5tilføjet af

Bananfluer i plante

Jeg har fået problemer med bananfluer i en af mine planter. Hvad gør jeg? De flyver rundt i hele lejligheden!
tilføjet af

er du sikker

på at det er bananfluer?.
Det er måske bladlus?
http://plante-doktor.dk/bladlus.htm
Hvis de er dem, kan du lave sæbevand (1 spk brunsæbe til en litter vand) og prøjte på dem. Du kan også overbruse dem vand.
tilføjet af

Jeg tror du måske

har ret i at det kan være de såkaldte bananfluer -selvom jeg ikke er sikker på, at det faktisk er det, men vi kalder dem sådan. Jeg har også haft dem i et par planter, jeg gav dem altså lidt "lusepuster" - gift om du vil - og det har hjulpet. Men måske det også kan være lusefluer for jeg har haft lus i et par azalier, men jeg synes ikke der er lus nu. Den ene plante der var fluer omkring var en sukkulent og dem har jeg aldrig set lus i, og den anden en orkide - heller ikke her har jeg hørt om lus. Men nu er der vist ikke flere fluer. Den med brun sæbe og vand er selvfølgelig god og den mest skånsomme mod naturen og miljøet. Held og lykke.
tilføjet af

Har du frugt liggende..?

...Det kan være fluer fra noget glemt frugt.
Bananfluer har nogle larver i jorden som du også skal bekæmpe.Hvis du kender en gartner,så spørg om han har noget Volaton stående,det er et granulat du drysser på jorden og er ganske effektivt.Men jeg ved ikke om det er i handlen længere,der er så meget der er blevet forbudt.
tilføjet af

skræl et par hvidløg

og put i jorden, det vil få dem væk.
tilføjet af

udtørring

Hvis planten kan tåle det kan du prøve at tørre jorden ud et stykke tid. Det virkede for mig. Fluerne kan kun overleve i den fugtige jord.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.