2tilføjet af

Fordeling af penge til gaver

Hej, vi er 4 venner, hvoraf 3 har fast kæreste og den sidste er single. Ved fødselsdage osv plejer vi at lægge sammen til en gave til vedkommende det nu drejer sig om. Da ingen af os lider nogen nød pengemæssigt, er gaven nærmere af symbolsk karakter, og derfor er der ikke tale om voldsomt dyre gaver.
Men mit spørgsmål nu, rent principmæssigt er:
Når man lægger sammen til en gave, er det så mest rimeligt at man betaler pr person, eller "pr husstand"?
Giver de 3 par fx 200 kr hver svarende til 100 kr pr person, hvad er så mest rimeligt, at ham der er single skal give 100 kr eller 200 kr?
Skal ham der er single betale ligeså meget som ét par betaler, eller skal han have lov at slippe med det halve, så længe han ikke har en kæreste?
Der er næppe nogle af os der har ondt i røven over de 100 kr, men rent principmæssigt, hvad synes I er mest rigtigt?
tilføjet af

pr person...

ville jeg da umiddelbart sige.
tilføjet af

Hvis du var single

Det vi gør i min omgangskreds er, at man betaler pr. person. Hvis du var single ville du så synes det var fair, hvis alle betalte det du skulle....og de var to om samme beløb?
I min omgangskreds finder man et beløb man vil betale + - en halvtredser. Så købes gaven. Altså ikke omvendt. Tænk hvis man fandt en god ting og man så ikke kunne købe den, fordi den var kr. 100 for dyr.....så splitter vi beløbet op bagefter.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.