for at holde humøret, og mig selv oppe ja, det troede jeg ihvertefald men sandhenden er at jeg for hver dag blev mere, og mere, ligeglad med alt omkring mig alle folk kunne rende mig, og der var ingen der skulle fortælle mig, hva jeg skulle gøre og ikke gøre. Sådan levede jeg mit liv, i lang tid faktisk 2 år hvor jeg tog så meget, jeg kunne komme til. Men til sidst så jeg på mig selv, og så hvordan jeg levede og kom til at tænke på hva jeg ville med med liv. Så jeg stoppede fra den ene dag til den den anden. Men desværre faldt jeg i igen, efter der var gået 8 månneder det var sku dumt gjort, men jeg tog ikke så meget som jeg gjorde dengang. Jeg tager stadig stoffer den dag i dag, men prøver på at få hjælp til at få stoppet den trang som man nu får når man har et misbrug som os to. så jeg går i dag på et misbrugscenter og jeg, syntes faktisk det går rigtigt godt og der er store fremskridt i det. Det jeg prøver på at sige til dig er, at jeg syntes du skal søge hjælp for der er nogle mennesker som er villig, og kan hjælpe dig på vej. Du er jo stadig meget ung og det er aldrig for sent at blive hjulpet M.V.H sabrina
tilføjet af

Ingen venner...

Jeg vil hellere end gerne skrive med dig.
Jeg har ingen venner.
Jeg går på efterskole, men hader det.
Så var det at sad alene på mit værelse en dag og læste manga og hørte musik.
Så spillede ITunes en sørgelig sang og så begyndte jeg at tænke på mit liv..
Og hvad jeg skulle gøre med det.. Jeg aner ikke hvad jeg skal efter efterskolen.
Jeg skal helt klart ikke tilbage til folkeskole 🙁
Jeg er 14 år BTW.
Jeg ved ikke om jeg kan hjælpe dig men jeg vil gerne skrive med dig.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.