1tilføjet af

Alt bli´r pludselig svært.

Når alting ramlede sammen og jeg havde mest brug for hjælp var der ingen der troede mig. "Tag dig sammen..Se så og kom på arbejde igen..du kan jo godt.." Faktum var bare at det kunne jeg ikke. Jeg kunne kun græde og tænke meget sort. Jeg følte mig som en elendig mor og kone. Ville det overhovedet blive bedre? Jeg fik omsider hjælp fra lægen..flere piller, jeg føler mig efterhånden som en narkoman. De hjalp og hjælper stadig men jeg kan ikke undvære dem. Min dosis er større end da jeg startede, er det ikke meningen at den skal blive mindre og mindre for til sidst helt at kunne undværes? Jeg får stadig nedture og mine venner trødter mig når det er værst. De forstår, for flere har været det igennem med familien. Hvorfor er der så få som forstår os når så mange har en depression i større eller mindre grad? Så mange spørgsmål og så få svar. Jeg ved at jeg bliver rask omend der vil gå lang tid, det ville bare være nemmere/hurtigere hvis folk omkring mig forstod det noget bedre.
tilføjet af

Det tager tid...!

Hej.
Jeg kan godt forstå, at du er usikker i din situation. Men op med humøret - du skal nok klare det.
Du får nemlig medicin, og det er med til at hjælpe dig. Medicin kan sagtens blive optrappet (eller nedtrappet) indtil, at man har fundet "det passende niveau" for netop dig.
Medicin kan virke meget forskelligt fra person til person. Der er stor individuel variation m.h.t. alder, køn, vægt, motion, anden medicin, m.m.
Når lægen har fundet det rette præparat i den rette dosis, så skal du tage denne dosis i mindst et år, før end du må begynde nedtrapningen af medicinen.
Den lange behandlingstid skyldes at den biologiske/kemiske ubalancere i din krop og hjerne skal fuldt ud genoprettes før end, at man må nedtrappe medicinen. Nogle skal måske tage medicinen resten af deres liv...!
Man skal se på det fx ligesom medicin mod forhøjet kolesterol i blodet. Nogle mennesker kan nøjes med at tage det i et års tid mens andre skal tage det i resten af deres liv.
Jeg vil anbefale dig at søge professionel hjælp hos en psykolog, som er ekspert i psykoterapi. Psykologen kan være med til at bearbejde nogle af de årsager, der medfører de negative tanker og depressionen.
Det koster ca. 600 kr. for en times samtale, men pengene er givet rigtig godt ud. Det er simpelthen en investering for resten af livet.
Du vil gennem samtalerne lære en masse redskaber til at blive bedre til at håndtere de forhold, der gør dig ked af det.
Så opsøg en psykolog - få evt. en henvisning fra din læge. Herefter vil livet blive noget nemmere. Det lover jeg dig.
Held og lykke fremover.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.