11tilføjet af

Rejsegilde

Hej
Jeg vil gerne vide, hvornår der holdes rejsegilde ved husbygning? Er det når taget er ved at være færdig eller når taget er lagt?
Og skal der holdes Rejsegilde når det 'kun' er selve taget der lægges?
Og hvad er det almindelige at servere for håndværkerne når den tid kommer?
På forhånd tak
Ps: kun seriøse svar tak
tilføjet af

Når det spærrene er rejst.

Så er det kotymen, at servere røde pølser med brød og en enkelt øl til håndværkerne
tilføjet af

Rejsegilde

Når taget er rejst men inden man begynder at beklæde, det er dog tilladt at lægge nogle af de vandrette lægter for at støtte tømmeret.
tilføjet af

Når det spærrene er rejst.

Hej
Tusinde tak for svaret 🙂
tilføjet af

Rejsegilde

Hej
Tak for svaret 🙂
tilføjet af

Rejsegilde

Rejsegilde er normalt når tagrejsningen står klar. Jeg er selv gulvmand og kommer til lidt længere inde i processen. Men møder gerne op når der serveres pølser. 😉
vh
Leo Jensen
Gulvafslibning-gulvafslibning.dk
tilføjet af

Rejsegilde

Hej
tak for svaret, desværre får jeg ikke brug for en gulvmand som dig, da det kun er taget der skal skiftes og jeg går ud fra at loftgulvet kan bruges bagefter.
Håber du får en dejlig dag 🙂
tilføjet af

Dette er korekt.

Man holder rejsegilde når spærene er rejst, og de er "lægtet" nogenlunde så de ikke vælter med ved det første pust af en vind, også er der et andet spørgsmål?????????-.
Man sætter jo en lægte op, med kranse på, og hvad betyder det så, JO.
1- Krans betyder at der er rejsegilde, også er den pyt ude af verden, ikke en skid andet, hverken pølser eller andet, kun at lånene bliver frigivet.
2- Kranse betyder, at der er rejsegilde for inviteret, også er den pyt, ikke længere.
3- kranse betyder, også begynder det at blive dyrt, for det betyder, at ALLE kan komme og få mindst en ØL og et stykke brød/pølse eller hvad ved jeg, men så er bygherren selv til stede, og det er vel en slags "Davs!, det er mig der flytter ind her fest.", så man kan se hinanden an, og lige se hvordan "aben" skal bo 😉 .
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af

Dette er korekt.

Hej Poul Jørgensen
Tusinde tak for svaret, godt at vide at jeg så er en 'abe' og du fik mig til at le.
Håber du får en dejlig weekend
tilføjet af

Hej Maisy.

Du skal bare lægge adressen ud her på SOLEN, også sætte 3 kranse op, så skal du bare se løjer 😃 , nej sjov til side, det er gamle regler, det med 1-2 og 3 kranse Osv, OG det værste er så, for i gamle dage, der skete der det, at hvis muren ikke var færdig med skorstenen, og han ikke kom med til rejsegildet, så murede han 4 øl-flasker ind i "piben" på skorstenen indvendigt, man kunne ikke se dem, men, man kunne HØRE dem, de PEV og HYLEDE i hele huset.
Bare så du ved det 😉 , så kik om din skorsten er muret færdig, hvis ikke, så sørg for at muren kommer med til rejsegildet, ellers kan i ikke sove om natten Pga. "spøgelser" for det hyler virkeligt.
Venlig Hilsen og tillykke med det nye hus, Poul Jørgensen
tilføjet af

Hej Maisy.

Hej igen Poul Jørgensen
NU er jeg så heldig, at jeg ikke skal have ny skorsten, den sidder nemlig på baggangens tag, som er afskåret fra hovedhuset (hvis jeg kan sige det sådan) så muren må for min skyld blive lige så fornærmet som han vil, under alle omstændigheder så er han velkommen. Og det er kun taget de skal skiftes, huset står godt, blot er taget og huset fra 1949 og tiden har sat sin tand på taget.
😕
tilføjet af

Du skal huske på at.

Toppen af skorstenen SKAL være 80-Cm over 15 grader over tagryggen, det er der mange der glemmer når de hæver tagryggen på hovedethuset, og hvis de så har tagvinduer, så kan de i værste tilfælde fylde huset med CO2.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.