1tilføjet af

barselsregeler som ledig?

Hej alle sammen
Jeg er gravid i 5 måned samt ledig på a-kasse. Mit spørgsmål går til andre der også er ledige og gravid er om i kender noget til de regler der er når man er ledig og skal på barsel. Om man har de samme regler med 4 uger før og 14 uger efter samt de 32 uger med fuld dagpenge udbetaling. Syntes det er lidt af jungle at finde rundt i alle de regler så hvis andre har prøvet det eller står i samme situation ville det være rart at høre fra dem. På forhånd tak.
tilføjet af

Ledig til barsel

Hej Jette
Jeg er sagsbehandler i en a-kasse.
Du har ret til barsel som alle andre. Du skal kontakte din a-kasse den dag din barsel skal starte, det vil sige 4 uger før forventet fødsel, og det er 4 uger før den dato der står i din vandrerjournal.
Du bør dog allerede nu give AF besked, for at undgå eventuelt at komme ud i job der ikke vil være hensigstmæssige i forbindelse med graviditet. Her tænker jeg på arbejde med f.eks tunge løft og lignende.
Når du ringer til din a-kasse vil de så udfylde et barselsdagpengeskema til dig, og dette skema skal du udfylde på bagsiden.
Under din barsel får du så barselsdagpenge fra Kommunens sygedagpengekontor.
Satsen du får, er den samme som du får, når du er ledig, der er ingen forskel.
Jeg synes du skal ringe til Kommunen, for de har netop fået en flot ny brochurer om hvordan man kan fordele sin orlov, mellem far og mor, eller gemme noget til senere - og jeg er sikker på at de gerne sender den til dig.
Held og lykke til dig, og den kommende verdensborger. *SS*
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.