7tilføjet af

hvad er en fistel?

Altså, jeg mener en medfødt fistel? én af min venner har en på halsen, og han skal opereres for den. Men der kommer klar væske ud af den nogle gange!😖( det er en lille hul)
Hvad så med den væske, hvor vil den løbe, efter operationen?
Jeg vil ikke spørge ham, fordi han er lidt træt af at folk spørger ham om det hele tiden
Bedste Hilser [s]
tilføjet af

Læs her

tilføjet af

En fistel er...

et minimalt hul..dvs.f.eks kan et barn med ganespalte have en fistel i ganen...🙂
tilføjet af

jeg synes ikke

rigtigt at man kan blive klog på det, der står på hjemmesiden, desuden synes jeg ikke at min vennes "fistel" ligner de billeder, hans ligner mere et nåle prik hul, man kan ikke se det som sådan.
Jeg er lidt bekymret for ham, hvad hvis lægen lukker fistelen og han får problemer fordi han ikke kan komme af med den væske, som løber ud engang imellem.
Med alt reskpekt, jeg synes ikke jeg har mødt en læge endnu, som har gjort noget med omtanke.
Jeg kunne godt bruge flere hints til, hvor der vil blive af den væske?
tilføjet af

jo jo, men

hvad så, når man fjerner den, en fistel må jo have funktion, der hvor den er, som f.eks. komme af med kroppens væske en gang i mellem, de kan jo ikke bare lukke den??

Eller hvad? 😖
tilføjet af

Ingen grund til bekymring

"Kroppens væsker" som du kalder det, skal sådan set helst blive inde i kroppen. Altså bortset fra urin og afføring. Mennesket består dybest set mest af vand, og når det væsker fra en fistel er det en smule af dette "vand", der løber ud. Vandet er i øvrigt bundet i organernes celler, i blodet og mange andre steder - og det bliver det ved med at være, når din ven får lukket sin fistel
tilføjet af

Det hedder

selvfølgelig årsagen og ikke åsagen.
Og hvis man har fjernet den, skulle der ikke mere løbe væske fra en fistel.
tilføjet af

ganen

Nu er ganen ret kompliceret. Du kan læse om ganen på http://www.sundhedslex.dk/ganen.htm - fistler i ganen er ret almindeligt, men hullerne skal naturligvis fjernes. Vidste du, at der er noget der hedder den hårde gane og den bløde gane? Reptiler såsom krododiller har en gane, der minder ganen hos os mennesker, hvor mundhulen adskilles fra næsehulen - det gælder kun hos få firbenede dyr.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.