5tilføjet af

Paella

Hej alle : )
Jeg skal have lidt gode venner på besøg lørdag aften, og da jeg lige har fået et stor part vin hjem, havde jeg forestillet mig at lave lidt godt spansk mad.
Er der nogen, som har en god opskrift på Paella, for jeg kan finde et hav af dem på nettet men jeg synes ikke det er optimalt.. så lidt hjælp ville være perfekt🙂
Tak..
tilføjet af

Paella Paella!!

Paella er festmad. Det kan jeg godt forstå at du har lyst til at byde dine gæster. Paella et ofte en religion og mange mener således at der kun er én måde at tilberede en sådan på. Jeg selv er ingen undtagelse, men se om du kan bruge noget af det:
til 6 personer:
en kylling skåret i 8 stykker
olivenolie
350g Aborioris (korte runde ris, bruges også til risotto)
120g grønne bønner
100g ærter
1 rød peber skåret i stave
safran (så meget du har lyst og råd til at bruge)
diverse friske skaldyr: f.eks. kinarejer, muslinger, jomfruhummer, divers muslinger...
1,5L kyllingefond eller vand
citron i både
brun kyllingestykkerne i olien i en paellapande (eller anden pande) Tilsæt risen og lad den stege lidt med ryst panden lidt og rør lidt i risen. Herefter på der ikke røres i paellaen!! tilsæt så meget fond at det lige dækker risen. Når det er kogt ind tilsættes safran (jeg støder det i en morter og tilsætter så lidt fond i morteren og hælder det så ud over hele paellaen. Dette kan gentages flere gange så du får udnyttet safranen fuldt ud) tilsæt skalddyrene, den røde peber, bønner og ærter så det ser dekorativt ud og bliv ved med at suplere med fond til risen er færdig. Pynt til sidst med citron.

Håber at du kan bruge det.
Mads
tilføjet af

Kanon

Det lyder super, tror jeg prøver det.
Smider evt. også lidt laks og hvidvin i !
Jeg lader dig vide hvordan det går, tak for hjælpen!
tilføjet af

WAUU

Det lyder fantastisk!! Jeg vil også invitere gæster til paella. Har heller aldrig rigtigt fundet en opskrift, der tiltalte mig. Tak!
tilføjet af

Præcis

Jeg tror nu bare man skal samle alle de ting man bedst kan lide og bruge det, istedet for at bruge en andens opskrift slavisk. Grundelementerne er vel de samme, men det er op ens egen kreativitet, som bestemer indholdet..
Til at holde ganen fugtig kan man foruden rødvin godt drikke en masse Franziskaner weissbier eller ligende..
God fornøjelse !
tilføjet af

Paella

Hvordan gik det så med din Paella? Fortæl, fortæl!
Mads
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.