2tilføjet af

Det danske samfund

Er det danske samfund på vej mod dets fallit ?
Har den skandinaviske velfærdsmodel vist sit endelige og er på vej mod den amerikanske/darwinistiske model overlevelse af den/de bedst egnede ?
Et evigt spørgsmål til debat er vores sygehus væsen der ligger på 34. pladsen i verden, er det acceptabelt for velfærdsstaten Danmark ?
Egoismen er i højsæde, tag bilismen som et stående eksempel herpå, enhverv der sætter sig bag rattet i bilen er konge i hans eller hendes lille kongerige og ve den der viger en tomme for at hjælpe en medbillist, der er utallige indlæg i hele sols debat om danskernes egoisme, er det tid til selvransagelse ?
Fortæl mig hvad du mener om det danske samfund, janteloven, kontrollen ?
tilføjet af

Lille rettelse

Ville bare lige oplyse om at Darwins teori er blevet fejlfortolket i forbindelse med oversættelsen. "Survival of the fittest" betyder således "overlevelse af den bedst tilpassede" og evolutionsmæssigt er der et vist belæg for at denne teori holder stik. Det er ganske vist ikke langt fra at sige den "bedst egnede", men "bedst tilpassede" fungerer bedre når det gælder forskelligt miljø.
Mht dine spørsmål, så er mine svar følgende:
1) Ja, vi er på vej mod fallit
2) Ja, det tror jeg vi er
3) Nej, det er overhovedet ikke accaptabelt, det er helt til grin at betale i milliarder til et sygehusvæsen der ikke fungerer
4) Ja, danskere er klummerhoveder til at køre bil og egoismen er til grin
Og nu orker jeg ikke at skrive mere om det danske samfund da det gør mig meget, meget trist.
Sagligt, men meget nedslående indlæg...
tilføjet af

Alt for sortseende

Det kan godt være, at det danske samfund kun ligger nummer 34. i verden mhs til sundhed, men da skal man også huske på, at danske hospitaler er gratis for alle, hvor man mange andre steder i verden, fx. USA, skal betale rigtig mange penge for behandling, hvis vi indførte brugerbetaling i Danmark kunne vi naturligvis få bedre hospitaler, men prisen ville så være, at et sygdomstilfælde kunne ruinere en hel familie - vælg så selv mellem dét eller ventelister.
Desuden vil jeg da gerne se den undersøgelse og hvilken målestok de har brugt, på nogle punkter er de danske hospitaler selvfølgelig bedre end andre, men overordnet set fungerer de rimeligt godt - mener jeg.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.