9tilføjet af

Bio Benzin fra Statoil

har af kunderne fået en lunken modtagelse.
Nogle er endda af deres mekanikere advaret mod at bruge den.
Statoil mener, at det er ærgerligt, for de har konfereret med bilimportørerne om forholdet, og alle biler skulle kunne køre på blandingen.
Hvad mener I, har I prøvet benzinen, og hvordan oplevede I kørslen?
Jeg har prøvet den og bemærkede ikke nogen som helst ændring.
tilføjet af

Fin-Fin

Min bil kar kørt mange kilometer på Biobenzin uden problemer.
Det er i øvrigt et godt initiativ som bør nyde større opbakning, således at vi bliver mere uafhængig af olie fra baladeområder, og det samtidig med at miljøet (ja, hvad er nu det for noget?) har det en smule bedre.
tilføjet af

Smagssag

Med det forholdsvis lille indhold af ethanol i deres benzin gør det hverken fra eller til i ydeevnen af motoren.
En bil med ethanol brændstof vil køre lidt færre meter per liter, men efter hvad en importør sagde i radioen, så er det så lidt at det ikke mærkes, og visse biler vil rent faktisk køre lige så langt eller længere per liter.
Det er næppe skadeligt for motoren, for det er det samme som at bruge karburator sprit om vinteren.
Jeg har ikke prøvet det endnu i den bil jeg har, men har tidligere haft en Fiat Panda, som kørte udemærket på en benzin/sprit blanding. (Det var så godt nok methanol jeg brugte der.
Som en lille biting kan nævnes at min motor klipper kører udemærket på ren denatureret sprit, og har gjort det i de sidste to år uden problemer.
Dermed ikke sagt en en bil kan det samme.
tilføjet af

Det er da en fed...

...ting. 5% er godt nok lige i underkanten når man kunne gøre en kæmpeforskel og producere brændstof med 85% til 90% alkohol. Se DET ville gøre en forskel. I øvrigt gad jeg da godt vide hvad det er for nogle tumpede mekanikere der påstår at det ikke er godt for motoren. De skal da vist tilbage til teknisk skole. Man skulle næsten tro at de vill gøre indirekte reklame for fossile brændstoffer.
tilføjet af

Formålet...

...med at proppe alkohol i benzinen er ikke hverken at øge ydeevnen eller sænke forbruget. Det udelukkende et spørgsmål om at opnå en renere forbrænding og dermed at lukke færre giftstoffer ud i atmosfæren.
tilføjet af

Jeg kører

på diesel...eller rettere, min bil gør. Så nej, jeg har ingen erfaring med det dersens bio benzin. Har heller ikke hørt fra andre, der har, men er da lidt nysgerrig...
tilføjet af

Ukrudtet må da kunne anvendes

til fremstilling af benzintilsætningsmidler- er det ætanol, det hedder?
Haveejere m.m. har jo nok af den slags.
Hvad mener I?
tilføjet af

Tænker skam på miljøet

Min mening med at henvise til at bilen kører knapt så langt på sprit/benzin blandingen og måske yder mindre, er at det er det som de fleste brugere ser på når de tanker. Og når der samtidig er mekanikere som påstår at blandingen er noget skidt, er der vil ikke noget at sige til at folk ikke køber det i det store omfang.
Grunden til at jeg brugte det i Fiatten var at jeg havde methanol tilovers fra den gang jeg fløj modelfly, og et eller andet skulle det jo bruges til da det ikke kan drikkes.
At jeg bruger sprit i plæneklipperen.... Tjahh..hvorfor ikke, når den nu kan køre på det og jeg altid glemmer at have reservedunken med når jeg tanker op?
tilføjet af

Ja så...

...skal du have lavet den om til at køre på rapsolie eller spildolie fra grillbarerne. Det kan man, forholdsvis nemt, gøre med de fleste dieselmotorer.
tilføjet af

Det kan sikkert anvendes

til det, men har du tænkt på at det skal samles sammen og køres til det anlæg der skal forarbejde det til ethanol / methanol? Så den gevinst kan vist hurtigt blive et tab.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.