8tilføjet af

Skrumpelever rammer Hr. og Fru Danmark

Risikogruppen inkluderer i høj grad også hr. og fru Danmark. Sidste år forsvarede Annette Dam Fialla et ph.d.-projekt om skrumpelever på Syddansk Universitet, og hun peger på, at »friværdi-drankerne« tror, at de kan slippe af sted med at drikke en flaske rødvin hver aften.
– Det er ikke kun bumsen på bænken, der drikker guldøl dagen lang. Vi ser flere og flere almindelige, pæne borgere, der får skrumpelever på grund af for meget alkohol. Det er de velbjærgede danskere med høj social status og god økonomi, siger Annette Dam Fialla til Syddansk Universitets blad Ny Viden efter ph.d.-forsvaret.

Friværdidanskere rammes af skrumpelever
Kender du nogen der tømmer en flaske rødvin hver dag i din omgangskreds og hvorfor er det blevet dansk kultur, at drikke så meget?
tilføjet af

Skrumpelever rammer Hr. og Fru Danmark

Sådan har det været i mange år og problemet tiltager.
Det er lige før jeg tror at "ham på bænken" med 5 bjørnebryg fra Netto drikker mindre end hende ud i Gentofte med 6 flasker vin til 600 kr ;)
Jeg drikker da selv mere end hvad der nok er sundt, men jeg kender satme også en del som drikker langt mere - og de fleste har hus og bil og kone og børn osv, ingen på bænken ;)
Fænomenet bliver jo grundlagt allerede i 13-14 års-alderen... fx ved konfirmation eller hal-bal eller privat-fester... i ved der hvor pigerne ikke mere er nogle "underlige nogen"...
Og nu er man konfirmeret og dermed "trådt ind i de voksnes rækker".... bar røv at trutte i ;)
Men ok vi havde det sjovt så længe det varede ;)
tilføjet af

Skrumpelever rammer Hr. og Fru Danmark

Trist udvikling at vi skal drukne vores sorger i sprut 🙁
Sådan ville det ikke havde været hvis VKO havde fortsat.
tilføjet af

Er det sjovt at drikke så meget ?

Drikker man så meget, går man jo konstant rundt i en lille koger hvis flasken åbnes når man kommer hjem fra arbejde.
tilføjet af

Skrumpelever rammer Hr. og Fru Danmark

Ja det er jo ikke noget nyt, alkohol forbruget er bare flyttet fra arbejdspladsen, værtshuset og andre sociale og offentlige steder. I gamle dage så var det jo normalt at drikke en øl i frokostpausen, en arbejder på Harboe Bryggerierne havde en ration på 6 øl for ikke mange år siden. Men det er intet i forhold til de rigtige gamle dage.
http://www.ale.dk/index.php?id=7841
"Nu var den gode CHRISTIAN d. IV måske ikke lige den rette til at prædike moral. Men han var konge og kunne gøre hvad der passede ham - og det gjorde han.
Udover et hav af elskerinder, var han ikke just nogen afholdsmand. Især i den bedre stillede del af befolkningen var en salig brandert en ærlig sag.
Byrådsmøder, retshandlinger og officielle regeringshandlinger blev udført om formiddagen. Så var man rimelig sikker på, at deltagerne var nogenlunde ædru. Det blev simpelthen anset som tegn på dårlig samvittighed, hvis en mand ikke turde drikke sig fuld. Så havde han nok bedrevet noget skændigt, som han var bange for at tale om.
Myndighederne så også strengt på luksusforbrug. Men indtagelse af god øl, var åbenbart ikke luksus. I 1606 gav kancelliet en toldembedsmand besked på, at professor MEISSENER skulle slippe for told på 13.000 Rostockerøl, som skulle bruges til sit bryllup. Det var åbenbart ikke luksus.
I dag er det de færreste, der må drikke øl i arbejdstiden, men sådan var det ikke for de gæve belgiske munke i Middela...lderen. Deres daglige ration bestod af fem quarts, hvilket svarer til omkring fem liter. Der var altså en grund til, at de var så tætte på Gud.
Så jeg ville mene at det som vi ser som et overforbrug bare er en del af vores sundheds hysteri, eller fornuftig indstilling om samme, om nogen vil. Det har i alle tider været god skik at være fuld.
tilføjet af

10 liter er det samme som i Sydkorea

Fordrukne koreanere
Her har de samme problemer med i Danmark. Det udarter sig i vold og ballade.
tilføjet af

Chateau Segur Haut Medoc 2008

er en vidunderlig vin til en relativt billig penge. De har haft den som spotvare i Netto til 75 kr.
En tør og elegant vin med en god frugtsmag. Et dejligt alternativ til de tunge rosinvine fra sydamerika der ellers er så populære for tiden.
En fransk vin når den er bedst uden at være ubetalelig.
Hermed et godt vintip givet videre 🙂
tilføjet af

Skrumpelever rammer Hr. og Fru Danmark

Herregud. Hvis det så bare bliver ved det. Hvor mange franskmænd drikker ikke blot vin til aftensmaden, men også til frokost?. Og det er vel ikke en nation af fulde tosser.
tilføjet af

Så du tror ikke druk er et problem i Frankrig?

Men du tror måske de alle går med alpehue og et baguettes under armen? 🙂
Fransk druk
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.