1tilføjet af

Vreden som mellemnavn

Hvad synes I om Zornig Andersens bog http://politiken.dk/kultur/boger/faglitteratur_boger/ECE1462091/boerneraadets-formand-skriver-rystende-erindringer/ om en opvækst og tilværelse
med
skilsmisse
udflytning
misrøgt
mobning
vold
incest
alkoholisme
oprør
behandlingssamfundet
empati og engagement
og så en god portion social succes selvom man ellers med den baggrund ikke forventedes at have en chance❓

Er pointen at anbragte børn og unge skal opleve at lære noget og masser af nok, af det som er alment nyttigt i forhold til både alder og fremtidige behov, og motiveres og gøre tryg med at nå til den ene succes efter den anden❓
og burde man ikke også i lovgivningen prioritere at sikre sig at børnefamilier kan det meste af det børnefamilier skal kunne❓Fx kunne nogle af de mange plejefamilier påbydes at udgive oplysnings og håndbøger eller netsider med gode råd til løsning af de mange problemer og udfordringer der er forudsætninger for anbringelser❓
Kunne man fx betinge børnefamilieydelse og børnepenge og børnetilskud af at forældrene har nok familiekundskab til at undgå druk, mishandling, incest og misrøgt eller burde en del af børnepengene udbetales i kuponer til indkøb af anbefalede nye eller brugte genstande barnet har brug for ?
tilføjet af

Uvidenhed som mellemnavne

Det pudsige er at voksne der som børn og unge har været udsat for misrøgt . . . . ikke har et tilfredsstillende fællesskab men ser ud til at sejle rundt . . . i samfundet socialt og kulturelt adskildt fra hinanden og dermed forhindret fra at gøre noget for at forebygge kommende misrøgt og stoppe uønsket negativ social arv.
De misrøgtede har ikke en landsforening eller en foreningstradtion der på nogen måde kan sidestilles med foreningsstradtionen hos behandlersamfundet hvor der er mange og stærke foreninger som støtter medlemmerne som selv uden at have en opvækst med misrøgt har en interesse og et engagement i konsekvensene af misrøgt . . .
Problemerne er ;
misrøgt
social marginalisering/udstødelse
incest
vold
overgreb
passiv mishandling/psykisk mishandling
og er relateret til
fattigdom
uvidenhed
arbejdsløshed
ensomhed
men der er ikke en tilfredsstillende vidensbase til de uvidende, de arbejdsløse, de ensomme forældre som kan risikere at blive mindre gode forældre end de faktisk gerne vil være . .
der er ikke en internetportal hvor potentielle tendenser fremvises med deres eventuelle negative konsekvenser;
der står ikke hvis du som forældre ofte er uvidende om hvad du skal gøre kan du lære en masse ved at klikke på linket der . . .
hvis du som forældre er ensom og dit barn eller børn vokser op i en familie med mindre social inklusion en der er ønsket kan du klikke på linket der . . . .

hvis du som forældre er arbejdsløs kan du for at give arbejdsmarkedserfaring og arbejdskultur videre til dit barn eller børn ved at følge nogle af rådene hvis du klikker på linket . .
hvis du som forældre er fattig kan du afhjælpe nogle af de værste konsekvenser ved at følge nogle af rådene hvis du klikker på linket der

men der kommer rapporter, studier, udredninger, kommisioner, to og flerårige specificerede projekter hvis grad af almenhed er mere begrænset, men hvad kan man bruge det til og hvor meget mindre er den negative sociale arv blevet og er den positive sociale arv blevet større❓Har samfundet plads og rum til at mange flere bryder negativ social arv, er [strike]tabernes[/strike] voksne børn velkomne til social inklusion til at blive kollegaer med de andre som er børn af forældre uden kendt negativ social arv ?
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.