12tilføjet af

blodtrykket steg

da jeg var på sygehuset.....min puls var 130, jeg var dybt angst, fordi jeg havde kastet blod op.... Mit blodtryk lå på 155/95 lægerne mente, at min noget høje blodtryk skyldtes min angst....
Men nu er jeg nervøs for, om mit blodtryk ligger ofte deromkring, da jeg er meget anspændt for tiden og bliver hurtig nervøs - det er dog ikke så ofte, at min puls liger på 130 - bliver jeg nervøs, ligger min puls omkring 90....
Men bør jeg ringe til lægen og få en tid til at tjekke mit blodtryk for en sikkerheds skyld, eller er mit bliodtryk på 155/95 ikke FARLIGT....?????
tilføjet af

Kan du så få ringet til lægen.

Ikke sådan at forstå at du er ved at dø, men det blodtryk er for højt.
tilføjet af

hvorfor sagde lægerne

på sygehuset så ik, at jeg skulle tage til lægen og få blodtrykket tjekket...! de mente jo bare, at det var den store nervøsitet, der skyldtes at blodtrykket var lige i overkanten..
Tja, man skal åbenbart hele tiden have sin egen sunde fornuft med - ja, selv på sygehuset..😖
tilføjet af

Blodtryk...

ligger i snit omkring 120-130/80-90
Jeg ligger selv i gråzonen og har derfor købt en blodtryksmåler
Men hvad sagde de på sygehuset!?
Det er da ikke normalt at kaste blod op.
Jeg ville klart kontakte min læge - er han/hun ok !?
[l][l][l]
tilføjet af

hos nogle læger..

kan du låne et apparat med hjem og måle over tre dage - giver et bedre billede.
tilføjet af

hvornår skal man

have medicin for forhøjet blodtryk???
Som du skriver, så ligger du i gråzonen, hvordan har du det med det??? er du også lidt bange som jeg?
På sygehuset mente de bare, at mit forhøjet blodtryk var fordi jeg var så bange og mere sagde de ikke....men jeg vil nu ikke gå i uvished og ikke vide,, om mit blodtryk gennerelt er for højt.
Jeg har været igennem mange undersøgelser på sygehuset, da jeg kastede blod op - dvs. at det var ikke så meget, men alligevel - jeg fik foretaget gastroskopi - helt normal...men jeg er blevet henvist til en øre/næse/halsspecialist.....jeg var meget rød i halsen, så sygehuset + jeg selv tror på, at det er syren som har irriteret min hals, og blodet kommer derfra...
Min læge er nogenlunde ok..
Hvis ,it blodtryk også er forhøjet hos lægen eller lægen mener, at der ikke er grund til at tjkke mit blodtryk, så køber jeg selv et apperat, men dem man køber i håndkøb, de skule jo ik være så præcise...
tilføjet af

Mit blodtryk...

ligger lige på kanten - ja.
Jeg klarer det med at have droppet kaffen - drikker kun urtete og vand + økologisk saft, jeg mediterer og er rigtig god til at "gasse" ned og "bare" være. Motion og frisk luft virker også.
Jo du kan købe gode blodtryksapparater på apoteket og Matas. Gå ind på Hjerteforeningens hjemmeside her er der en liste over de apparater, som de anbefaler, men lån et ho s din læge først. Et apparat koster mellem 500 og 900 kr.
Det er altid bedre med en hjemmemåling i vante omgivelser fremfor hos en måske stresset læge.
[s][s][s][s][s][s][s]
tilføjet af

jeg vil låne et apperat

hos lægen, for de apperater er jo så dyre. Min kæreste har et apperat, men det har han kun givet lidt for og han siger, at det ikke måler særligt korrekt, at det viser et højere tal, så det tør jeg ikke stole på.
Jeg drikker hverken alkohol eller kaffe og ryger heler ikke. Jeg spiser rimlig sundt, men bør nok gå lidt længere ture....om jeg vejer for meget...??? er 1,70 høj og vejer 71 kg... men jeg ved, at mit forhøjet blodtryk er et ledsagersymptom på min angst, men nu er jeg mere nysgerrige/bnge for, om mit forhøjede blodtryk "kun" er i meget stresede situationer, eller om det hele tiden er forhøjet....😖
tilføjet af

Læs lidt om det her

http://www.netpatient.dk/hypertension.htm
Det var interessant læsning for mig, jeg faldt nemlig om og besvimede tre gange en morgen før jeg skulle afsted på arbejde. Jeg kom så med en hjerteambulance til sygehuset og mistede derved de 3.000 kr, jeg skulle have tjent den dag.
Men de målte mit blodtryk, min puls, mit hjerte, mit blodsukker, min urin og mine lunger...hehe jeg ser måske ikke ud som en 18 årig men alle værdierne svarede til en på 18. Havde blodtryk 120/70 og en hvilepuls på 67, fuldstændig regelmæssig hjerteslag, en blodsukkerværdi på 4,5 (efter at have spist en syltetøjsmad til morgenmad....den faldt til 3 senere på dagen), ingen bakterier, ingen ballade...hvorfor fanden besvimer man så hele tre gange? Åh ja...fordi jeg har fået mavesår FUCK FUCK....men jeg var simpelthen helt høj af at blive målt igennem på den måde og de værdier de fandt gjorde mig vildt glad. Mest fordi jeg er overvægtig og derfor i faregruppen. Men det er vel for pokker ikke alle der er disponerede for de der ting?
Nå, men jeg vil lige svare på dit spørgsmål: 155/95 er ikke MEGET højt. Det er lidt i overkanten indenfor det normale område. Hvis du er 50 år så er det meget normalt. Du skal op mod de 200 før man bekymrer sig alvorligt over det høje tal...det er mere det nedre tal der er vigtigt og ikke må overstige 100...helst.
Så det er klart du skal have en læge ind over. Og du skal have vedkommende til at forklare dig hvad det er forhøjet blodtryk kan være tegn, hvad det egentlig er de måler, på samt hvad du selv kan gøre for at sætte det ned.
Frisk mod. Held og lykke...og op på cyklen...eller hesten 😉 og ned til lægen
tilføjet af

Arveligt...

Forhøjet blodtryk ligger også i generne.
Jeg har mit forhøjede blodtryk fra min fars familie, som alle lå/ligger i overkanten.
tilføjet af

har nu ringet til lægen

og han sagde, at grænsen indenfor normalområdet er 140/90
Han tog det helt roligt, da jeg fortalte ham, at mit blodtryk var 155/95 og med en puls på 130, for det var normalt, når man bliver så nervøs - han ville pt ike måle mit blodtryk, men næste gang jeg skulle til læge ( har ikke en tid ) så kunne det lige måles...
Om jeg så nu er mere rolig....kun lidt, men næste gang jeg skal have målt mit blodtryk, så bliver jeg sikert nervøs og så er jeg lige vidt...
Jeg har været igennem de same undersøgelser som dig - dog med blodprøver for leveren og nyrerne og alt sammen så også normalt ud......jeg troede jeg havde et mavesår, men det havde jeg ikke - "bare" for meget mavesyre, men det kan også gøre en dårlig nogle gange, men jeg er dog aldrig besvimet...
Får du så mavesårsmedicin??? hvordan fandt lægerne ud af, at du har mavesår? - var du igennem gastroskopi???
tilføjet af

for pokker da

Du lyder jo nærmest som om du er ved at dø?
Du tæsker rundt i de forskellige svar og bliver ved at være nervøs,pas nu på der ikke går hypokonder i det, alle for en stigning i pressede situationer feks på et sygehus. Det vil du også få når du er hos lægen, mange har hvid kittel syndrom hvor det stiger bare ved at se lægen og vide han skal til at måle det.
Slap af, du overlever
tilføjet af

Låne apparat

Jeg tror ikke at man kan låne et apparat med hjem mere. Min læge fortalte mig at det var de stoppet med da de koster ret så meget. Og forholdsvis mange af apparaterne forsvandt på mystisk vis.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.