6tilføjet af

Hvorfor er de rige sundere?

Det første hold med en ny uddannelse i sundhed er snart færdige og klar til at vejlede andre med at leve sundt. Både med kost, motion og livsstil.

Der er syv års forskel på hvor længe man lever afhængig om man har en kort eller en lang uddannelse. De lavt uddannede er svære at nå med budskabet om sunde vaner, og derfor er det ekstra vigtigt at have sundhedsrådgivere.
Men har vi brug for at blive vejledt kan vi ikke selv finde ud af hvad der er sundt og ikke sundt?
Synes du selv at du lever et sundt liv? Eller har du brug for en af de nye sundhedsrådgivere?
tilføjet af

Uddannelsesniveau

Mon ikke det har noget at gøre med uddannelsesniveauet: jo højere uddannelse, jo større indsigt i sundhed og jo flere penge til at bruge på sund mad af højere kvalitet. Derudover ligger der nok også en vis social vurdering af fedme: at det er et tegn på mangel på kontrol og dermed manglende overskud til at håndtere sit liv. Eller hvad?
Laxmi
tilføjet af

Det er vi heller ikke

Ren skrøne tror jeg.
*FB*
tilføjet af

Tja

Tror måske det hænger sammen med personligt og fagligt engagement..
tilføjet af

mange grunde tror jeg

Der er sgu nok mange grunde. Folk med højere uddannelse følger TIT mere med i medier (og ikke bare BT og EB) og kan derfor være mere opmærksomme på deres livsstil. Uddannelsen gør at de også tit har større muligheder for at gennemskue hvad der er relevant og hvad der er løgn eller spin.
Mest af alt tror jeg dog at det er et spørgsmål om penge. Det er meget dyrt at leve sundt i Danmark. Alle sunde madvarer er noget dyrere end standard mad. F'eks er der massere af billige grøtsager i dnamrk. De er bare genetisk ændret så de bliver dejligt store og så er de dyrket i et drivhus i Spanien. Der er stort set ingen nærring tilbage i dem. At dyrke sport i Danmark er også snart så dyrt at det snart er forbeholdt folk fra mellemklassen og opefter.
De rige har desuden tit mere tid i hverdagen, hvilket gør at de har tid til at tage sundhed seriøst, hvilket kan være svært for en enelig mor med job i supermarkedet eller lignende. Der er kun tid til at få ens hverdag til at løbe rundt øknomisk. Desuden kan der vel være spørgsmålet om forfængelighed og mode, som de rige har lidt mere tid og råd til at gå op i.
tilføjet af

Link vedr. sammenhæng mellem sundhed og social

tilføjet af

ja det passer.

Fordi at de rige i skal arbejde røven ud at bukser, og skal spare og ikke have råd til noget. Jer som mener det er en skrøne skal være mere en velkommen til at komme ind og tage en dag som industri slagter. Det er akkort. Så du fårløn efter hvad du laver. Det er opslidene, hårdt og man løfter mellem 10-15 tons hverdag og nej vi kan ikke alle være vel uddannede. Samfundet har desværre brug for folk til lorte jobsene. Jeg selv har noget som gør jeg ikke kan huske complex ting. Så job eller uddannelse at den art er udlukket. Så må man jo tage hvad der er tilbage. Men hvis man ikke mener der er forskel på en som sidder på sin numse en helt dag på kontor eller what ever eller står og arbejder røven ud af bukserne så ved jeg da ikke.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.