16tilføjet af

Ligestilling

Jeg læste en sjov klumme om ligestilling i dag. Den var skrevet af en kvinde, som nok krævede at hendes mand vaskede op, støvsugede osv. på lige fod med hende selv.
Men hun indrømede blankt, at hun gerne så mindre ligestilling, når bilen ikke ville starte, eller afløbet i brusekabinen var stoppet med lange ulækre hår...
Det er egentlig ret tankevækkende - eller måske naturligt. Jeg ved ikke om der findes deciderede mand/kvinde-opgaver. Men hjemme hos os vasker jeg tøj (med glæde) og han kløver brænde. Jeg hælder selv olie på bilen, men er der andre større ting, der skal ordnes på den front, må manden også træde til.
I klummen indrømmede kvinden, at hun godt kunne finde ud af at sætte startkabler på bilen og få den igang, men alligevel plagede ham om at gøre det, selv om han ikke ville.
Jeg er stor fan af kvinder, som vil og kan selv. Men omvendt, så tror jeg også at mænd indimellem godt kan lide at være store og stærke - og kløve brænde, lave bil osv.
Forestil jer lige, hvis mænd håndhævede ligestillingsreglerne i hjemmet, på samme måde som vi kvinder har tendens til. Så kunne vi selv stå med Haynes værkstedshåndbøger og forsøge at skifte tandrem, fælde de træer, der skygger for verandaen, hænge lamper op og tilslutte vaskemaskinen.
For mit vedkommende, er det en ret uhyggelig tanke....
Hun: "Skaaat - der er sprunget et vandrør..."
Han: "Ja, det så jeg godt, men i denne her uge er det din tur til at være handyman - desuden skal jeg til porcelænsmaling nu"
Arrrghhh.
tilføjet af

Morsomt

Meget humoristisk indlæg må jeg sige. Jeg prøver da også at overtale min kæreste til at deltage lidt mere aktivt i husarbejdet, men jeg er heller ikke bange for at hjælpe med "mandetingene". Vi hjælpes da ad med at hænge lamper op det er ikke kun hans job, desværre er det mig der renser afløbet for de før omtalt ulækre hår m.m bvadr. Og jeg ville nu ikke helt betro ham de tungere opgaver alene, tror nu nærmere der ville være sprunget 2 vandrør efter han var færdig :o)
tilføjet af

Herligt indlæg ;o)

og nok mere aktuelt, end vi vil være ved det? *S*
Som single er jeg "forbandet" med at skulle gøre ALT selv, er faktisk blevet ret ferm til at male, bore og sætte lamper/billeder op. *Gg*
Men min nye køkkenbordplade har jeg altså ikke fået taget mig sammen til at sætte op endnu, og indrømmet, det er nok mest af frygt for, det er for svært. *S*
Da det nye havehegn skulle sættes op, må jeg til min "skam" også melde, at jeg stærke, selvstændige kvinde, der kan alt, ublu tiggede en god MANDLIG ven om at gøre det for mig. Så når det kommer til stykket, er det vist så som så med min såkaldte selvstændighed, lige som kvinden i den omtalte klumme. *LoL*
Selv om jeg sikkert får rødstrømperne efter mig for min udtalelse, mener jeg faktisk, at der godt kan være deciderede kvinde/mande-opgaver, men det er mere pga. vore to køns ofte forskellige interesser, at det er opdelt, IKKE fordi, vi er for gode/dårlige til at udføre opgaverne. Alt kan jo læres, hvis man giver sig tid og får lov at prøve sig frem.
Hvis en mand har den største interesse i arbejde med bilen, ser jeg ingen grund til som kvinde at gå ind på "hans" domæne (men går heller ikke af vejen for at hjælpe til og lære noget undervejs). Tilsvarende er der jo så nogle områder, jeg foretrækker at gøre selv - enten af egen interesse eller manglen på hans interesse - havearbejde f.eks? Mens de sure pligter synes jeg også, at man bør deles om.
Men generelt drejer den bedste fordeling af arbejdsopgaverne i et hjem sig vel ikke om rødstrømpe- og mandschauvinisme-holdninger, men om hvad den enkelte familie har det bedst med? Problemerne opstår jo først, når parterne bliver uenige om ansvarsfordelingen. *S*
Findes for resten en bog, der hedder: "100 ting, du (ikke) behøver en mand til" Kan ikke huske forfatteren, men absolut hyggelig og sjov læsning. *S*
Mvh. D
tilføjet af

Tillykke!

Et stort TILLYKKE til din kæreste; med en kvinde som dig, har han virkelig skudt papegøjen! Sådanne kvinder burde der findes mange flere af!!
tilføjet af

:-)

Tak for et godt indlæg....
tilføjet af

Kvindemagt

Du har helt ret, kvinder ønsker i virkeligheden ikke ligeret, de ønsker kvindemagt !!!
tilføjet af

Kan godt selv

Hejsa
Selvfølgelig kan kvinder mange ting - det kan mænd også - når de får lov.
Vi har en meget morsom fordeling på mange ting her i huset, det er ofte mig der tager værktøjet eller murerskeen i hånden, mens han så står for aftensmaden eller støvsugningen. Ikke fordi vi tænker mands- kvinderoller - nok mere fordi jeg er opdraget af en dejlig far der mente at det var godt for mig som kvinde at blive selvstændig. Derfor lærte jeg ret tidligt at bruge håndværktøj på lige niveau med symaskinen.
Det er herligt at kunne de ting selv, men jeg er altså kvinde med Q og synes det er rart at der er en mand med M i huset i mange andre situationer.....
Jeg tror mere på at finde ud af hvad mand og kvinde er god til og så tage den der fra.
E_F_K
tilføjet af

Kvinder er magtsyge

De vil gerne kunne alt men i sidste ende magter de slet ikke ret meget, og når de så får fiasko så lader de det gå ud over den stakkels Mand(hundehvalp de har gående derhjemme).
tilføjet af

Velkommen tilbage...

Soulmate...long time, no see...var også på tide med lidt røg i debatten igen... *SS*
Taler du egentlig af erfaring, altså om hundehvalpen???
:o) D.
tilføjet af

hoho...du er sku da en sjov en

Kære Decibell....jeg håber jeg må bruge tiltaleformen kære...?
Jeg har heldigvis ikke selv erfaring med "hundhvalpen", men jeg har to svogre som er alt for godt bekendt med fænomenet, de er "desværre" gift med mine to søskende og det er det mest utrolige de to kællinger kan byde deres to stakkels "hundehvalpe".
Du får ikke et ligeværdigt forhold hvis en af parterne føler sig bedre end den anden.
Jeg har jo haft ferie så det er en stor glæde at vende stærkt tilbage til debatten selvom det nok ikke bliver så meget mere i denne gruppe, jeg skal måske være moderator i bolig-gruppen.
tilføjet af

I lige måde...

og kald du mig bare kære, skal nok sige til, hvis jeg bliver for sart *G*
Du har såmænd ret i, at der kommer en ubalance i forholdet, hvis den ene føler sig bedre end den anden, men det gælder vist lige godt, om det er kvinden der er ”the topdog” , som omvendt??? Synes, man hører lige så meget om mænd, der behandler kvinden som en gulvmåtte? Tror i øvrigt, det kan blive svært at finde et forhold, hvor parterne er totalt ligeværdige, for vil det ikke altid være enten den ene eller den anden der har overtaget og/eller elsker mest?
Nu er dine søstre jo kommet af samme skød som dig (eller..?) , så hvorfor er der så forskel på dig og dem? Hvad har gjort, at de er blevet til kællinger og du til ”guds gave til kvinderne” *Gg*
Hmm, moderator i boliggruppen? Medmindre det var en joke, må jeg så minde dig om, at en moderators job jo er at moderere, ikke at provokere, så vil det ikke blive alt for kedeligt? Nej, seriøst, hvis det er alvor, så god fornøjelse *S*
tilføjet af

"Topdog"

Kære igen og igen.
Du har ret, der er aldrig fuld balance.
Det jeg mener er at man skal respektere hinanden og de ting man hver især i er gode til.
Hvorfor skal mænd tvinges til at vaske når de så sikker som amen i kirken ødelægger tøjet hver anden gang.
Kvinder skal heller ikke patou lave mad..mange kvinder har aldrig lavet mad, det har mor altid gjort for dem.
Mange mænd laver mad med følelse og dermed god mad for mad interessere dem, det gør vasketøj derimod ikke.
Jeg må jo nok krybe til korset og indrømme at jeg ikke er guds gave....men jeg bestræber mig altid på at tage hensyn til de mennesker jeg lever med og omgir mig med.
tilføjet af

Hrrrmmmmm

Moderator for bolig-gruppen...ja svært at synke ikke sandt....men det er nu nok et forsøg på lukke munden på mig.
Jeg er Leth's overmand når det gælder handy sager så helt spildt er mit talent nok ikke på denne gruppe.
Men husk kære at du altid kan spørge om gode råd hos din ven Soulmate.
tilføjet af

Kan de det?

..altså lukke munden på dig? Jeg tvivler, du har for meget på hjertet..og noget af det er endda fornuftigt, halleluja! ;o) så husk os på de andre sider engang i mellem, så der ikke bliver for kedeligt *Gg*
Skal nok benytte din "brevkasse", når jeg har et boligproblem, tak som byder...*S*
tilføjet af

Hørt

Kanon indlæg,,,,,ikke alle kvinder er ens åbenbart
fedt,,,,sig til når du bliver single Maia *SS*
Peter
tilføjet af

Og atter viser Soulmate psykopatens karakter

han viser i sine reaktioner en klar adfærd karakteristik for psykopater
Svinger lige fra det sentimentale, og fremstiller sig selv som noget så følsom.
Iskold og upåvirkelig for indføling med andre.
Rå og nedgørende for dem der "sætter skovlen" under ham. Enten er man med ham eller også er man et 0, eller også skal man tværes ud.
Forstår at lefle, snakke efter munden de rette steder, virke begavet, endog virke "sympatisk". Socialt tillærte færdigheder uden bund i den ægte medfølelse og respekt for andre.
Meget selvgod, selvtilfreds, selvforherligende, selvretfærdig og ... "alvidende".
Og rigtig god til at få andre til at synes "synd" om ham, eller få andre til at "forstå" ham. Manipulerende.
Den ene dag med dig, støtter dig, den anden dag, får du "kniven". Hvornår du får hvad kan du ikke vide, - det er helt bestemt af hans luner.
Og "selvfølsom", nærtagende, kan blive noget så sårede hvis andre er "uretfærdige".
Elsker at sole sig i andres opmærksomhed (den eneste måde han kan mærke på at han er til).
Men "Verden er hans"
Vi andre er bare "objekter" som han kan dømme, fordømme, give "sympati" osv. Alt efter hans lune. Aldrig efter vedkommendes behov.
Alt sammen dybt karakteristiske træk for det der kaldes en psykopat. (som i øvrigt ofter er fagligt meget dygtige og intelligente. De ejer bare ikke indfølingsevne og respekt for andre.)
PS det mest irriterende for en psykopat er at blive afsløret, at blive ignoreret eller at blive grinet ud.
tilføjet af

ja Soulmate er en sjov en, viser psykopatens karakter

han viser i sine reaktioner en klar adfærd karakteristik for psykopater
Svinger lige fra det sentimentale, og fremstiller sig selv som noget så følsom.
Iskold og upåvirkelig for indføling med andre.
Rå og nedgørende for dem der "sætter skovlen" under ham. Enten er man med ham eller også er man et 0, eller også skal man tværes ud.
Forstår at lefle, snakke efter munden de rette steder, virke begavet, endog virke "sympatisk". Socialt tillærte færdigheder uden bund i den ægte medfølelse og respekt for andre.
Meget selvgod, selvtilfreds, selvforherligende, selvretfærdig og ... "alvidende".
Og rigtig god til at få andre til at synes "synd" om ham, eller få andre til at "forstå" ham. Manipulerende.
Den ene dag med dig, støtter dig, den anden dag, får du "kniven". Hvornår du får hvad kan du ikke vide, - det er helt bestemt af hans luner.
Og "selvfølsom", nærtagende, kan blive noget så sårede hvis andre er "uretfærdige".
Elsker at sole sig i andres opmærksomhed (den eneste måde han kan mærke på at han er til).
Men "Verden er hans"
Vi andre er bare "objekter" som han kan dømme, fordømme, give "sympati" osv. Alt efter hans lune. Aldrig efter vedkommendes behov.
Alt sammen dybt karakteristiske træk for det der kaldes en psykopat. (som i øvrigt ofter er fagligt meget dygtige og intelligente. De ejer bare ikke indfølingsevne og respekt for andre.)
PS det mest irriterende for en psykopat er at blive afsløret, at blive ignoreret eller at blive grinet ud.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.