2tilføjet af

gær vs surdej

Håber der er nogen derude der kan hjælpe mig med dette.
Jeg har for første gang prøvet at lave min egen surdej, da jeg for nyligt fandt ud af at jeg ikke kan tåle gær.
Mit spørgsmål er. Hvis jeg skal erstatte gæren i en opskrift med surdej hvor meget skal jeg så bruge. Har prøvet at se lidt rundt på nettet, men kan ikke rigtig finde noget.
Jeg har lavet en våd surdej.
tilføjet af

gær vs surdej

Du kan ikke erstatte gær direkte med surdej. Gær skal bare i opløsning, have lidt sukker, og så kører hæve processen. Surdejen tager længere tid, men kan potentielt give mere aromatisk og spændende bagværk.
Mit svar er at du bruger den surdej du har.. Mængden betyder noget for hvor lang tid du bruger til hævningen, men ting som temperatur, mel, surhedsgrad, etc. betyder også meget. Så der er ikke noget godt svar, men man bliver nødt til at kigge på dejen, og sætte den i ovnen når den har hævet. Med lidt rutine finder man en god mængde / hævetid.
Hvis din surdej er helt ny opslået kan du risikere at der går et par bagninger før den finder en stabil sammensætning. Bare giv den gas og prøv dig frem.🙂
tilføjet af

Surdej

Surdej indeholder også naturlige gærceller, hvilket
er grunden til at du skal anvende økologisk fuldkornsmel.
Gærcellerne sidder på overfladen af kornet.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.