3tilføjet af

autotune, for eller imod?

Jeg er med i et band, hvor vi er i gang med et kæmpe projekt, som jeg er meget stolt af at være med i.
However, nu vil de bruge autotune, hvilket er fint hvis det ikke er ordentligt, men jeg har det alligevel skidt med tanken om at det ikke helt er mig, sådan som jeg synger.
De siger at stort set alle i musikbranchen bruger det, men det har jeg svært ved at tro. Jo, måske enkelte steder, men da vel ikke hele tiden. Nu er det fordi vi dubber stemmerne de fleste steder, så de skal lyde så ens som muligt, men stadigvæk...
Jeg har svært ved at tro, at for eksempel den belgiske sanger Helmut Lotti skulle bruge autotune. Eller Celine Dion for den sags skyld?
Hvad mener I om autotune?
Ikke den slags hvor man bevidst lægger det på som en effekt, men der hvor det er så lidt som muligt, for at rette det til...
Jeg er en god sangerinde, men lige for tiden, hvor jeg ikke kender så meget til brugen af autotune og melodyne, så føler jeg mig næsten dårlig, selvomd e bliver ved at sige at det ikke er fordi jeg ikke er god nok...
tilføjet af

De bruger det allesammen

Jeg er selv med i et fritidsband, og da jeg er helt uskolet som sanger, har jeg det rigtig fint med, at vi bruger autotune. Vi har nu indimellem lagt den fra os, for hvis man indspiller, og man ikke er helt tosset til at synge, kan man godt bare tage en masse takes og så bruge det bedste.
Men hele den professionelle garde måske bortset fra nogle få topsangere bruger pitch correcter (autotune, melodyne, whatever)- når man først har arbejdet med den selv og mærker, hvad den gør ved ens stemme, kan man høre den brugt på et hav af cd'er, hvis man hører godt efter. Så det er i global forstand ikke noget at skamme sig over.
Det kunne give en lidt mere levende lyd, hvis man lader være med at pitch correcte - autotuneren ensretter vokallyden lidt, så den bliver lidt mere flad. Men den bliver også mere håndterbar og nemmere at mixe sammen med musikken. Og resultatet kommer nemmere til at ligne det man hører i radioen, og det er måske det de andre bandmedlemmer gerne vil have?
Anyway - der er for og imod autotuner - men der er ingen grund til at skamme sig over den. Nogle af de dårligste sangere har sågar en pitch correcter på deres live-mikrofon, så den kkorrigerer deres stemme real-time på scenen - fordi de bare ikke kan synge rent nok :-)
God vind med eller uden pitch correcter
A
tilføjet af

Tak

Hej A,
Tusind tak...
Ja, det er jo nok bare mig der vil være lige så god som det man hører i radioen vel?
Det hjælper lidt at høre det fra andre end de i bandet :)
Held og lykke med din musik også
tilføjet af

Pesonligt imod

Det er overdrevet brug af autotune og maximizers der har gjort radiomusik så sterilt og ligegyldigt. Jeg synes det er kedeligt at fjerne "kanten" fra musikken og tilføre den som image i stedet, som man gør for tiden.
Og det HAR sikkert ikke noget med dine evner at gøre, at de vil bruge Autotune. Det er standard, at alt skal lyde kunstigt rent. De prøver bare at spille efter reglerne for at komme igennem nåleøjet. Det er i kommerciel sammenhæng en fordel, nærmest en nødvendighed, at lyde som alle andre. Du er nok lidt for meget kunstner til popbranchen. Endnu...
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.