4tilføjet af

drikker for meget

Jeg er gift og har 2 børn, en dejlig mand, heste, gård
godt job - et godt liv, men jeg har en hang til vin, jeg drikker en flaske næsten hver aften, jeg nyder den hele aftenen, og er træt men ikke fuld når jeg går i seng.
er der nogle der kan fortælle mig om 1 flaske vin om dagen ødelægger leveren❓jeg er nervøs for mit helbred selv om jeg har det godt.
vær ærlig og fortæl mig om det er helt sindsygt ???
hilsen hestetøzen
tilføjet af

Hmm

Du skal nok ikke lige drikke en hel flaske om dagen... Godt nok er rødvin sundt men ikke i så store mængder. Du kan resikere at det på længere sigt ødelægger dit heldbred. Et eller to glas om dagen kan gå men en flaske kan hurtigt udvikle sig til et problem.
tilføjet af

Du kender selv svaret....

Hej "lykkelige" kvinde,
tror at du inderst inde selv kender svaret på dit spørgsmål....ellers ville du ikke udtrykke den bekymring du gør. 1 flaske er lig med 6 genstande...7 dage om ugen...lig med 42 genstande om ugen. Hvordan er det...er det ikke sundhedsstyrelsen som udtaler at 21 genstande er max for en MAND....(kan ikke huske hvor meget for kvinder). Det kan man jo så vælge at tro på eller ej...men jeg tror der er noget om snakken.
Jeg vil ikke "snage" i dit privatliv, men tillad mig, at udtrykke min tro på, at du har nogen helt andre problemer som du måske istedet skulle bruge kræfter på lige nu. Du blir' ikke fuld, sir' du, men træt og søvning, men dulmer det ikke osse lidt for nogen ting som arbejder dybt inde i dig. Er du nu så lykkelig...eller er der nogen huller som skal fyldes ud.
Alt her er sagt med respekt for dig.
Men iøvrigt er der ikke noget så skønt at DELE en flaske rødvin med et andet menneske....og bare tale sammen til ud på de små timer....bare 1 til 2 gange om ugen. Syntes osse at vinen så smager bedre....når den nydes med en man føler sig tryg ved.
Gør noget ved det......du ved det jo godt, ik'
Kærligt klem
tilføjet af

i overkanten

Vin smager jo dejligt, men prøv at lade hvert andet glas være et glas koldt vand eller citrus. Der er sku´ ikke så mange levere i frit omløb.
tilføjet af

tja

Hvis du bekymrer dig, så prøv helt at lade være med at drikke nogle former for alkohol i lad os sige bare 3 måneder(hvad er 3 måneder i et menneskeliv). Hvis du nemt kan overholde det, så tror jeg ikke det er et problem, og du kan nemt begynde igen. Det vil i langt de fleste tilfælde, kun give moderate leverskader, med en flaske om dagen, og der er mange der har levet mange år med det. Det kan ses efter nogle år, javist, men hvad betyder det.
Hvis du ikke kan lade være, så overvej, om du vil gøre noget ved det lille problem, for din egen og din families skyld.
Der findes måder man kan få ANONYM hjælp på. Det kan lade sig gøre.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.