66tilføjet af

vær sød at hjælpe mig... hvordan?!

hejsa alle i dejlige mennesker..
sagen er at min fyr imorgen har fødselsdag! vi har været sammen i 6 måneder, og har for første gang lavet mad til ham i onsdags hehe..🙂dog var det kun pasta med kødsovs, men det er jo en begyndelse..
jeg tør ik lave mad til ham, for hvad nu hvis han ik ka li det. men hvis han ku li det jeg lavede i onsdags er det jo en god start vil jeg sige, hihi..
jeg er 20. han blir 27😃... hvis i ville vide det.....
han sagde for sjov den anden dag at jeg sku lave mad til ham, og at han ville have:
hakkebøf med kartofler og rødkål og BRUN SOVS !!!!
jeg tror jeg ved hvordan man laver det
er det ik bare noget hakket oksekøb som man tilsætter salt og peber og blander samm og laver til nogle bøffer :)steger dem så til de er færdige, og så er DE klar?
kartofler kan jeg godt lave 1000 % ..
MEN rødkål og brun sovs? jeg har ingen ide....
er der ik nogen der gider hjælpe mig? han ved ik jeg skal lave mad til ham imorgen. men havde tænkt mig at overraske ham når han kom hjem fra arbejde, med mad klar på bordet🙁så jeg skal virkelig lære at lave det hehe..
mange tak...
tilføjet af

Led efter opskrifter på nettet ...

hvis det skal gå hurtigt, ellers køb/lån en kogebog for begyndere. Det kræver blot lidt øvelse,
f.eks- http://www.maduniverset.dk/madopskrifter.phtml
http://www.madopskrifter.nu/
http://www.divxit.dk/seek.html
god fornøjelse. jeg har fundet nogle steder til dig, men led ellers videre :-D
[s]
tilføjet af

Hjælpen er nær

Her er mange gode opskrifter på næsten alt.
Du kommer direkte til hakkebøf med linket.
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/soeg-navn.php

Ellers kan jeg anbefale at du køber bogen - GOD MAD let at lave, af Inger Erner Andersen og Lotte Haveman.
Det er en virkelig god kogebog med opskrifter der er lige til at gå til for alle.
tilføjet af

tak, men...

tak for svaret.. jeg skal se lidt på de sider, tak fordi du gad finde dem frem.. meeen, kan man ikk også bare købe det der brun sovs i butikkerne, sådan færdig lavet hvor man bare skal varme det op og måske tilsætte kun et eller andet ??
det ville være meeeget nemmere, har nemlig set lidt på nettet på nogle opskrifter, og det lyder virkelig svært :'(
eller ku jeg bare droppe det hele og stille mig op i undertøj, så glemmer han alt om maden haha..
ej, sku man måske inviter ham ud at spise? eller bare lave en anden ret? hvis ja, hvad skal jeg så lave?? oh gud, jeg dør....
tilføjet af

løsningen her. :)

heey lille dúh hhe, tillykke🙂havde ogs 6månedersdag i tirsdags. heh
nå men. gå ind på hjemmesiden alletiderskogebog. der finder du alle opskrifterne, eller den med rødkål, så ska´du bar købe det i glas og varme det🙂sværre er det skam ikk.
håber det lykkeds for dig, og han kan lii det. heh så længe du følger opskriften går det nok ikk helt galt. 😉
tilføjet af

haha tis

dér kom jeg vis forsent heh. men støtter dig bare så! der findes nemlig rigtig mange gode opskrifter. heh
tilføjet af

ej hvor sjovt!!!

vi havde nemlig 6 mdr dag i tirsdags også haha... det er sku griner...
har fundet en opskrift der ik lyder så svær, men tænker lidt, jeg ku da også bare lave noget andet sovs, som jeg ved jeg kan finde ud af. hehe, bare fordi han nævnte brun sovs betyder ik han skal have det haha.
han sagde det kun fordi vi diskuterede om jeg ku lave mad, fordi jeg aldrig havde lavet mad til HAM før haha.. så det ku bare være helt vildt fedt hvis jeg ku lave lige præcis hvad han sagde, så jeg kan lukke munden på ham haha
tilføjet af

Sådan gør du

Kartofler koges skraldet med salt i en 20 mins. Hvis du ikke tager skralden af, skal du vaske dem grundigt, og da er det ligegyldigt med salt, for salten kan ikke trænge ind gennem skalden. Stik kartoflerne med en gaffel og går gaflen nemt igennem er de færdige. Aspargeskartofler er "in" pt (de er lange i deres form).
Hakket oksekød, der deles i nogle boller, trykkes flade, hakkes fint på overfladen med en kniv så de får det der gitterlignende mønster. Derefter tilsættes salt og peber på begge sider. Smeldt en dulle på panden og kom så bøfferne på. 4-5 mins på hver side, alt efter hvor store/tykke de er.
Rødkål købes på plast eller i glas, og skal blot opvarmes for svag varme i en gryde. Husk at vend rundt ind imellem så de ikke brænder på.
Brun sovs kan også købes i dag og opvarmes, men man kan til enhver tid smage om sovsen er hjemmelavet eller ej. Så her er en hurtigsovs til dig i billedform http://www.dr.dk/Mad/Temaer/2006/Sovs/20061009105730.htm. Det er virkelig nemt, så ta det bare helt roligt. Jeg foreslår, at du smide vædden fra stegepanden, som bøfferne har stegt i, ned i den færdige sovs og varmer det igennem, inden det kommer over på en sovseskål (det kan du også gøre med den færdiglavede sovs, der blot skal opvarmes).
Har du spørgsmål, så bare kom med dem :-)
tilføjet af

svært - nej men OK

Nej du skal ikke fortvivle, køb du noget sovs færdigt og stil op i undertøj så glemmer han smagen af sovsen :-D
tilføjet af

:D super.. men??

mange mange mange tak for dit svar🙂du gør lige at jeg ik rigtig er så bange mere hehe.. det der rødkål... jeg har set man kan købe det på glas... skal det så bare i en gryde og varmes op? hvor længe? og skal der tilsættes noget? skal der olie i gryden eller noget? eller KUN rødkål?? hehe.. sorry, er lidt dum..
bøffen er jeg 100 på ;)
jeg tror jeg vælger at købe sovsen færdig😃så kan det aldrig gå helt galt hihi.. men så dvs at det snask som ligger tilbage i stegepanden, skal varmes op sammen med sovsen? det hele? eller bare noget af det ??
har du prøvet nogen færdig lavet brun sovs?? så du evt ved hvor den kan købes hvor den med sikkerhed smager top dollar ;)
tak for din hjælp...
tilføjet af

hehehehe

hahaha jeg fik mig lige et godt grin der! glemmer smagen af sovsen haha..
den var god :D
tilføjet af

Snasket

Ja, rødkålen skal bare i en gryde og varmes op. Der skal ikke tilsættes noget. Du kan også opvarme rødkålen tildækket i mikrobølgeovnen, har du sådan en.
Det snask, der ligger tilbage i stegepanden, får lige lidt vand fra vandhanen, sættes tilbage på kogeøen, og skrab med en palette, så du får alt, der har sat sig på bunden med. Skrab blot et par minutter, så er den hjemme. Si evt. store stykker fra, og så vupti ned i den indkøbte opvarmede sovs et par minutter og så er den klar. (Lidt vand vil sige en halv kaffekop vand).
Jeg laver altid min sovs selv, simpelthen fordi det er så smaddernemt. Så jeg har aldrig købt, men set. Bilka, Føtex og andre store supermarkeder har dem helt sikkert.
tilføjet af

Forresten

Forresten, rødkål er varm nok, når du tager en skefuld af det, holder det op og der kommer røgdampe derfra!
tilføjet af

Du kan lige våge på

at servere en flad købe sovs.
Se nu her. Når hakkebøfferne og de bløde løg som der skal være et STORT bjerg af er færdige, så hælder du FORSIGTIGT noget af vandet fra katoflerne over på panden.
Lad nu være med at putte for meget salt i vandet til katoflerne.
Du hælder så meget vand over som du vil lave sovs, det lader du lige koge lidt på panden og skruger så helt ned for blusset.
Mens det står og koger laver du en meljævning af vand og mel. Ca. 2/3del vand og 1/3mel rystes sammen, klumper det meget så prøv igen med lide mere vand, men fortvivl ikke over en klunp eller to, det kan altid sies for det kommer på boret.
Put evt en "maggi" terning i.
Rødkålen skal bare i gryden og varmes forsigtigt op under let omrøring.
tilføjet af

Maggi-terning??? Du kan lige våge på...

Det er da stygt at smide en maggi-terning i, når du allerede har kraft fra bøfferne. Der vil jeg da også bruge dine ord "Du kan lige våge på..."!
tilføjet af

Ja ja ved det godt

men hvis der nu sker noget uforudset så der ingen smag er tilbage, så kunne det rede resterne.
Ellers har du helt ret. Maggi er ikke noget der skal i rigtig mad.
tilføjet af

Godt

Godt, så er vi på samme hold igen 😉
tilføjet af

hehe begge to nu

nu stopper i haaha..
i skal jo ik forvirre mig... jeg har aldrig købt eller brugt sådan noget jævning og ved ik hvordan og hvilket man skal købe🙁😖
hehe...
trine, mange tak for din store hjælp, jeg er ik helt så bange mere:D
kan man ik også hakke nogle rødbeder ved siden af? jeg spiser ik rødkål, me han eeelsker det... og måske løg, udover de brune løg? sådan hakket meget små stykker?? skal der laves salat til??? hvad skal han have at drikke? jeg hader vin. kan ik få det ned. er vin nødvendig? til pastaen forleden ville han bare have vand !!
tilføjet af

Hmm elendig til mad

Opskrift på gode hakkedrenge :
Du skal bruge hakket oksekød, gerne 8-12 % fedt, det giver den bedste smag.
2-3 store løg
salt og peber
mel
fedtstof til stegning, margarine eller flydende margarine
Først piller du de yderste skæl af løgene og snitter løgene i ikke alt for små stykker, halver dem og snit så skiver i ½ cm det giver nogle gode bløde løg
Kom fedtstof på en stegepande hvis du bruger almindelig margarine skal du skære en skive af på ca en cm og det varmer du så op til det er færdig med at bruse op.
Så kommer du de snittede løg på panden og giver dem 2 minutter ved hård varme, og skruer derefter ned så varmen er moderat lad dem stå sådan i ca 4-5 minutter, hold øje med at løgene ikke bliver brune, vend dem hyppigt, kom lidt salt på løgene, det trækker saften ud af dem.
Mens løgene hygger sig på panden former du kødet til bøffer, hvis du har ca. 500 gram skal du lave 4 bøffer, så bliver de rimelige i størrelsen og dejligt saftige, bank dem godt sammen mellem hænderne så alt luft slåes ud af farsen.
Læg dem på et skærebræt og tryk dem lidt flade, det med at finhakke med en kniv er ganske godt, gør det på den ene side og vend dem, tryk dem lidt på kanten hele vejen rundt og finhak dem igen på den side og når det er klaret tager du en tallerken og kommer lidt hvedemel i og vender bøfferne i det.
IKKE noget med salt og peber nu, det kommer senere.
Tag nu de blødstegte løg af og kom dem på en tallerken eller i en skål.
Nu hælder du fedtet fra løgene på stegepanden, brug en grydeske eller en palet til at holde løgene tilbage.
tilsæt evt. lidt mere fedtstof og læg bøfferne på panden, brun dem af på begge sider ved god varme.
Nu kan du vælge to fremgangsmåder:
Hvis du vil være sikker på at dine bøffer bliver vellykkede, skal du have din ovn forvarmet til 180 grader, ALDRIG mere.
Vælger du den fremgangsmåde, lægger du bøfferne i et ildfast fad, uden låg, efter de er brunet af, og krydrer dem med salt og peber på begge sider og sætter dem i ovnen i ca 15 minutter, hvis du lavede bøfferne ca 1½ - 2 cm tykke vil de være lyserøde efter 15 minutter, lad bøfferne hvile uden varme i 5-10 minutter, med et viskestykke over, dette for at opnå den ønskede farve og kvalitet.
Du kan også vælge at stege bøfferne færdig på panden, så skal du blot skrue meget ned for varmen, og vende dem hyppigt så ikke de bliver tørre, og igen krydder dem med salt og peber.
Sovs:
Alt efter hvor meget i spiser, så kom ca ½-1 liter vand i en gryde, kom en oksebullion af god kvalitet i, lad det koge op og jævn det så med meljævning og kom madkulør i, ikke for meget, lidt ad gangen så du opnår den eftertragtede farve.
Den sovs smager ikke af ret meget, så derfor tilsætter du nu fedtstoffet du har stegt løg og bøffer i, kom det i sovsen, har du valgt metoden med ovnen hælder du også den kødsaft der er kommet ud af bøfferne i sovsen, det giver en helt vidunderlig smag, kom nu lidt af de bløde løg i sovsen, ikke voldsomt mange, men lidt, det giver smag, smag til med salt og peber og dit livs sovs er en realitet, det KAN ikke mislykkes på den måde.
Grunden til de 180 grader er, at oksekød ødelægges ved højere temperatur, salt må ikke tilsættes før bøfferne er lukket ved kraftig varme, da saltet trækker saften ud af kødet.
Nu lægger du bøfferne på et fad og lægger nogle løg på hver bøf, du kan servere sovsen i en sovseskål eller hvis du bruger et fad med kanter, kan du hælde sovsen i det så bøfferne ligger i sovsen, det ser indbydende ud, og vær ikke bekymret over den tid kødet skal hvile, kødet må ikke være varmere end du kan have det i munden, det er en misforståelse at kødet skal være brændvarmt, så kan du ikke smage det, kødet skal højest være ca 60 grader varmt når det serveres.
kartofler er lette at tilberede, du har allerede fået en måde af gøre det på, så det vil jeg ikke komme ind på.
Ønsker dig held og lykke med det, du har allerede vundet hans hjerte hvis du gør som jeg har beskrevet.
Ved det lyder omstændigt, men det er let at bruge den fremgangsmåde og det lykkes hver gang, og for lige at underbygge min opskrift, jeg har det fra min yngste søn som er kok.
Samme fremgangsmåde kan du bruge hvis du skal tilberede steak , tiden i ovnen afhænger af tykkelsen på kødet og hvor rødt i vil have det, f.eks. en 400 grams T-bonesteak der er ca. 1½ cm tyk, den bruner du af ved hård varme på stegepanden på begge sider, tager den af og krydrer den og sætter den i ovnen ved 180 grader i f.eks. 8-10 minutter, så er den dejlig rød og hvis din kæreste er til rødt oksekød, vil du få en nat du aldrig vil glemme
og husk for guds skyld hviletiden på ca. 10 minutter, det er alfa og omega hvis du vil være en god kok.
Dertil serverer du en god rødvin, jeg kan varmt anbefale en Californisk rødvin eller en Australsk rødvin, så er din lykke gjort.
Velbekomme
Ernst
tilføjet af

Drikke til

Normalt er bajersk øl det rigtige tilbehør til en dansk bøf, så det kan du godt bruge.
Meljævning laver du selv med en jævningryster, den koster ca en 10'er.
Du fylder den halvt op med hvedemel og kommer næsten lige så meget vand i, og sætter låget på, holder godt på låget og ryster den kraftigt, så har du den dejligste jævning uden klumper, tilsæt nu jævningen under kraftig piskning, lidt ad gangen så du ikke ender med en for tyk sovs.
Husk at lade sovsen småkoge i et par minutter for at koge melsmagen ud af sovsen.
Det med at købe Brun sovsejævner, glem det, det er et surrogat, det smager og ser ikke ud som rigtig sovs.
tilføjet af

Aldi

har sovsejævner.😉
Billigst og selv ryste det sammen😉
tilføjet af

Jamen du kæreste

du køber ikke jævning, det laver du af mel og vand.
Ganske almindelig mel blandet med vand direkte fra den kolde hane.
Du kan da også smelte lidt magarine eller smør og røre mel i det, men så bliver det vist for meget her i varmen.
tilføjet af

Blev helt sulten...

Får helt lyst til en hakkebøf med kartofler og brun sovs.
tilføjet af

Sovsen Jensen

🙂Rødkålen er nem: indhold af glas/plasticspand + gryde + svag varme + rør, det kan du nusse med mens bøffen og sovsen laves (kan snildt mikrobølges, så skal lagen hældes ud).
Der er cowboytricks til en bedre smag på kålen, men dem gemmer vi til jul når du skal stege en stor fugl😉
Sovsen som Trine tænker på er fin, der er bare en lille fælde!
Når du hælder væden i (kan være vand + terning) SKAL det være lidt af gangen, 1 dl f. eks. og masser af pisk ellers får du klumper. Her skal du bare tage det roligt ingen panik, sovsen skal bare koge og piskes.
SMAG TIL, SMAG TIL OG HUSK AT SMAGE TIL!!! (det er meget nemmere at putte salt i, end det er at fiske op)
Der er også forskellige sovsejævnere (pulvere) du kan bruge, de er fine hvis du vil prøve pandesovs.
Steg bøfferne og løgene på panden, tag det af og hæld vand på, så pisker du så der ikke sidder noget snask på bunden, hælder pulveret i (læs brugsanvisningen), smager til, bøffer + løg tilbage i panden, velbekomme!
Hvad er forskellen på en kok og en læge?
Lægen får sine fejl begravet, kokken må spise sine.
Husk øvelse gør mester, og alle laver en bommert af og til!
Og hvis der ikke er nogen der opdager det kan du kalde dig verdensmester
Kom i gang, ellers lærer du jo aldrig. Det er OK at være nervøs, måske viser det sig at du styrer??
Vi venter alle på et fyldigt sammendrag af din bedrift🙂😃🙂
Jeg ville ALDRIG coate mine smagsløg med færdiglavet sovsebras, pulver kan til nød bruges!

Bedste hilsner til dig kok:
Kristian
tilføjet af

ups!

Jeg glemte det vigtige!!!
Snasket er smagen!
Kristian
tilføjet af

Nå ja

Det er en rigtig god ide med at hakke rødbeder og rå løg som tilbehør.
Det giver et frisk pust i varmen, og se nu bare, du kan jo godt.
Drikke❓Kold øl - vand fra hanen - sodavand - en god rødvin - kold kakaomælk (den fra netto er god) til en hakkedreng kan alt faktisk bruges.
tilføjet af

Fik jeg i torsdags Jette

og i går lavede jeg T-bonesteak til min veninde og mig, men bagte kartofler til MUMS
tilføjet af

Du skal bare...

bore i såret Ernst.
Jeg skal kun have yogurthkoldsål.
Hun bliver vist rigtig forkælet, din veninde...
tilføjet af

Tjae Jette

jeg forkæler hende, men jeg er også kun hjemme i weekenderne, og det med yougurthkoldskål kan du nu godt lokke mig med, det smager dejligt, men desværre må jeg ikke spise ret meget af det, da det indeholder en del sukker, snøft, elsker ellers koldskål, men ok Jette når jeg er færdig med det udearbejde jeg har i øjeblikket, vil jeg kraftigt overveje at invitere dig på en kulinarisk oplevelse, helt uden bagtanker, jeg elsker nemlig at lave mad, nok fordi min knægt er kok og har lært mig mange fiduser til at opnå det ultimative 😃
tilføjet af

Glas.

Rødkålen kan du jo bare købe i glas, ned i en gryde en teskefuld sukker en spiseskefuld ædike, svag varme rør rundt, vupti den er færdig, brun sovs en skive margarine ned i en gryde, varme på svag, en kop sødmælk i 3 spiseskefulde hvede mel i rør hele tiden, kom mere sødmælk i til den er så tyk som den skal være, derefter kulør i så den for en pæn farve, bon appetit.
tilføjet af

En opskrift mere

Bøf soute stroganof med bagt kartoffelmos med krydderurter og rødvinssouce.
Du skal bruge:
ca. 150 gram oksefilet pr. person, af god kvalitet.
Kartofler der er velegnede til kartoffelmos, f.eks. Sava, Folva, eller dem der står mos på.
Friske krydderurter, f.eks. rød og grøn peber. og andre urter man kan lide smagen af, pas dog på med de meget kraftigt smagende krydderurter.
Rødvinssovs: Karolines rødvinssovs kan bruges, ca ½ liter (en brik) pr. 3 personer.
Først skræller man kartoflerne og skærer dem i skiver så de kan koges møre, HUSK INGEN salt, det vil gøre mosen lang.
Kog kartoflerne og lav mos af dem, helst med en kartoffelmoser, da metoden med håndmixeren kan give klumper i mosen, smag mosen til med salt.
Man kan lave mosen et par timer før serveringen, når kartoflerne er møre, laves der mos af dem og de fintsnittede krydderurter blandes i, mosen lægges på et ovnfast fad og stilles til side.
Så kommer vi til selve tilberedningen:
Forvarm ovnen til 250 grader så den er klar til mosen.
Sæt mosen ind i ovnen så den er klar når resten af retten er færdig, mosen skal gerne få en flot gylden farve, og det vil tage ca. et kvarter at varme det igennem.
Skær kødet i små bøffer, ca. 2x2 cm. brun dem af på en pande ved kraftig varme, med lidt fedtstof på panden.
lad kødet stå uden varme og hvile til sovsen er klar.
Kog Karoline rødvinsovs op med 1/4 liter fløde pr liter sovs, piskefløde hvis det skal være godt, eller madlavningsfløde hvis det skal være mindre fedende.
når sovsen koger tages det af varmen og lad det stå i 2-3 minutter.
Derefter kommes de brunede bøffer i sovsen som så står uden varme i ca. 10 minutter.
De små bøffer vil nu have en smuk lyserød farve hele vejen igennem og de bliver møre.
Servering:
Fadet med kartoffelmos sættes direkte på bordet, sovsen med bøfferne kommes i en skål og sættes på bordet.
Dertil kan man servere rødbeder og asier.
Drikkevarer: Vin, gerne en kraftig rødvin, kan stadig anbefale californisk eller australsk vin, eller spansk eller portugisisk vin, disse vine er vidunderlige og passer til den kraftigt smagende ret.
Velbekomme
tilføjet af

Nok en opskrift

Japansk ret.
Sakset direkte fra Karolines køkken.
Ingredienser:
til 4 personer.
300 gram oksesmåkød eller oksekød i strimler, kan evt. være kød til gullash eller hvad der lige er tilbud på, kødet er ikke vigtigt.
300 gram friske champignon.
300 gram løg.
1/4 liter fløde.

Løgene snittes i små stykker.
Champignon snittes i ikke for små stykker.
Løgene svitses i lidt fedtstof og tages af.
Champignon svistes i lidt fedtstof og tages af.
Kødet svitses i lidt fedtstof.
Når alt er svitset kommes det hele i gryden og blandes sammen.
Nu tilsættes fløden og det hele skal småsimre i ca. 40 minutter ved svag varme.
Dertil serveres løse ris og evt. flutes.
Jævn retten når den er færdig med at simre, gerne med almindelig meljævning, men husk at lade det småkoge i et par minutter for at koge melsmagen ud af det.
Det lyder lidt for simpelt, men retten har en let vildtsmag og er utrolig velsmagende, let at lave og det tager ikke lang tid.
Velbekomme.
NB: hvis du skal lave til mere end 4 personer, så hav i tankerne, at du skal bruge lige dele kød, løg og champignon, så er det let at beregne til x-antal personer.
tilføjet af

tak

jeg tror simpelthen jeg udskriver de gode svar jeg har fået, og jeg har allerede en rigtig god ide til hvordan jeg vil gøre..
selvom det med sovsen stadig skræmmer livet af mig, fordi jeg tror ik jeg kan huske hvordan den skal smage, så kan jo ik vide om jeg har lavet den rigtig. tror bare jeg prøver, og så må han smage den inden den kommer på bordet. er den hel hen i vejret, så vil jeg have en anden sovs klar😃hehe...
mange tak for dine indlæg
tilføjet af

Lyder herligt Ernst...

Man kan virkelig fornemme, at du nyder at lave mad. Har lige læst dit næste indlæg.
det er altid interessant med 'de små fiduser'.
Hørte engang en kok fortælle, at hvis de kogte grøntsager blev lidt blege skulle man bare komme en tsk bagepulver i kogevandet (lyder lidt mystisk). Ligeledes hvis sovsen blev lidt for salt.
tilføjet af

nu er jeg jo slet ik forvirret vel ?!

oh my gooooodddd !!
det du skriver er slet ik hvad trine og de andre har skrevet til mig... din version er den første jeg hører som lyder sådan.. men tak for dit svar.. :)
tilføjet af

Jeg er sikker på...

at du nok skal klare det.
Mon han er klar over, hvilken umage du gør dig?
Du burde vise ham, hvilke anstrengelser, du har gjort dig!!!
Iøvrigt har der da været rigtig gang i køkkenet i dag over hele linien.
Så mange tråde, så mange problemer 🙂[s]
tilføjet af

Lille søde elendig til mad

stol du blot på min opskrift, den lykkes hver gang, jeg ved det lyder omstændig, men helt så slemt er det ikke, det er bare fandens svært at beskrive med få ord.
Følger du min opskrift kan det simpelthen ikke mislykkes, jeg har aldrig kunnet lave dansk bøf med bløde løg, så det blev vellykket, men da min knægt fortalte mig hvordan kokke gør, fik jeg ualmindelig meget ros for min kogekunst og jeg sendte en kærlig tanke til min dreng, det var hans fortjeneste at jeg fik lavet en så vellykket middag til mine gæster.
Vælg den metode med ovnen, så er din lykke gjort, det KAN bare ikke mislykkes.
Ønsker dig al mulig held og lykke, og skulle du få brug for det kan du trygt skrive til mig på: mail@ernstjensen.dk
tilføjet af

Savner svar fra Jette

Du har stadig ikke sagt jatak til at indtage en god middag sammen med mig, og også nim søde veninde 😃
tilføjet af

hihi...

neej han aner jo slet ik at jeg vil lave mad til ham.. og jeg har aldrig lavet mad til ham før og vi har været sammen i 6 måneder, har kun lavet pasta med kødsovs i onsdags sådan for sjov, men han elskede det og sagde det smagte godt hehe..
ja jeg har sku smagt pasta med kødsovs der smagte som jeg ved ik hvad! hehe, hvordan kan DET gå galt??
jeg håber jeg klarer det, vil virkelig gerne, især den skide sovs, for nu var det lige den han nævnte. og han nævnte den KUN fordi han ved den er svær at lave, og han havde sagt jeg ik ku lavee mad, fordi jeg jo aldrig har lavet til HAM,,,
jeg vil ik fortælle ham hvilke annstrengelser jeg har gjort mig, hehe han skal tro jeg er KOK :D
tilføjet af

jeg vil gøre

mit bedste for at følge hvad du har skrevet,.. men hun forvirrede mig bare lige rigtig meget efter jeg endelig var faldet til ro og stolte lidt mere på at jeg sagtens ku klare det...
tilføjet af

til elendig til mad

du er sq dejlig, du gør dig anstrengelser for at behage din kæreste, det tjener dig til ros.
Men hav i tankerne, at han jo også kunne lave en god middag til dig, og kan han ikke det, må han invitere dig ud at spise på en herredyr restaurant, det er straffen for ikke at lære madlavningens kunst
tilføjet af

du kan klare alt

elendig til mad, så elendig er du slet ikke, den første betingelse for at lave en vellykket middag er, at du har lysten til det, så kommer resten af sig selv, tro på dig selv, det er måden at komme videre på
tilføjet af

fødselsdag

han har fødselsdag imorgen :D
derfor vil jeg gerne lave noget ekstra dejligt for ham... elsker ham utrolig meget, har jeg fundet mere ud af på det sidste.. så har jeg selvf også købt ham en gave han skal have , men skal det vlre før, under eller efter maden???
tilføjet af

min eks...

jeg havde en eks gennem 2½ år... har lavet mad til ham 10000000000000000000000000000 + 1000000000000000000 + 9999999999999 gange😉hehe og jeg har aldrig været bangee for at lave mad til ham, han elskede det, og de max tre gange jeg har lavet noget som smagte af ''''''', lavede jeg bare noget nyt, og havde det fint med mig selv...
men med min nye fyr er jeg bare rigtig bange, fordi det er første gang jeg skal lave mad til ham hehe
tilføjet af

Ælsker det her

hvad er mere interessant end det at en kvinde vil behage sin kæreste, kan jeg bidrage med noget positivt er min lykke gjort, det er sjovt at være med her, og hvis jeg nu kunne gøre en forskel er mit liv jo ikke helt spildt
tilføjet af

jeg synes

det er rigtig vigtigt at man behager hinanden ... på alle måder.. og bare det at man overhovedet har lyst.. er rigtig glad for at du gider hjælpe mig, og jeg vil gerne bruge dine gode råd du er kommet med :D
jeg skal også nok huske at skrive igen efter imorgen ogfortælle hvordan det gik...
tilføjet af

Kan så fortælle elendig til mad

at jeg gamle mand har et par knægte som tror deres far er et orakel.
Den yngste gider ik spørge mig om mad, han er kok, den ældste ringer jævnligt og spørger, far, hvordan laver jeg den og den ret, det er hamrende sjovt at jeg kan bruges på den måde, men helt ærligt, det ville sq da være mere naturligt om han ringede til hans bror som er kok, og bad og hjælp, men det er hans far som ved alt sikke noget *lol*.
Håber at elendig til mad opnår det hun ønsker, du viser at du har viljen, så vejen er banet for dig
tilføjet af

Dejligt elendig til mad

men husk nu, at det drejer sig om dig om din kæreste, ikke om mig, jeg er et håbløst tilfælde, jeg kan kun øse af min erfaring, er for gammel til at høste livets frugter, skønt jeg har en sød veninde på bare 27, hun er så dejlig, men jeg er sq for gammel *lol*
Husk på, at det hele drejer sig om din fremtid sammen med din nuværende kæreste, så glem vi andre gamle originaler, blot brug det vi kan give dig og nyd din ungdom så du ikke går glip af det vigtigste her i livet
tilføjet af

det må være

dejligt at være dig som far :)
det lyder da feedt at din søn ringer til dig og ik til sin bror hehe..
tak for din støtte, har allerede skrevet det hele ned på et papir så jeg kan lave mad imrogen:D glæder mig rigtig meget
tilføjet af

din veninde

er heldig at have dig vil jeg så sige...
nej ingen grund til at glemme andre... man skal få hjælp, og give hjælp så meget man kan...
tilføjet af

Iler med at svare...

Du må læse min profil, kære Ernst.
Det ville være en fornøjelse at komme, men jeg kan jo ikke slippe ud af min isolationcelle.
Men jeg har netop fået en handicapvenlig bolig, som jeg har fra den første. Regner dog ikke med at indtage den før sep./ okt.
Jeg er ret bøvlet at få besøg af, da jeg bruger ilt etc.
Har heller ikke luft til at tilberede så meget.
Så jeg har jo god tid her ved pc'en og nyder maden...
Ja, det var ikke for at ødelægge den gode stemning.🙂[s]
tilføjet af

Håber det lykkes for dig

du fortjener det, men ok, skriv endelig hvordan det gik, jeg er lidt nys for at vide om min opskrift virker hos dig, selv har jeg haft meget glæde af den opskrift
tilføjet af

Hmm jette

se nu er jeg ikke sådan at kyse livet af, jeg er vant til handicappede menneske.
Ok, måske er afstanden for stor, men invitationen står ved magt.
Jeg vil gerne være noget for mine medmennesker, ikke for at få en glorie.
Men sig til Jette, måske kan vi lave en meeting en dag og her er der ingen hindringer for handicappede, vores elevator er stor nok og min hoveddør er bred nok.
Se det som et tilbud, ikke som et tilbagetog, jeg har hjerte for folk som ikke er helt som andre, det er jeg jo heller ikke selv
tilføjet af

Tak for dit fine svar...

det bliver husket, kan du tro.
jeg ser intet tilbagetog noget sted!
tilføjet af

Fås de stadig...?

Eiii, hvor klamt. Så hellere en god bouillon hvis det skulle være...!
tilføjet af

Lidt rutine...

må du så have🙂
Jeg troede allerede, at du stod ude i køkkenet og kogte og jævnede og saltede og farvede... Og så ud med det, og forfra! Sådan bare for rutinens skyld-
Smagen kan man jo altid justere med stegeskyen fra bøffene og løgene.
Du lød så skræmt over det med jævningen.
Glæder mig til at høre hvordan, det er gået!
tilføjet af

det skal

jeg nok... har lige en sidste ting...
jeg har overvejet at sprede rosenblad ud over hele sengen osv, som man nu ser det på film.. bare for at være liiidt for romantisk hehe..
men er det for meget ?! i så fald, så skal man vel bare købe en masse roser og så begynde at pille blade, ik❓hehe...
tilføjet af

Ejj elendig til mad

nu er du ude i noget jeg ikke kan være med til, du må sq selv finde ud af om rosenblade eller andet er sagen, mener du er rimelig skummel nu.
Håber elendig til mad får sit livs oplevelse i løbet af de næste dage
tilføjet af

hehe

hehehe ejj jeg tror heller ik jeg gør det.. men det var nu også mere i sjov sådan for at overdrive bare en smule.. jaa, det ret skummelt, i know :P
tilføjet af

Mon eledig til mad

er klar over at hun hun er en lille bandit ??
Jeg er udmærket klar over hvad du har gang i, men hmm jeg er jo ikke helt ny mere så jeg ser det som noget nymodent, noget jeg slet ikke kan snakke med om.
Kære lille søde elendig til mad, jeg ønsker dig al mulig held og lykke, hvis din middag ikke lykkes helt, så må din kæreste erkende, at du har gjort alt hvad du kan, og så må han erkende, at du ikke er perfekt, madlavningens kunst skal læres, men hvis du følger min opskrift til punkt og prikke vil du høste mange roser, ingen tvivl om det, sådan har jeg gjort og det var bare det der skulle til, bare jeg var i den situation at jeg skulkle spise elendig til mad's kulinariske formåen, hun er sikkert sød og dejlig, og så betyder maden ikke meget
tilføjet af

klumper???

Jeg ved ikke med dig, men min sovs klumper godt nok aldrig, så jeg ved ikke hvad det er du gør, når det klumper for dig. Så ingen fælder der.
Lad nu være med at gøre sovs til en videnskab... det er sgu bare sovs, der laves i snuptag som noget af det sidste inden man går til bords.
tilføjet af

lige et sp....

jeg har lige et sp.
hvorfor skal man vende bøfferne i mel ??? den har jeg aldrig hørt om før...
tilføjet af

det gik .....

RIGTIG GODT !!!!
jeg tog tidligt ud på hans arbejde for at få hans hjemmenøgler.. tog hjem til ham og ryddet lidt op og gjorde klar, og havde selvf handlet ind ;)
da det var tid, begyndte jeg at lave mad, og det passede helt perfekt med det tidspunkt han trådte ind ad døren, havde jeg lige sat det sidste på bordet. så det jo dejligt.. jeg var sååååå nærvøs for at sovsen ik ville smage godt.. og hvad nu hvis bøfferne var for saltede.. hehe
MEN , han blev rigtig overrasket over det jeg havde lavet, han vidste godt jeg ville lave mad, men han vidste ik at jeg havde husket på at han havde nævnt denne ret sidst, så han blev positivt overrasket da han så det.. og så sagde han: hah, og du sagde du ik ku lave brun sovs... :D
nå men vi spiste, og jeg var rigtig bange indtil han sagde: det smager perfekt, sovsen er så dejlig, og bøfferne er rigtig gode..
jeg var rigtig lykkelig, og han gav mig en masse kram og kys og han blev også glad for sin gave..
så det var ik så slemt. jeg vil have lov til at sige mange tak for alles hjælp og tak for din søde opmærksomhed og store hjælp ernst :D
tilføjet af

hey jette :)

så vil jeg bare lige sige tak for alles hjælp, og det gik perfekt. du kan eventuelt læse mit indlæg nederst på tråden, der står hvad der skete.. :)
tilføjet af

find et andet navn end "elendig til mad" ;-)

Hvad med "jeg kan bare det der med mad!!!"
Lidt langt måske?
"mesterkok" måske? Fnis!
Jeg er mægtigt glad for at tingene faldt i hak for dig!
Der kommer nye udfordringer i fremtidens køkken, grib dem i struben og rusk!
Du er nu ridder af "den gyldne grydelap" en orden som kun en udvalgt elite kender eksistensen af!
Held og lykke fremover:[s]
Kristian
tilføjet af

Kære "Mesterkok"

eller forhenværende elendig til mad.
Jeg har ikke læst din beretning før nu, da jeg arbejder om aftenen i øjeblikket, og lige nu sidder jeg på et dødsygt hotelværelse og venter på at få morgenmad.
Hvor det glæder mig at det lykkedes for dig, håber dine oplevelser i køkkenet har givet dig mod på at lære madlavningens kunst, selvom madlavning IKKE er kunst, det er simpelt håndværk som alle kan lære hvis lysten er til stede.
Hvis du har brugt min opskrift glæder det mig at du kunne bruge den og at det lykkedes for mig, har du mixet de forskellige opskrifter glæder det mig stadig at det lykkedes.
Jeg vil lige fortælle dig, at den fidus med ovnen kan bruges til alt kød, blot ikke varmere end 180 grader, men gælder det fjerkræ og svinekød skal du passe på, at det får tid nok så det ikke er rødt eller rosa, det er den sikre vej til en salmonellainfektion.
I fremtiden bør du skrive det næste bag øret:
Køb altid kvalitetsråvarer, hellere lidt mindre kød der smager godt og er modnet, end et bjerg af kød der ikke smager, eller som skal spises med motorsav og natron.
Hvid du får brug for det, kan du altid skrive til mig på den mailadresse jeg oplyste i et tidligere indlæg, jeg har flere gode opskrifter på en scoremiddag til en mand som hænger fast i det gamle danske køkken, og også mere moderne opskrifter og tilberedningsmetoder.
Jeg vil ønske dig held og lykke i fremtiden og hermed vil jeg gøre mig klar til at tage til Spanien for at arbejde dernede i en måneds tid.
Med venlig madhilsen
Ernst
tilføjet af

madlavnings kursus

Tag da et madlavnings kursus
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.