30tilføjet af

"DER ER SÅ MEGET MÆND IKKE FORSTÅR"

Hej til hele det danske land!
Jeg er en 16-årig pige, der ikke står tilbage for en god gang fodbold.
Fodbold-feberen raser endnu engang, det er herligt at følge de danske drenge, som har talentet med sig. Men alligevel kan jeg ikke, som kvinde/pige lade være med at blive forarget over de helvedes reklamer. "Der er så meget kvinder ikke forstår" Det er virkelig et skår i glæden. - Det kan da kun være et mandchauvinistisk hankøns-væsen der har lanceret det. Én der ikke har intelligenskvotient og nosser nok til at fortælle sig selv, at kvinder er præcis lige så kløgtige som de selvglade ego-hanner. Jeg bliver RASENDE når den kører hen over skærmen, jeg er normalt ikke smålig, og jeg ved at nogle vil mene, jeg går i for små sko, men jeg finder den racistisk overfor kvindekønnet. Kvinder, piger, tøser: Hvad om vi går sammen og laver noget der ligner imod de satans mandfolk? Der er jo som sagt så meget mænd ikke forstår.. Kys og fodbold fra pigen i rød/hvid
tilføjet af

He he

Hejsa
Du har ikke tænkt på reklamer laves så provokerende fordi de så bliver lagt mærke til?..
tilføjet af

Jeg forstår det heller ikke

Og jeg er enda en mand.
Men ligegyldigt hvilken reklame man ser er det en ren manipulativ information. Når de f.eks hælder en blå vædske ned i en pamers eller en libresse, tænker jeg somme tider på om de kun er for adelige. Blå er i hvertfald ikke en farve der kommer ud af normale mennesker. I øvrigt ville samtlige produkter i landet være 25-30% billigere hvis man undlod reklamen. Den værste reklame synes jeg dog er tipstjenestens reklame for oddset, hvilket jeg ikke er ene om. Min datter på 15 giver gerne plakaten uden for kiosken en helflugter når hun ser den. Dels fordi hin selv er blond men også fordi hun selv spiller en gæv gang bold
tilføjet af

Spil med

Hvis du giver mig nogle gode odds tips, er den bare helt fjong, du! ;o)
tilføjet af

Det jeg ikke forstår er...

...hvorfor kvinderne ikke for længe siden har opponeret mod disse reklamer.
Der er ikke kun fodboldreklamerne jeg tænker på. Også reklamerne fra "een-eller-anden" blomsterbusik - "Husk hvad blomster kan gøre" - må kunne få kvinderne på barrikaden. En lille dusk planter, og kvinden er parat til at gøre hvad som helst for manden. Er kvinderne da så billigt til salg???
Jeg spø'r bare....
tilføjet af

er selv STOR fan

Jeg er en af de pige som bruger meget tid på min interesse....fodbold. Når superligaen kører er jeg at finde på stadions og nu hvor det er danmarks drenge vil jeg kunne findes siddende klistret til skærmen. Jeg bliver virkelig harm når der er en reklame der kører for at vi ikke forstår en skid. Det for mig til at tænke på hvor meget vi egentlig har opnået i vores kamp gennem årene for ligestilling. Det har ikke hjulpet til fulde da vi åbentbart stadigvæk ses som nogle tomhjernet gåsebryst som bare skal blive på vores plads. det gør mig helt arrig at tænke på. Hvor er ligestilling. Til dem der tænker som i reklamen se jer lige om på de forskellige stadions egang og se hvor mange kvinder der er kommet til! Og desuden kender jeg flere mænd end kvinder som ikke gider glo fodfold...så jeg forstår fuldstændig!
Mange hilsner med håb om at vi vinder EM Drømmeren
tilføjet af

HMM helt ærligt sååå

Hmmm helt ærligt sååå er det vel okaý at gøre lidt grin med folk, er det ikke??? det er da for sjov en reklame.. tja måske er jeg bare mærkelig men jeg synes den er sjov, jeg kan nemlig godt grine af, mig eget køn.. kvinde kamp mig her og kvinde kamp mig der, helt ærligt!!! jeg kan godt selv lide en fodbolds kamp især når chelsea spiller.. men helt ærligt lad dig dog værre med at lade dig gå på af en smart reklame.. eller man kan sige den virkede jo på dig.. ikk at du lige synes at den er god men den får dig til at skrive i en debat og den.. og det er rigtig meget godt for reklamen.. tør vædde med at du også ved hvad farve kvindens hår havde... og hvad farve bluse mindst en af mændene (drengene) havde på.. den reklame fik virkelig sat skub i dig.. den virkede..
Hav det super..
tilføjet af

Hvad så den dag, det i reklamen er DIT køn, mændene...går jeg ud fra...

...der konsekvent beskrives som en flok tanketomme blonde båtnakker, der stort set kun skal være der for at se godt ud, og som bør passe meget på ,ingen opdager hvor dumme de i virkeligheden er, de stakkels små torskehoder?
Vil du så også feje det af med et: "Kære lille ven! Det er jo bare til at grine af...det virker sgu da og er go' reklame...og herreste gud, altså! mandekamp mig her og mig der..."
tilføjet af

HAHA

Gør du grin med os. Se dog på alle de anti-mand reklamer der kører. Den med den dumme mand der "bager" sit eget brød er bare en ud af millioner, hvis han var en kvinde ville kvinderne flippe ud.
tilføjet af

HOLD KÆFT OG VÆR SMUK!!!!

-Ja; så fik jeg din opmærksomhed - burde arbejde i reklamebranchen... Okay, undskyld de damer - og de herrer - der evt. blev stødte over mit lille indslag...
-Og så alligevel; for hvem gider at hænge sig i en dum reklame? -Og spilde sin kostbare tid på at irritere sig over Dansk Tipstjenestes forsøg på at lokke flere moneter ud af lommerne på de spilleglade danskere?
Jeg mener, reklamen taler fuldstændigt sandt, for DER ER vitterligt MEGET kvinder ikke forstår.
-Sådan er det bare!!!
-Lige som der er så meget MÆND ikke forstår. Jeg synes sgu' et eller andet sted, at I Qvinder er nogle under-lige (tænk lige over det ord: lig et under? -Eller hva'?)størrelser; I smører farve i hovedet, pjatter, shopper, græder til film og alt muligt andet. Du synes garanteret også Martin Jørgensen, eller en af de andre
"Landsholdsdrenge", er lækker - eller hva'?
-Diskrimination? -Det er da nedværdigende!!!
Tror du ikke, han bliver "såret" over at blive opfattet som et sex-symbol; at han er noget I KRAFT AF sin krop og sit udseende - fremfor sin personlighed? -Pjat!
Vi er som mennesker forskellige, og den mest funda-mentale forskel der findes mellem mennesker er...
-KØNNET! Tadaaaaaah!!!
Jeg forstår jer ikke, men jeg synes sgu', I er dejlige!!!
-Og skal vi da også forstå alting og hinanden hele tiden?
Jeg elsker da mange mennesker, som jeg ikke forstår; der findes jo også et alternativ til forståelse: Accept...
-Af forskelle og ligheder. Jeg har smidt noget godt ud pga. den der tendens til forståelse, men jeg er sgu' ikke særligt forfængelig mht. mit køn, og jeg kan da sagtens sidde på passagersædet, mens min kæreste kører - det bliver jeg da ikke mindre mand af! Lad os dog se på det fantastiske i vores forskelligheder i stedet for at føre en eller anden slags køns-krig... "Mænd er dumme!" -"Kvinder fatter ingenting". Nej!!! -Vi forstår ikke altid hinanden, og hvad så???
Og hvis Dansk Tips-tjeneste fremstiller dit køn som dumt el. a., så grin dog af, at DE ikke kan finde på noget bedre - vær du glad for at være kvinde og grin af macho-mændene - de fatter jo ikke en bjælde, vel? Ti dem ihjel!
En anbefaler kunne være John Grays "Mænd er fra mars & Kvinder er fra Venus", som behandler kønsforskel og hvordan forskellene kan udnyttes positivt... For jeg mener da, at der er forskel. I er sgu' da generelt bedre til at snakke og give udtryk for jeres følelser, og vi er bedre til fodbold og drike øl! F. eks.? -Og hvad så?
Så hold kæft og vær smuk!!! ;)
Mkh. BAMSE
tilføjet af

=) Great debate

Hej igen. Synes da faktisk det var nogle gode indlæg der kom i denne debat. Håber ikke I opfatter mig som en sur íntrigant kvinde uden sans for humor. Jeg havde bare set reklamen for nyligt, og var blevet ret så gal, da jeg lige var kommet hjem fra fodbold og havde smækket benene op på sofabordet. Mener de skulle finde sig et andet motto, ÉT eller andet. Ikke mindst da jeg selv er blond😉Men jeg kan sagtens se, at det var småligheden der kom til udtryk i mit indlæg. Hmm.. Take it or leave it, drenge jeg elsker jer jo!
tilføjet af

Nonames mening

Ja For det meste..
tilføjet af

Ja; TUSIND tak for "KAMPEN"!

Hej "FodboldQvinde"! -Og tak for kampen...
-Og den i dag var lidt hen ad fantastisk! Så kan sådan en flok forkælede spaghetti-drenge godt pakke EM-drømmen ned i tasken igen, hvis de danske drenge fortsætter i samme stil... Jo, jo - de "står sammen, sid' om siiiide".
Nu skriver du, at "småligheden" kom til udtryk i dit indlæg, og der må jeg nok IGEN protestere en smule, for jeg synes, det er forkert! At blive stødt over en reklame er da ganske naturligt - specielt hvis man føler, at den træder på noget, man har "kært"; eksempelvis ens idealer, ens køn eller bare - Én selv...
Så hurra for din reaktion - du er menneske lige som vi andre, og jeg forstår dig godt! Jeg synes også, det er plat, men jeg griner samtidig heftigt, når jeg ser reklamen... -Fordi den er sjov! Ligesom en reklame med en mand, der ikke kan skifte ble på sit barn, der ikke kan lave en færdig-Knorr-sovs eller som lige har vasket alt sit hvide tøj lyserødt, ville være det...
Det er jo forskellen, der gør det! Vi synes, I er dejlige, smukke, fantastiske, fordi I er "jer", og I synes (forhåbentlig), vi er lækre, skønne, seje (whatever), fordi vi er "os". Det ville i hvert fald være rart... Jeg synes også, I er hysteriske, pylrede og for forsigtige, og I synes sikkert noget andet om os/mig!Mænd! Men først og fremmest gælder det første!
I KAN NU IKKE klare jer uden os - vi heller ikke uden jer. Vi kan lige så godt se det i øjnene: "VI" - som i "du-og-jeg" og "os-og-jer" - er fantastiske... -Sammen!OG DET ER DA FANTASTISK! -Ikke? Nå, nok snak herfra!
Og god kamp til dig på og uden for banen...
Mkh. BAMSE, vist nok en mand... ;)
tilføjet af

Odds'er du?

Måske er det bare en fordom, men er der egentlig specielt mange tøzer/piger/kvinder der odds'er?
Og i givet fald ikke - hvorfor så ikke?
Kan der mon her spores en forskel på kønnene, som for en kort stund får den fodformede ligestillingsdebat til at forstumme?
tilføjet af

Jaaaa, men...

Jeg kan sagtens følge dig, jeg synes også at reklamen er vildt streng... og helt vildt morsom! Jeg synes simpelthen det er for sjovt, at den rammer plet på NOGLE kvinder - måske de samme som i morges ikke kunne svare på 100 FM "morgenhyrdernes" konkurrence om fodbold, leopardkampvogne, harriers, Tom Kristensens Audi osv osv. Der er vitterligt mange kvinder der ikke interesserer sig for de samme ting som mænd - du er til gengæld én af dem der interesserer sig vildt for fodbold (det gælder ikke mig selv, som højest ser landskampe), og jeg selv er umulig at fjerne fra skærmen når der er F1, Le Mans eller dokumentarudsendelser om krigsstrategi mm - som mange andre kvinder helst ville være forskånet for.
Problemet med reklamen er vel at den skærer alle kvinder over én kam, men jeg synes altså stadig den er for sjov!
Held og lykke med kampene!
tilføjet af

andet sport

Jeg synes også det er dumt når de i cykling snakker om at "de sidder godt på vejen" eller at "de har diamanter i benene" - man sidder vel for h...... på en cykel/sadel og har gode ben (evt også lækre?), men det er jo en del af de tumpede udtryk der hører med.
På samme måde synes jeg det er sjovt i reklamen, at kvinden sidder og undrer sig over de latterlige kommentarer, der kommer - helt ærligt så har generaler og mure ikke meget med fodbold at gøre.
Hendes reklamekæreste er heller ikke så smart, at han gider at fortælle hende, at hun ikke behøver at gå ud og åbne døren hver gang fodboldresultatet kommer på, så han er vist heller ikke for kløgtig.
Jeg synes bare det er en sjov måde at gøre grin med sportskommentarer på, og denne gang gik den tilfældigvis ud over os.
Jeg må give én af de andre debattører ret - den med ham der "bager" sit eget brød er altså værre...
tilføjet af

Tjaaa....

Nej, jeg må indrømme at jeg ikke er den store odds-masterinde. Jeg har prøvet et par gange sammen med min kære fader, det er dog ikke noget jeg har scoret de vilde moneter på. Helt klart, der er forskel hér ligeså vel som der er med utallige andre ting vedrørende ligestilling, køn etc. Det ligger til (nogle) mænd/drenge/fyres natur at være spillelysten. Det gælder ikke kun med sport og andre konkurrence-prægede discipliner, men Gudhjælpemig også i sengen!!! Jamen!.. Sådan er det jo... Kvinder/piger/tøser er mere nede på jorden (nogle af os/dem), og holder os til det sikre, hvor vi VED 100% hvad der sker, og VED at vi har styr på det. Kan sagtens ske jeg er HELT forkert på den, men det er min påstand =0]
tilføjet af

de er da sjove...

de reklamer, heller dem end de ulidelige reklamer om hårmidler og øjenhalløj som bliver lange=uendelige, de må da opfattes af piger som stupide, men herregud fodboldrekl. ja jeg morer mig hvergang og ikke fordi det er kvinden der udstilles som idiot, det gør mændene også bare den med koberg og cykelmanden med termoruder for øjnene og en fjollet hjælm, den gør da grin med os hankøn.
tilføjet af

Odds

Det kan godt være, at Tipstjenesten mener, at der er så meget kvinder ikke forstår. Men det må være tipstjenesten, der ikke forstår noget.
Hvis de havde været smarte og skulle satse på odds, så havde de lavet en reklame, der appellerede til kvinderne - at der rent faktisk er andet end fodbold, man kan oddse på. Nej, i stedet appelerer de til de fodbold-mænd, der i forvejen bruger deres penge på odds. Tror de virkelig, at de vil bruge flere penge på det, end de gør i forvejen??
Ja, jeg spørger bare!
tilføjet af

Har du det godt nu.

Kan ikke lide at du kan sidde og sige at der er så meget kvinder ikke forstår. Jeg er en af dem der er at finde på forskellige stadions når sas ligaen køre og følger mit hold i dets kamp på guldet! Så nej mænd er IKKE bedre til fodbold og bajere længere det er blevet til en ligestilling og bør aksepteres og respekteres derefter.
Eller fortsat god dag:-)
Drømmeren!
tilføjet af

Næ du...

Gentagne reklamer for kvinder med laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaange øjenvipper.
For bind der efterhånden må suge så voldsomt at de bliver totalt drænet for blod.
For Tena der indikerer at alle kvinder har problemer med at holde på vandet.
For kvinder der gør rent med Ajax(hvorfor er det aldrig mænd?)
Se det er virkelig reklamer der er noget værd!!! Den anden er det i det mindste en anelse morsom hvorimod de andre er direkte tåbelige! Sig mig lige, hvor meget kan sådan et bind efterhånden suge? 7-8 liter??? Hvis overfladen var så effektiv og sugende, ja så burde man da seriøst overveje at fabrikere slips af samme materiale! Så kunne tomatsaucen forsvinde ind i slipset og blive indkapslet! ;-)
Shampoo, en anden reklamegruppe der efterhånden er temmelig slidt. Hvor mange formler til genopbygning og styrkelse af håret er der ikke kommet de sidste mange år? Så effektive som de er, ja så burde det da ikke være nødvendigt med nye tiltag. De kan jo få en skaldet til at ligne en langhåret svensker i løbet af nulkommafem!
Så, grin dog lidt istedet, ryst på hovedet om du vil, men reklamer er generelt set tåbelige og fordummende for essencen er, at vi ikke skal tænke, vi skal blot købe netop UDEN at tænke :o)
tilføjet af

Mænd kan være nogle dumme svin....

Jeg synes også mænd kommer med mange racistiske udtalelser når det gælder sport og kvinder... færdig slut send
tilføjet af

?????????????

??????????????
tilføjet af

SLAP AF PIGER!

Heh.... slap lige af.
NU har i kaldt os mænd "Dumme", "Racistiske", "Platte" og meget mere i denne tråd.
For det første er det ikke "mænd" der har lavet reklamen, men een mand.
Desuden fatter jeg ikke jeres reaktion... reklamen er da sjov, og hvis ikke man kan tage den med et smil på læben bør man nok kigge sig i spejlet... den er nok ikke lavet for at provokere alle DKs kvinder!
Desuden er der mange reklamer for kvindeblade osv. der gør grind med mænd, så slap dog lige af og nyd livet!
tilføjet af

Til "Drømmeren"!

Hej Drømmeren...
Tak for dit svar! Jeg må indrømme, at jeg ikke helt ved, hvordan jeg skal (/ikke skal) forstå det... Der kører så meget ironi og andet langt mere uforståeligt på de her sider, at jeg nogle gange kan blive helt forvirret!
Hvis du blev "stødt" el.a. over mit indslag, kan jeg kun undskylde; det var udelukkende en provokation, at jeg var lidt grov, eller hvad man nu skal kalde det. For jeg mener ikke, at det ene køn er "bedre" end det andet, men at vi har hver vores "domæner", som vi bestrider bedst, fordi vi AF NATUR er forskellige. -Og det synes jeg er noget fantastisk, som vi kan se som en rigdom, fremfor at skulle kritisere og konkurrere!
Hvis jeg en gang skulle lande på en planet, befolket udelukkende af mænd, ville jeg skynde mig væk, hvis jeg kunne, for jeg kan bedst lide, at der er lidt af hvert. Var alle på planeten oven i købet præcis som mig selv, havde jeg nok hellere lagt mig til at dø, for så ville jeg for alvor kede mig! -Slet ikke noget modspil!!!
Desuden kan jeg tilføje, at jeg hverken har kørekort eller bil - og faktisk ikke længere kan spille fodbold på klub-niveau pga. et smadret knæ... Så det er ikke for at kaste med mudder og hævde "her-kommer-jeg!", når jeg fokuserer på sådanne ting, men simpelthen for at gøre lidt grin med både mig selv og mit køn - men også jer og jeres køn, for jeg tror på, det er sundt for os alle at grine lidt af os selv og hinanden en gang imellem.
Uanset om jeg har forstået eller misforstået dig, så:
God dag til dig også!
Mvh. Bjørn
tilføjet af

til bamse

Hej Bamse.
Vil gerne starte med at sige at det med min besked ikke var meningen at skulle lyde som en sammensnerpet tante. Jeg er blot en af de kvinder som bryder mig meget lidt om manchauvanisme. Jeg er af den type at jeg kan godt lide min feminine side men i kraft af mine interesser sætter jeg mine fødder ovre på "mandesiden".
Jeg synes da også at det er vigtigt at man kan grine af sit eget køn/og det andet, og synes at tipsreklamerne i teorien er sjove nok men slutbemærkningen pisser mig totalt af, da jeg ikke vil fremstå som en total embisil spasser, bl.a fordi jeg selv er stor fodboldfan.
Hvis jeg røg på en planet med udelukkende mit køn ville jeg finde ud af hvilken metode der ville tage mit liv hurtigst for jeg ville ikke kunne klare kun at skulle være sammen med kvinder, det er dejligt at få lidt maskulinitet ind i hverdagen.
Har selv kørekort dog ingen bil grundet de store udgifter til dette. Trist med dit knæ ved hvor trælst det er at have skavanker.
Håber ikke du blev for stødt over mit sidste indlæg.
God dag.
MVH Drømmeren
tilføjet af

reklamens værdi

man kan vel ikke sige andet, end at de nok var smertere end som så ... Reklamens værdi er nemlig den, at få folk til at reagere og huske reklamen. Du glemmer den sikkert sent, og det er jo netop det, der gør denne reklame så super god, at den sikkert vinder en pris ! Er det ikke fantastisk at det lykkes dem så godt :-)❓Tag det ikke for mere end det er, og håb så på, at en kvindelig reklamekonsulent en dag udtænker en reklame for os, som vi kan grine lige så meget af - og som mænd vil hade ...men aldrig glemme.
tilføjet af

Nå!

Jeg syntes, du med dit indlæg underbygger påstanden i reklamen. Tak!
tilføjet af

Undskyld! -Den fatter jeg ikke!

Hej der "anonyme"!
Vil du uddybe din påstand, for jeg forstår den ikke rigtigt... Hvad siger du "tak" for? Du skriver, at du synes "sol-stikken" underbygger påstanden i reklamen; hvordan det? -Fatter hun ingenting? -Eller hva'?
-For så gør jeg heller ikke! Håber du svarer.
Mvh. "Bamse"
tilføjet af

Hej igen "Drømmeren"!

Ja; igen "drømmeren"!
1) Jeg synes på ingen måde, du lyder som en "sammensnerpet tante".
2) Jeg mener, at det for alle mennesker er sundt at være i kontakt med BÅDE sine feminine OG sine maskuline sider.
Så derfor; fodbold eller ej... Jeg mener ikke, fodbold og andet lignende som biler og mekanik er "mandesiden" - blot nogle typiske "maskuline" interesser...
3) Jeg mener på ingen måde, du kommer til at fremstå som en "embicil spasser", fordi du er stor fodboldfan... Det er jo ikke "mænd" (som i kønnet "mænd" eller som "alle mænd"), der står bag sloganet... Udelukker et slogan dig fra fodbold-verdenen, eller føler du, at det udelukker dig? Det er jo dansk tipstjeneste, som bruger et "sjovt" - eller i hvert fald humoristisk - udtryk for at lokke flere spillere til; er det ikke?
4) Du vil også tage livet af dig selv, hvis du KUN var omgivet af mennesker af dit eget køn. -Hvorfor? -Fordi vi som køn ikke rigtigt kan undvære hinanden? -Eller hva'? Jeg er bare nysgerrig... Er det ikke lidt "maskulint" at slynge en kommentar som "Der er så meget kvinder ikke forstår!" ud i luften! Forstå mig ret; påstanden handler om kvinder generelt, og nogle af I kvinder reagerer ("feminint"?) på den og får så ("maskulint") modspil af os, mænd, drenge - hankønsvæsener... Du får modspil, jeg får modspil - vi fører en diskussion, som jo altid må startes af en eller anden påstand.
5) Grunden til, at jeg nævner, at jeg ikke har kørekort og bil, er blot den, at jeg ikke "kan" køre bil selv - altså lægger jeg ikke noget "vigtigt" i at kunne køre bil eller ej, ligesom grunden til, at jeg nævner mit dårlige knæ, blot er den, at jeg hermed vil sige: "Det er sgu' ikke fordi, jeg tror, jeg er noget!" -I den forstand, at det for mig at se er lidt lige meget, om man er mand eller kvinde, "god" eller "dårlig" til spillet - blot man synes, man får noget ud af det!
6) Jeg blev overhovedet ikke stødt over dit indlæg!
Jeg synes bare, diskussionen tager udgangspunkt i et humoristisk indslag i en reklame - og ikke handler en skid om kønsdiskrimination eller hvilket køn, der er det andet overlegent og alt muligt andet. Det er HUMOR!
7) Tak for svaret og ENDNU en god dag til dig!
Mvh. Bamse
tilføjet af

Bamse

Hej Bamse.
Jeg er enig i at det er vigtigt at man har kontakt med alle sider af sig selv på bade den ene og den anden måde.
Sloganet udelukker mig ikke fra fodboldverdenen men den får mig til at føle mig udelukket. Når jeg ser den føler jeg mig ikke særlig velkommen på de forskellige stadions for ud fra den så kan jeg jo ikke forstå hvad det drejer som alligevel.
Det er rigtigt at vi har brug for modspil, og vi har brug for dette modspil fra det andet køn, og man må sige jeg tror ikke det er det der var meningen med reklamen men den har fået diskussionen godt igang alligevel. Sad og diskuterede med mine venner(Fyre) om den i weekenden i nok en time og ja sørgeligt nok endte jeg op med at gå så meget op i diskussionen at jeg næsten var rødglødende i hovedet til sidst.
Men du må have det godt. fed diskussion.
Mange KH Drømmeren
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.