0tilføjet af

Chokolademousse i både lys og mørk

Denne chokolademousse har jeg selv udviklet, hvilket jeg er temmelig stolt af, da den udover at smage himmelsk også visuelt er en fryd for øjet.
Du skal bruge følgende:
8 past. æggeblommer *
100 gram sukker (1) *
3 past. æggehvide *
50 gram sukker (2) *
½ liter piskefløde *
100 gram mørk chokolade (mindst 50% kakao)
100 gram hvid chokolade
Alt med * deles i 2 lige store portioner. Jeg foretrækker at gøre dette inden jeg går i gang med selve tilberedningen, da man så har 2 nøjagtig lige store portioner, fremfor at lave det hele på en gang og skulle dele op bagefter.
Fremgangsmåde:
1) Den mørke og hvide chokolade smeltes langsomt i vandbad over komfuret, hver for sig.
2) De 4 æggeblommer piskes sammen med de 50 gram sukker (1), indtil det er lyst og luftigt.
3) 1½ æggehvide (svarer til 1 af de store bægre) piskes til det er skummende, og skålen kan vendes på hovedet uden det falder ud. Derefter tilsættes de 25 gram sukker (2) og der piskes igen indtil hviden er sej, cirka 3 minutter.
4) 1/4 liter fløde piskes til let skum.
5) Når chokoladen er smeltet, tages den ene slags af varmen og står og køler et øjeblik.
6) Vend derefter forsigtigt de piskede æggeblommer i chokoladen.
7) Når dette er blevet til en ensartet masse, vendes hviderne i og til sidst flødeskummet.
Det er alfa og omega at det gøres meget forsigtigt, da man nemt kan 'skubbe' luften ud af moussen og den falder sammen.
8) Punkt 2 til 7 gentages for den anden chokoladetype.
Begge mousser stilles koldt, gerne mindst 12 timer, så de kan få den rigtige konststens.
En stor skefuld af hver lægges i portionsglas og placeres overfor hinanden og man kan pynte med lidt flødeskum, citronmelisse, revet chokolade (mørk over den hvide mousse og hvid over den mørke mousse for maksimal visuel effekt) eller hvad man nu har lyst til.
Velbekomme!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.