6tilføjet af

AVOCADOPLANTE

Jeg har nogle avocadosten, som jeg godt kunne tænke mig at lave nogle planter af, men hvordan gør jeg?
tilføjet af

Først og fremmest

skal du sørge for, at de ikke tørrer ud. Læg dem f.eks. i noget fugtigt jord i en potte.
Derefter skal de have en kuldeperiode, så de tror, at det har været vinter. Du kan evt. lægge noget vrapfilm over potterne, og så stille dem i køleskabet i et par mdr.
Prøv så at stille dem ud i et køligt rum en uges tid. Lyst, men ikke i direkte sol.
Langsomt kan du øge varmen. Altså f.eks. flytte dem til et andet rum, hvor det er lidt varmere. Pointen er, at du ikke må flytte dem direkte fra køleskabet, og ud i bagende sol. Så steger de ihjel. De skal tilvænnes langsomt.
Til sidst kan du stille dem i vindueskarmen. Men det er hele tiden vigtigt, at der er fugt omkring dem. Ikke pladder vådt, men fugtigt.
Pøj pøj...
tilføjet af

prøv nogle forskellige metoder, f.ex....

Jeg har hørt og set flere metoder, men jeg har altid bare sat dem i en god pottejord, lige dækket, og så bare holdt dem fugtige. Det tager nogen tid , 3-5 uger, før de spirer, så hav lidt tålmodighed. Jeg har set en få en kokosnød til at spire på den måde, selv om det tog nogle måneder.
tilføjet af

du kan prøve

som jeg har gjort flere gange med godt resultat, tag stenen og stop den ned i en potte med jord, la spidsen af stenen være fri for jord, lad den så bare stå i dit vindue, uden at vande, når du så kan se at den er flækket i toppen, giver du lidt vand, så vil den begynde at spirre, og husk at den kan lide vand, men i babystadiget skal du ikke give for meget, når den så vokser op skal du nive topskudet af, dette er for at undgå en lang tynd stamme med 4 blade i toppen
tilføjet af

Se her

tilføjet af

Det er meget nemt

Du tager simpelthen din advokadosten og planter i noget almideligt pottejord. Brug en stor potte og sørg for at stenen netop er dækket. Hold jorden fugtig og hav tålmodighed, ligepludselig kommer spiren frem.
Læg stenen på siden så skal spiren nok selv finde den rigtige vej op.
Det havde jeg selv held med for et par år siden. Planten havde jeg indtil i år, hvor den af en eller anden grund lige pludselig gik ud. Stammen begyndte at rådne fra bunden, så jeg har nok overvandet den?
tilføjet af

Jeg fandt dette link

SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.