25tilføjet af

rygeforbud

Er det fremtiden i DK
Totalt rygeforbud på cafeér og restauranter? Det ønsker Venstre og Socialdemokratiet. Enten med et forbud, eller en holdningsændring.
Som ikkeryger og arbejder i restaurationsbrancen, kan jeg godt se fordelene. Ulemperne: Jeg er ude og drikke eller spise med mine rygervenner, de skal så enten lade være med at hygge sig eller kvitte smøgerne. Kender jeg dem ret, bliver det det første.
Kan godt se formålet, men synes bare det skal være frit for restauranterne at vælge.
Det skulle nødig gå som, da jeg var i Florida, gik rundt inde i Seaworld og Disney world, der var totalt rygeforbud!!!!. Det svarede til man sagde no smoking i Fårup Sommerland eller Tivoli
tilføjet af

...

Og hvor ville det dog være dejligt!
tilføjet af

Pir dem!

Det er et udpræget modeflip med antitobak. Selv ryger jeg ikke. Men anti-tobak-fænomenet kommer fra USA, hvor alt andet, end at sniffe kokain i lange baner, via enhver dollarseddel som ramedie, er ulovligt.
Men nu du siger restaurrant. Hvad siger du til at sidde ved siden af en smuk blondine, der har hældt en flaske parfume ud over sig selv og rynkecremen.
Denne stank smadrer bouqueten fra rødvinen, til 8.000,- flasken. Jeg har nemlig fået smag for Brixtoftes gode vine. Og disse ædelægges af parfumen.
Hvad bliver det næste?.
Skal der så føres hetz imod overvægtige, imod farveblinde, imod....
Nej, frigør os fra USA´stramme lænker - lad dem ikke manipulere Europa.
tilføjet af

Forbud duer ikke

Forbud er en dårlig ide,hvorfor ikke lave afdelinger for rygere og afdelinger for ikke rygere. så kan vi jo selv vælge uden at genere hinanden, husk at ca 25% af alle voksne danskere er rygere, og der ligeså lidt grund til at genere dem, som der heller ikke er grund til at rygere skal genere rygere
tilføjet af

God idé

Jeg synes (som ikke ryger) at det er en god idé, der er jo allerede på de fleste resturenter områder for rygere og ikke-ryger, men det hjælper jo ikke meget når disse områder ligger tæt på af hinanden... jeg kan ikke tåle at få røg i hovedt det er ulækkert og jeg får det dårligt af det...det er så vammelt at skulle sidde og spise ved siden af et bord med et overfyldt askebæger...
kom i gang meddet forbud...man kan sagtes hyge sig uden a forgifte sig...det er noget fis andet...
tilføjet af

Største egoist (føj)

Større egoist som little devil kan man vel ikke finde, vi skal da være her allesammen, store ,små, tykke og tynde, der er da plads nok.
Det er vel et spørgsmål om at indrette sig, det gælder os allesammen også egoisterne.
tilføjet af

Rygeforbud.

Jeg ville ikke gide gå på diskotek eller restaurant hvis et total rygeforbud trådte i kraft.
Det er ris til egen rumpette for regeringen at lave et totalforbud for jeg er sikker på at jeg er en af de 25% som ville blive hjemme og lave en cigarfest i stedet for at fise på restaurant hvor man ikke må ryge.
Danskere er IKKE som amerikanere hverken socialt eller mentalt.
tilføjet af

Parfumeforbud?

Mange ikke-rygere mener, at det ikke lugter godt med røg på offentlige steder. Ofte har jeg siddet på en restaurant og nydt duften af cigarer og piber i lokalet, samtidig med, at jeg har været ved at brække mig over visse kvinders kraftige parfume. Ville man mene, at det vil være relevant, at forbyde deodorant og parfume? Nej, vel?? Så lad dog os andre fortsat have lov til at nyde tobakkens glæder under hensyntagen til ikke-rygerene!
tilføjet af

Little Devil har ret.

Ja,det er meget modbydeligt at sidde der med fyldt askebære,når man spiser.Rygere skal tage hensyn,og vi skal tage hensyn til rygere.Nu behøver man jo ikke være på nakken af rygere,de skal også være her.Er selv exryger,og jeg viser da hensyn til rygere.Er da ikke på nakken af dem,men selv gider jeg ikke have deres røg i hovedet,så jeg beder dem da pænt om ikke puste røg i hovedet på mig,ingen problem i det.Men jeg bryder mig ikke om at alt det røg hænger i mit tøj.Det tænkte jeg ikke selv over da jeg røg,men det gør jeg nu.Men for mig er rygere fredet.jeg kender det jo,det med at ryge,hej
tilføjet af

Passiv rygning

Jeg håber virkelig at der kommer rygeforbud. Kender vi ikke allesammen det, når man som ikkeryger, sidder på en restaurant og spiser, og lige pludselig får man noget vammelt røg lige i hovedet, som så ryger ned i ens lunger. Det er passiv rygning, og jeg har absolut ikke tænkt mig at ødelægge mine tænder, min hud og mine lunger af det skidt. Rygere skal respektere at andre ikke vil have røg i ansigtet og lungerne. Så må de gå udenfor eller et andet sted hen.
tilføjet af

Dufte ??

Nu elsker jeg jo duften, og smagen, af gammel ost, altså ikke gammel ost, men gammelost, og jeg kan ikke rigtig forstå, hvorfor mit nydelsesmiddel næsten aldrig bliver accepteret af andre, det er jo dog trods alt en, gennem mange år, udviklet og almindelig anerkendt fødevare, som i øvrigt er uden usunde bivirkninger.
tilføjet af

Ja, og så..

lugter det ad H. til, og så er det oven i købet et "nydelsesmiddel", som for det mestes vedkommende har været "inde og vende" én gang. Yderst delikat. Hvis jeg går ind i et røgfyldt lokale, så ved jeg, hvad jeg går ind til, men hvis jeg sidder og nyder en kop kaffe, og hørmen fra cigaretterne bølger over til mig, bliver jeg sur. Hvad ville man sige, hvis jeg fik serveret en dåse surströmming ved siden af det bord, hvor man spiste en lækker dessert?
tilføjet af

Passiv rygning

Du ved vel at man får ligeså ødelagte lunger af en strøgtur i en storby ik?. At man får gule tænder af æbler og andet frugt med stort syreindhold?. Bare fordi man ikke kan lugte det så tager du skade af at leve.
Din risiko for at dø af lungekræft fordi du er ude at spise på en restaurant hvor der ryges er lige så stor som hvis du bor i en storby og 5 km fra dens centrum.
overalt findes der opdelinger af ikke ryger og ryger afdelinger. Og der er ikke noget galt i at sige til en ryger om vedkommende vil blæse den anden vej.
At dit tøj og hår lugter efter en bytur det er du vel klar over inden du tager afsted og så at det forsvinder ved vask?.
Det der ødelægger hyggen på restauranter er da snerper der råber eller irriteret hvisker istedet for at bede om lidt hensyn i en venlig tone.
tilføjet af

Ja, men

Hvad med forældre der er rygere? De skader børnene, og børnene har større chancer for at blive rygere når de bliver voksne, end når forældrene ryger.
Ja, man får også ødelagte lunger når man er på strøget, men de tager dobbelt så meget skade, hvis man samtidig får røg i dem. Der er jo tjære i cigaretter, hvordan kan nogle få sig selv til at ryge? Det forstår jeg ikke.
tilføjet af

Ups, he he!

*End når forældrene IKKE ryger :)
tilføjet af

Periskop har ret

Nemlig! Periskop rammer i solar plexus, det handler nemlig om tolerence. Og vi kan jo lide hinanden, bedst når vi accepterer hinanden som lige mænd/kvinder.
Nogle ryger, andre gør ikke - nogle har aldrig prøvet.
(Sjovt nok er de fhv. rygere, jfr "Heise" de største hyklere). Dem, der altid syntes at rygere er "svage" og nærmest "tabere".
Men Parfume, fedme, fejlfarve og hvad ved jeg - skal vi ikke finde tolerence-freds-piben frem og elske hinanden, som dem, vi nu engang er.
Hurra for SOL-debattens kloge spin-doktorer!
tilføjet af

Rygeforbud = forbud mod at ryge på offentlige steder.

Det er ikke det samme som at være forældre der ryger indenfor når deres børn er tilstede.
totalt rygeforbud på offentlige stedet er det emnet er og det jeg referede til.
Det er et helt andet emne. :)
tilføjet af

Hmm

Hvad hvis du sidder og ryger lige ved siden af et par 5-årige? Tænker rygere ikke på at det kan påvirke børnenes helbred? Jeg siger ikke at der ikke skal være plads til rygere, jeg synes bare at man burde finde på en løsning af en art, så vi allesammen kan være her.
tilføjet af

rygeforbud

nej det er ikke til debat, ingen svenske tilstande her.
det koster altså ikke en bondegård at lave små udsugningsanlæg.
tilføjet af

tak for DIN mening

jeg siger jo bare min mening...og desuden er der vidst kun tale om offentlige områder som på gaden og i parker og såen... en resturant er jo egentlig privat...
tilføjet af

takker

tak for din opbakning...
det er også lidt underligt at jeg ikke kan klare røg...kunne jeg godtfør jeg selv prøvede det...men nu kan jeg bare ikke klare det...
tilføjet af

AAAD

surströmming?? AAAD!!
tilføjet af

rygning

har du ikke lært at stave
tilføjet af

hørt

jeg er ryger.Det er ren hysteri at indføre total ryge forbud på barer og restauranter/caféer.Et opdeltlokale var måske en løsning.Ryger og ikkeryger afdeling.At køre denne hetz kun mod rygerne er jo helt hen i hampen-øhhh undskyld tobakken.
Når ikkerygerne har fået "udryddet" ikkerygerne er der andre som står for skud; overvægtige,folk der ikke lige følger moden osv.Er det et frit Danmak eller hva? Jeg tvivler efterhånden.
tilføjet af

ja noget for noget

bruger selv parfume men overdynger mig ikke med det.Kan også lide denne sødelige duft af en piberyger
tilføjet af

eller

opdele et lokale.Der ved respektere man begge grupper.Rygerne og ikkerygerne.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.