5tilføjet af

Spinning og Takt!!?!?

Hejsa
Jeg har lige været til min første spinningstime - yahoo! jeg fik da godtnok lige brændt helt igennem der - nu har jeg hængt mit cykeltøj op herhjemme og det drypper stadig af sved - helt pladskvåd! Dejligt at kunne give den HELE armen endelig! 🙂
Jeg tror primært jeg fik presset mig selv så meget, fordi jeg målrettet fulgtet TAKTEN, som instruktøren anlagde.
MEN, men, men, men, men ... De ANDRE! som vel at mærke ikke var nybegyndere (det var ikke et intro-hold jeg var på)..holdte SLET ikke takten og så ud som om de bare kørte frihjul. Jeg kunne se nogen FORSØGE at holde den takt, som instruktøren førte an med, men det var HELT off-tempo ift. musikken.
Har jeg bare været uheldig, eller er der virkelig så mange totalt TONE døve (takt-døve...eller takt-og-tone-døve? høhø)? Jeg forsøger slet ikke at gøre mig selv bedre, men det så totalt klodset ud, faktisk synes jeg, det er synd for dem, da de jo slet ikke får presset sig selv på den rigtige måde.
Og det samme, når der skulle øges belasting (niveauer 1-2-3-4-5, hvor 5 svarer til en ordentlig "sveske", der næsten ikke kan drejes rundt) - de fleste fortsatte bare deres "hjulleren" uden at sætte belastning på....WTF??!?
Har jeg bare været uheldig med "mit hold" her første gang, eller er det også et billede, som du ser som spinner? Eller hvordan står jeg - har folk slet ikke lært om rytme i musiktimerne? 😮😮
Må sige, jeg er lidt plaf.
PS: har det dog fantastisk i kroppen 🙂
tilføjet af

Lidt hellig eller hva'?

Men du kan jo så glæde dig over, at du er den eneste i sådan en superform, så du kan følge med instruktøren.
Men.... hvad f..... din præstation bliver da ikke mindre af de andres "sløvhed".
Deres dårlige form har da ingen indflydelse på din indsats. Altså spinning er jo ikke ligefrem en holdsport sidst jeg tjekkede.
tilføjet af

Du har da komplet misforstået det

Ja, det mener jeg faktisk.
Nu ved jeg ikke om du føler dig ramt, siden du kalder mig "hellig" - gør du det?
Nu prøver jeg ikke at lege Kong Gulerod her, det var jo min første spinningstime, men der er da vist noget, du helt har misforstået der. Man skal jo NETOP IKKE være i SUPERFORM for at følge en instruktør - og da SLET ikke på "niveau 1" (som er niveau lige over "intro-time").
Der var da sandsynligvis MANGE på det hold, som var i bedre form end mig. Ingen tvivl om det! Jeg er lige hjemkommet fra 2 ugers totalafslapning i Spanien med drinks, smøger og natteliv, så helt sikkert har jeg ikke været i lige så god form som de andre på holdet.
Hvis man ikke kan følge instruktøren, når hun kører dobbelttakt, så kan man jo bare sætte BELASTINGEN ned. OG på samme måde kan man jo også regulere belastningen i en SPURT.
Og det giver da SLET ikke nogen mening at spinne derudaf i dobbelttakt - off-tempo, vel at mærke - når instruktøren kører ENKELTTAKT!
Jeg er slet ikke ude på at spille hellig. Min forestilling om det hele FØR spinningstimen, var at det var mig, der ville have svært ved at følge takten - og om man skulle spurte siddende, eller stående eller om det var dobbelt- eller enkelttakt. Men det var jo EASY, bare man så på instruktøren - synes jeg ihvertfald.
Noget andet er, at det var totalt DEMOTIVERENDE på mig at sidde bagerst og lige kunne skimte instruktørens takt mens der sad en række - ellers nydelige fitnessgæster - sidde og "køre som en sæk kartofler" populært sagt :-/
Næste gang, så kaprer jeg sg'u en af de første pladser, så er der da ikke de andre til at distrahere mig.
Men mit indlæg kommer egentlig af overraskelse - hvordan kan folk, der normalt går til spinning have så svært ved at finde et simpelt tempo? Og svært ved at rejse sig i sadlen, når instruktøren gør det? og svært ved at tage belastning på, når instruktøren siger det (man bestemmer jo HELT selv, hvor MEGET!) og af igen, når instruktøren siger det? Altså bare i det hele taget det at holde en enkelttakt til en dejlig melodi, som man nærmest får lyst til at nynne - ja der knækker filmen da helt for mig, at 60-90% af et spinningshold på niveau 1 ikke kan finde ud af det 😮
Som sagt - jeg er ikke hellig - jeg MÅBER bare - og måske også fordi det var et irritationsmoment for mig. Det havde motiveret mig mere at se et hold på 50 at følge samme takt - så tror jeg endda jeg havde givet mig en tand mere.
tilføjet af

Er du en smule

selvcentreret og selvglad...??
Glæd dig dog over at du ikke sad alene i lokalet.....
Ikke alle er lige "musikalske" og gode til at holde takten; sådan er det bare..... Men heldigvis er det heller ikke alle der er selvtilfredse og nedladende overfor andre...
tilføjet af

Tjah,

Du må være blevet meget "irret"-hvorfor spørger du ikke dine holddeltagere næste gang?
tilføjet af

Jeg prøver da ikke at ophøje mig selv

Jeg er først og fremmest GLAD i kroppen for at have brugt den og har det egentlig virkelig dejligt 🙂
MEN, må sige, at det distraherede mig temmelig meget at sidde bag 20-30 andre spinnere, som kører helt off-tempo og slet ikke følger hvad instruktøren råber ud i lokalet. Det har da ikke noget at gøre med at jeg er selvcentreret og selvglad.
Jeg kunne forstå, hvis 10-20%, måske 1/3 af holdet var så "umusikalske" - men op mod 90-95% af holdet? Ja, grunden til mit indlæg er, at jeg er paff. Jeg prøver ikke at nedgøre andre eller at ophøje mig selv på en pedistal. Jer er bare mildest talt...overrasket.
Selvfølgelig skal der være plads til alle, jeg havde bare ikke forventet at "skulle acceptere" et helt hold umusikalske fitnessgæster. Det er mest det, jeg er paf over.
OG netop pga. min overraskelse spørger jeg så - er dette normalen, eller er det usædvanligt? Skal jeg op på et højere før folk kan finde ud af at følge en simpel takt? Det havde jeg jo ikke ligefrem regnet med som begynder.
Nå, fred være med det. Lige nu skal der mere til at spolere mit humør, kan mærke det er sundt for hjernen at komme igang - ligenu "flyver" jeg nærmest, dejlig fornemmelse 🙂
Næste gang sætter jeg mig forrest. Så har jeg da ikke det irritationsmoment.
Og hvis vi skal mødes på halvvejen, så har du da ret i, at det er mit problem, hvis jeg bliver irriteret over, at 90% af et spinningshold ikke kan følge en simpel takt...
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.