9tilføjet af

Er det forsvarligt?

Min mor døde sidste år, fordi hun fik ansvaret for at give sig selv medicin. En medicin, der var så stærk, at hvis man tager den forkert, så får det dødelige konsekvenser. Og det fik det desværre også for min mor. Der går ikke en dag, hvor jeg ikke tænker over, hvordan man kunne have undgået det, og jeg mener ærligt talt, at sygevæsnet svigtede hende. De lod hende stå alene med en svær opgave, som de burde have stået for….og så gik det galt. Jeg mener uden tvivl, at min mor stadig havde været her, hvis der var blevet holdt øje med og styr på hendes medicinering.
Når jeg så læser, at der skal være flere mennesker, der skal stå for deres egen medicinering, så bliver jeg bange og fortvivlet. For det er jo at sætte endnu fleres liv i fare!
HVEM er det der er så dovne, at de ikke gider gøre deres arbejde, og stå for medicineringen?! Og HVORFOR er det tilladt?! HVOR LÆNGE skal vi finde os i at miste vores familiemedlemmer på grund af sjusk!? Jeg synes, at der burde gøre noget…
tilføjet af

Er det forsvarligt?

HVEM er det der er så dovne, at de ikke gider gøre deres arbejde, og stå for medicineringen?! Og HVORFOR er det tilladt?! HVOR LÆNGE skal vi finde os i at miste vores familiemedlemmer på grund af sjusk!? Jeg synes, at der burde gøre noget…

Ikke dovenskab, men besparelser.
tilføjet af

Er det forsvarligt?

Kondolere..... Jeg syntes da det er helt galt, og især hvis din mor ikke var istand til at tage den korrekte medicin, men hvis man er frisk og forstår hvad man skal, så er det vel okay at tage sin medicin selv, forstået sådan at rigtig meget medicin er jo livsfarligt hvis man får for meget af det, sågar håndkøbs medicin. Men der er mange ældre som ikke kan huske, eller ikke forstår konsekvensen af for meget kan gå galt, og der bør man absolut sørge 100 for de patienter bliver hjulpet.
tilføjet af

Er det forsvarligt?

Det er jo sundhedsstyrelsen der bestemmer og ikke de praktiserende læger.
tilføjet af

Er det forsvarligt?

Uanset hvilken medicin man har behov for, bør man altid tage dosen med "et gran salt".
Mærk på dig selv om du har behov for medicinen nu og her.
Fx fik jeg udskrevet 3x600 mg Ibumetin, men jeg kan sagtens klare mig med en i døgnet. Det er også billigere og der går 3 gange længere inden jeg måske skal på apoteket efter friske forsyninger.
Min værste oplevelse med medicin og sundhedsvæsenet generelt var nok da min farfar fik prostata-kræft.
Han blev naturligvis indlagt, men også udskrevet ca 14 dage senere, med beskeden om at han var helbredt. Under 2 døgn senere var han død.
Og egenligt også min mormor. Hun var sygeligt underernæret, mest fordi hun ingen tænder havde og hendes gummer ville bløde hvis hun forsøgte at spise noget som ikke var flydende. Lægerne kunne have lagt sonde for at få næring i hende. Men hun døde ved vægten på 34 kg ;/
Det er generelt en god idé at selvmedicinere, og læse om hvad man tro man fejler, for ofte overser lægen problemet. Jeg måtte fx selv forslå Spirometri, EKG og test for HIV og en del mere. Ellers gav hun mig kun snik-snak.
tilføjet af

Man skal altid dele sin medicin med andre

så man kun får halv dosis, synes jeg.
tilføjet af

Er det forsvarligt?

Hej pigernesven 🙂
Uha det er svært at svare direkte på.
Det er sådan med stort set al medicin, at tages den i for store dosis er den livsfarlig. Det gælder også håndkøbspræperater.
Grænsen må derfor gå der hvor borgeren/patienten ikke længere er myndig, eller på anden måde lider af demenssygdomme, der betyder at de ikke kan administrere egen medicin.
Det der er tale om, når du hører at flere skal stå for egen medicinering, er at det dosis-reguleres fra apoteket. Det vil sige at det ankommer i færdige pakninger, med alle de piller der skal tages, på det eksakte tidspunkt.
Det ændrer intet ved, at demente borgere i mange tilfælde absolut ikke kan administrere det. Selv om de modtager en færdig dosis-pakning, så kan de 10 minutter efter have glemt, at de har taget den, og så går det galt.
Faktum er, at når det handler om alle former for demens, så kan intet system sikre at de får den rette dosis. Det kræver menneskelig tilstedeværelse.
MVH
Megaprofilos
tilføjet af

Er det forsvarligt?

Det er der faktisk også en løsning på "i systemet".
Du kan få den eksakte mængde leveret med posten hver dag.
Hvis man fx skal æde 2 så får man kun 2 dagligt. På den måde kan man ikke æde for mange.
tilføjet af

Hell No!

Det skal bare stoppes [->]
det er på ingen måde okay-lægesjusk*
(selv været offer-set nok)
tilføjet af

Er det forsvarligt?

Mange tak for jeres svar...jeg er meget enig i hvad i skriver...selvf kan alt medicin i store mængder dræbe, men så synes jeg, at det er lægernes ansvar at informere om præcis hvor stor mængde, der skal tages og i hvor lang tid...hvis de ikke gør det så synes jeg faktisk at de er direkte medvirkende til at tage deres patienters liv.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.