3tilføjet af

Råcreme

Er der ikke en der lige kan huske opskriften til den råcreme man fik som barn til syltede pærer o.lign?. Det skal ikke være den der blot blandes med flødeskum men den der koges før den afkøles.
tilføjet af

opskriften

Mener du ikke kogt kagecreme, råcreme koges ikke.
Her er opskriften på kogt kagecreme:
4 dl. mælk
1 stang vanille
4 æggeblommer
1/2 dl. sukker
1 spsk. maizenamel
Kog mælken med den flækkede vanillestang.
Skrab evt. kornene ud.
Pisk æg og sukker sammen til en æggesnaps. hæld lidt af den kogende mælk i æggesnapsen.
Hæld alle tingene incl. maizenamel i gryden på svagt blus.
Pisk hele tiden til cremen bliver tyk.
Pas på den ikke koger
Afkøles før brug.
(æggehviderne kan du jo gemme og bruge til marengs.

Opskrift på Råcreme.
2 æggeblommer
1-2 spsk sukker
korn af ½ stang vanille
2 dl piskefløde
Pisk æg, sukker og vanillie til luftig æggesnaps.
Pisk fløden.
Vend den i æggemassen lige før servering.
Til råcreme er det en god ide at købe de æggeblommer der på flaske, så er man fri for evt. sygdomme.
Håber du kan bruge det.
tilføjet af

tak

For det, jeg prøver mig frem, cremen var sådan flydende i det, ikke fast som kagecreme, men vi må se hvad der bliver bedst.Ialtfald mange tak for svaret
tilføjet af

re.

Du bruger blot lidt mindre maizenamel - eller lidt mere mælk, så skulle den være ok *s*
Vh.50+
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.