3tilføjet af

Engang slog vi Uruguay 6-1...

I dag er det vist en uge siden at Brasilien med nød og næppe vandt over Uruguay i confederation cup... Men når man husker hvilken svær modstander de var overfor Brasilien, er det ret utroligt at tænke sig, at vi engang bankede netop Uruguay 6-1...
tilføjet af

Engang var danske landsholdsfans taknemmelige...

Åh ja, hvilke minder [l]
Dengang i '86 var Uruguay ovenikøbet regerende sydamerikanske mestre med en vis Enzo Francescoli på holdet, som lige var blevet kåret til sydamerikas bedste spiller. Så hut jeg visker blev manden dog vist ud i den legendariske 6-1 kamp, men nåede at reducere på straffe til 1-2 forinden.
Uruguay har altid været en stærk nation men bliver ofte undervurderet her i Europa, hvor der kun tales om Brasillien og Argentina. Faktum er, at Uruguay har vundet Copa América flest gange gennem tiderne og har holdt det tårnhøje niveau vedlige gennem alle årene.
Vi kan blot nyde og se tilbage på, at det danske landshold har haft så mange gode år på grønsværen internationalt set, nye generationer er så vokset op og har fået en forkælet forventning om, at Danmark partout skal kvalificere sig til en slutrunde.
Jeg selv glemmer aldrig da jeg som knajt så miniput-Danmark slå de kommende verdensmestre fra Italien med 3-1 i Idrætsparken i '81, hvor bla. Per Røntved scorede. I min optik er Italiens-kampen en mindst lige så legendarisk kamp, fuldt på højde med Uruguay-kampen i '86, Sovjet-kampen i '85 og Englands-kampene i '82.
Tiden før Danmark havde lugtet til den første slutrunde i EM i Frankrig i 84, var i min optik den bedste tid, da man fulgte den pludselige opblomstring. Og fra en tid, hvor danske tilskuere til landskampe var langt mere taknemmelige og ikke havde udviklet sig til fodboldbøller, hvor hr. og fru Danmark indtog de franske stadions i titusindvis, og hvor Roligan-bevægelsen blev skabt [l]
Minderne, dém kan "de" ikke tage fra os 😉
tilføjet af

Engang slog vi Uruguay 6-1...

Mandskabet på fodboldholdet er udskiftet i mellemtiden må man da formode [???]
tilføjet af

Engang slog vi Uruguay 6-1...

Mandskabet på fodboldholdet er udskiftet i mellemtiden må man da formode [???]

Ja, det ses tydeligt.
*FASAG*
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.