1tilføjet af

"Fugleinfluenza", SARS, Kogalskab - hvad sker der?

Læste i dag at flere er smittet med fugleinfluenza i Thailand og at sygdommen sandsynligvis "muterer" så den smitter mellem mennesker. Og der er ingen kur
Hvad er det egentlig der sker for tiden? Vi har haft fred for nye alvorlige sygdomme i hele 1900-tallet og pludselig kom AIDS, Kogalskab, SARS og nu den mystiske fugleinfluenza. Altsammen fra Afrika og Asien. Undtagen lige kogalskaben, vistnok.
Er det forurening, idustrialiseret landbrug/dyrebrug, dårligere sundhed, Guds straf eller bare tilfældigheder?
Jeg er sgu' da lidt bekymret for mine børns fremtid. Hvad kan man efterhånden spise?
Er der nogen af jer andre, der lader være med at tage på ferie til Asien på grund af sygdommene ?
Det er da også underligt så sårbare landbruget (og derved vores eksport) er blevet - man slagter alle fjerkræ i Thailand, slog får/køer ned i England osv. Det er ret uhyggeligt.
tilføjet af

Ni Hau.

Selvfølgelig synes jeg da ikke man skal rejse direkte til sygdommene. Der er ingen grund til at rejse et sted hen hvor der er sars lige midt i en sars-epidemi f.eks., men det er også begrænset hvor meget vi skal lade os skræmme pga af sygdomme o.lign. Kig også bare på tingene inden for Danmark. "De kloge" siger at man får kræft af ikke at beskytte sig mod solen. Altså hudkræft af for meget sol. Samtidig siger de også at man kan få kræft af at bruge solcreme. Hvad skal man så gøre i sådan en situation? Og man får kræft af tandpasta og en hel masse andre fødevare. Det er jo umuligt at beskytte sig fuldstændig mod sygdomme, om det så er i Danmark eller om det er i udlandet. Jeg var i Kina kort tid efter der havde været sars og det havde mange fordele ved at rejse på det tidspukt. Faren for at få sars var overstået på det tidspunkt. Man kunne få meget billige rejser derned fordi de savnede turister. Man mødte stort set ikke andre turister. Kineserne var ekstra venlige fordi de var så glade for at se turister igen. Og jeg er nu hjemme og det kan på ingen måder mærkes på mig at jeg har været i et land der har været sars i. I hvert tilfælde ikke udover at jeg fik nogle gode oplevelser ud af det.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.