11tilføjet af

Efterskole god idé?

Hej. Jeg er en dreng, som går i 9. klasse.
Jeg tænker meget over hvad jeg skal lave efter folkeskolen. Mine karaktere er middel, er åben, og massere selvtillid. Har søgt ind på Glamsbjerg efterskole, hvor jeg vil tage et år der.
Her kommer spørsmålet: Jeg er næsten helt sikker på at jeg vil gå gym vejen bagefter folkeskolen eller efterskolen. Men er en efterskole en go ide, hvis man skal gå den vej? Tænker på om det hele bare vil gå op i pjat og sjov på en efterskole, hvorefter man slet ikke ved hvilken retning man vil gå.
tilføjet af

FEDT!!!

Hey der!!!
Jeg har gået på efterskole i to uger nu og det har bare været de fedeste to uger!! Man har det rigtigt hyggeligt og møder en masse nye mennesker!! Hvis jeg var dig, ville jeg klart tage på efterskole!!! Håber for dig selv at du vælger det!!!
tilføjet af

Gør det!

Hej, jeg er selv lige startet på efterskole i Glamsbjerg (glamsdalens idrætsefterskole) og det er mega fedt. man pjatter og laver alt muligt mærkeligt, men samtidig lærer man også noget.... så mit råd er: GØR DET... du får en masse ud af det...
tilføjet af

Du skal gøre det!

Hejsa! Jeg har selv gået på efterskole i 2 år, og det var helt vildt fedt! Og det går jo kun så meget op i pjat og sjov som man selv vil have det til at gøre, ik'. Man møder venner for livet der, jeg vil ihvert fald varmt anbefale det!! :o)
tilføjet af

Why not ?

Det kan være en kanon god ide. Jeg gik selv på efterskole i 9. og 10. klasse. Herefter gymnasiet. Nogle år senere tog jeg en 5 årig akademisk uddannelse. Dette er blot for at sige ...der er mange veje til Rom. Hvilken der er bedst for dig, afhænger af mange forskellige forhold, såsom...er du træt af din nuværende skole ...? .... har du meget tæt tilknytning til dine venner du har omkring dig nu osv osv.
På en efterskole lærer man mange ting om livet. Naturligvis kan du risikere at komme i "snavs" hvis du møder de forkerte ...men det kan du uanset hvor du er. En stor fordel ved en efterskole er, at her er man sammen med sine kammerater hele tiden. Man går i skole, dyrker sport og/eller musik, tager på rejser sammen og meget mere. Man får ganske enkelt et forhold til sine kamemrater og lærer man ellers ikke normalt får.
Noget du vil kunne værdsætte mange år efter.
Det kan sagtens gå op i pjat. Det kan også sagtens bare være sjov og ballade, men alligevel give en masse konstruktive ting du kan samle på.
Vil bare sige.....go for it. Nu har du gået i folkeskolen i 9 år.....dette er sidste chance for at prøve en efterskole.
tilføjet af

Det kunne blive det bedste år i dit liv.......

Hej...
Jeg kan kun give de forgående ret. Jeg har selv gået på efterskole i et år og her lærte jeg en masse om mig selv, fik udvidet min horisont og blev mere tolerant. Da jeg året efter begyndte på HF og mødte nye mennesker, var det tydeligt, at dem som var blevet hjemme i 9.-10. klasse havde stået stille, men dem af os som havde gået på efterskole havde udviklet os. Jeg siger ikke at det er sådan i alle tilfælde, men jeg fortryder ikke et sekund af min efterskole tid.
Husk det blir hvad DU gør det til!
Og pas på....du risikerer at få venner for livet :-)
Held og lykke
tilføjet af

nah

Ja tag på efterskole hvis du de efterfølgende år på gymnasie vil virke som en hippierøv der bare er "ihh åhh" så social, hvor alle bare skal være venner.
tilføjet af

Tag afsted!!!

Jeg var på efterskole i 2 år, og det har helt uden forbehold været de bedste i hele min skole periode... Og man bliver IKKE en hippie-røv som Mads påstår! Kun hvis man selv har lyst... Ang. med senere skolegang er der ikke den store forskel, men det kan være svært at gå i en skole, hvor du "kun" er der i dagtimerne. Jeg synes, det var det sværeste, for jeg savnede det sociale liv. Gør det sådan set stadig.
Men go for it!
tilføjet af

En oplevelse for livet

Hvis du vælger den efterskole der passer til dig, kan det nemt blive det bedste år i det mindste et af dem, har selv været af sted, og noget af det bedste er, at du udvikler dig, på en måde man ganske enkelt ikke kan andre steder
tilføjet af

Fed idé.....for nogen!

Hey..jeg er en pige der går i 10. nu. Jeg var taget på en efterskole i jylland (kommer fra fyn) men jeg kunne slet ikk falde til der, så måtte droppe ud. Efterskolen er en MEGET stor omvæltning og hvis man har nogle problemer i forvejen er det ikke en løsning fandt jeg ud af! Man bør sikre sig om man er stærk nok til at ku klare den omvæltning. Men har hørt fra mange der er vilde med efterskolen. Har en veninde der er på en efterskole her på fyn og hun siger selv hun er inde i den bedste periode i sit liv nu! Hun har så heller ikke problemer i forvejen. Tro mig efterskolen går IKKE op i pjat og fis, alle efterskoler har en streng diciplin. Ikke for streng selvfølgelig, men alle lægger meget vægt på at man er der for at lære noget ikke kun det faglige men også lære mere om sig selv, og blive mere udadvendt. Jeg var kun på efterskolen en uge, men på den uge lærte jeg meget om mig selv, og lærte mange nye ting. Kan kun sige til dig, hvis du tror du kan klare det...så tag afsted, det vil blive en fed oplevelse! Men overvej grundigt om det er det rigtige valg! Efterskole ER en god idé, men ikke for de svage og jeg var for svag.
Held og lykke med valget.
V.H Devil_tiger
tilføjet af

Jep! Tag paa efterskole!

En vigtig ting inden du tager afsted, er dog at du skal vaere helt 100 paa at du har valgt den rigtige efterskole som passer til dig!
Jeg var selv afsted paa efterskole sidste aar. Men det var desvaere ikke den rette efterskole for mig! Jeg foelte mig ikke rigtig tilpas der! Saa efter 2 maaneder skiftede jeg til en anden efterskole... Og der blev jeg rigtig glad for at gaa! Ville oenske at jeg havde taget paa efterskole allerede i 9. klasse!
Jeg har selv en lillebror som gaar i 9. klasse nu og overvejer om han vil paa efterskole eller ej!
Men jeg kan klart anbefale at tage afsted!
Hvis du tager paa gymnasiet efter 9. klasse, vil du moede en masse som lige har gaaet paa efterskole, og du vil fortryde at du ikke tog afsted!
Du vil virkelig gaa glip af noget! Og 10. klasse er virkelig et aar hvor du faar chancen for at finde dig selv. Du faar en oplevelse og venner for livet!
Hvis det er den rigtige skole du har valgt!
Alt held og lykke til dig fra mig!
tilføjet af

Afsted!

Jeg har selv været på efterskole og syntes det var et godt valg jeg tog dengang. Jeg var meget glad for det, og lærte en masse om mig selv og andre mennesker. Jeg fik en masse udfordringer, kanon fede oplevelser, plus en stor bunke gode venner, jeg stadig ser så ofte jeg kan. Fagligt gik det også fint... Det var lidt mere interessant med det store udvalg af valgfag der fandtes. Og det var rart med nogle nye lærere i de boglige fag.
Du skal bare være sikker på det er en ordentlig skole du har valgt! Nogle efterskoler har et dårligt ry (ligesom nogle folkeskoler har), og det er ikke særligt fedt at lande ude på en skole, hvor "ledelsen" ikke har helt styr på hvem der ryger sig skæv, banker sine "kammerater" og boller naboen gravid. Tjek og besøg skolen inden du starter, for at se de ansatte og faciliteterne. Undersøg hvad skolen står for.
Der findes rigtig mange gode efterskoler, men desværre også et par knap så gode. Håber du vælger et år på efterskole, og får et dejligt år!🙂Jeg vil Aldrig fortryde!!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.