2tilføjet af

Forstår I engelsk/amerikansk TV ?

Jeg ANER ikke hvor det her emne hører hjemme...
Men altså...jeg ku godt tænke mig at vide, hvorledes folk her har det med at forstå engelsk/amerikansk på TV❓Er man udlært i sproget når man har taget gymnasiet❓ Selv har jeg det meget godt med nogle britere/amerikanere... men jeg skal stadigt lige tune mig ind på det der cockney engelsk...og ligeledes når dem fra USA ruller på r´érne...
jeg klarer mig ret godt på engelks...men får desværre læst mere end jeg får lyttet... heldigvis kan man lytte til meget på youtube og gennem læsning af alt muligt får man osse lært en pæn røvfuld ord/fraser... Skal dog lige ha lært 1000 ord til... he he
Og hvis der findes mange dialekter her i DK...så må der jo findes RIGTIGT mange i udlandet...;-)
tilføjet af

Jeg er nogenlunde dreven

På rejser er jeg endda blevet taget for at være englænder, dog uden nogen stedbestemmelse.
I mangel af en "lokal" kan Du jo læse højt af en bog og lytte til hvad Du selv siger, og så prøve at bruge den dialekt som de har brugt i den film eller udsendelse Du lige har set i fjernsynet.
En god skolekarakter er blot et udtryk for at man kan beherske sprog i skrift og tale, man skal ud blandt de indfødte for at kunne bruge sproget mere naturligt.
tilføjet af

Vi skal blive bedre

Jeg havde engelsk fra 6. til 9. klasse og derefter på handelsskolen og til sidst på HF, men jeg synes ikke jeg har lært nok engelsk i skolen overhovedet.
Jeg bruger det nu i min hverdag, både i mit job og privat hvor jeg er gift med en engelsktalende mand. Jeg vil umiddelbart sige at det tog mig 1½-2 år hvor jeg altså talte engelsk HVER dag (mere engelsk end dansk) før jeg følte at jeg helt havde styr på det. Jeg kan huske den dag det gik op for mig at jeg ikke tænkte over om der blev talt engelsk eller dansk i en film f.eks. og da jeg kunne følge med i nyhederne på BBC eller CNN selv jeg stod i et andet rum og kun kunne høre tv'et. For mig gør det ikke længere den store forskel om der bliver talt en amerikansk eller britisk dialekt eller om det er engelsk med afrikansk, asiatisk eller sydamerikansk accent.
Nu, efter en længere årrække, føler jeg mig ret godt hjemme i det engelske sprog, men jeg oplever ofte at andre danskere har det meget svært med at skulle tale engelsk. Jeg synes det er glimrende at børn i dag starter med engelskundervisning fra de er helt små og de bruger mange engelske ord hver dag og det bliver en del af deres "danske" sprog også. Vi er nød til at indse at verden bliver mindre og hvis vi skal være i stand til at klare os på internationalt plan er vi danskere nød til at være bedre til engelsk.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.